Πώς να ασφαλίσετε τον λογαριασμό σας WhatsApp

Για μερικούς ανθρώπους, το WhatsApp είναι ο κύριος τρόπος επικοινωνίας με τους φίλους και την οικογένειά τους. Πώς όμως μπορείτε να προστατεύσετε μια εφαρμογή που χρησιμοποιείτε τόσο συχνά; Δείτε πώς να προστατεύσετε τον λογαριασμό σας WhatsApp.

Ρυθμίστε την επαλήθευση σε δύο βήματα

Η επαλήθευση σε δύο βήματα είναι το καλύτερο βήμα που μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε τον λογαριασμό σας WhatsApp. Συνήθως, που ονομάζεται 2FA, όταν το ενεργοποιείτε, το WhatsApp προσθέτει ένα δεύτερο επίπεδο προστασίας στον λογαριασμό σας.

Αφού ενεργοποιήσετε το 2FA, θα πρέπει να πληκτρολογήσετε ένα εξαψήφιο PIN για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας WhatsApp.

ο

Ακόμα κι αν το τηλέφωνό σας κλαπεί ή κάποιος χρησιμοποιεί μια μέθοδο phishing για να κλέψει την κάρτα SIM σας, δεν θα έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σας WhatsApp.

Για να ενεργοποιήσετε την επαλήθευση σε δύο βήματα, ανοίξτε την εφαρμογή WhatsApp στο δικό σας iPhone ή Android συσκευή. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Λογαριασμός > Επαλήθευση σε δύο βήματα και, στη συνέχεια, πατήστε «Ενεργοποίηση».

  Πώς να σταματήσετε την κοινή χρήση δεδομένων Whatsapp με το Facebook

Παρακέντηση

Στην επόμενη οθόνη, πληκτρολογήστε ένα εξαψήφιο PIN, πατήστε «Επόμενο» και, στη συνέχεια, επιβεβαιώστε το PIN σας στην ακόλουθη οθόνη.

Πληκτρολογήστε μια εξαψήφια καρφίτσα και πατήστε

Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση email που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να επαναφέρετε το PIN σας εάν το ξεχάσετε ή πατήστε “Παράλειψη”. Στην επόμενη οθόνη, επιβεβαιώστε τη διεύθυνση email σας.

Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση email σας και, στη συνέχεια, πατήστε

Η επαλήθευση σε δύο βήματα είναι πλέον ενεργοποιημένη. Για να βεβαιωθείτε ότι δεν ξεχνάτε το εξαψήφιο PIN σας, το WhatsApp σας ζητά περιοδικά να το πληκτρολογήσετε προτού μπορέσετε να αποκτήσετε πρόσβαση στην εφαρμογή.

Εάν ξεχάσετε το PIN σας, θα πρέπει να το επαναφέρετε για να μπορέσετε να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση στον λογαριασμό σας WhatsApp.

Ενεργοποιήστε το Κλείδωμα δακτυλικών αποτυπωμάτων ή Face ID

Μπορεί ήδη να προστατεύσετε το iPhone ή το τηλέφωνό σας Android με βιομετρικά στοιχεία. Ως πρόσθετο μέτρο, μπορείτε επίσης να προστατεύσετε το WhatsApp με κλείδωμα δακτυλικού αποτυπώματος ή Face ID.

Για να το κάνετε αυτό, στο τηλέφωνό σας Android, ανοίξτε το WhatsApp και πατήστε το κουμπί Μενού. Στη συνέχεια, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Λογαριασμός > Απόρρητο. Κάντε κύλιση στο κάτω μέρος της λίστας και, στη συνέχεια, πατήστε “Κλείδωμα δακτυλικών αποτυπωμάτων”.

  Σταματήστε την αποστολή αποδείξεων ανάγνωσης στο Whatsapp με αυτό το Cydia Tweak [Jailbreak]

Παρακέντηση

Ενεργοποιήστε την επιλογή “Ξεκλείδωμα με δακτυλικό αποτύπωμα”.

Ενεργοποίηση

Τώρα, αγγίξτε τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στη συσκευή σας για να επιβεβαιώσετε το δακτυλικό σας αποτύπωμα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το χρονικό διάστημα που απαιτείται για τον έλεγχο ταυτότητας μετά από κάθε επίσκεψη.

Στο iPhone, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Touch ή το Face ID (ανάλογα με τη συσκευή σας) για να προστατεύσετε το WhatsApp.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το WhatsApp και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Λογαριασμός > Απόρρητο > Κλείδωμα οθόνης. Εδώ, ενεργοποιήστε την επιλογή “Require Face ID” ή “Require Touch ID”.

Ενεργοποίηση

Αφού ενεργοποιηθεί η δυνατότητα, μπορείτε να αυξήσετε το χρονικό διάστημα μετά το οποίο το WhatsApp θα κλειδώνει μετά από κάθε επίσκεψη. Από την προεπιλεγμένη επιλογή, μπορείτε να μεταβείτε σε ένα ή 15 λεπτά ή μία ώρα.

Ελέγξτε την κρυπτογράφηση

Το WhatsApp κρυπτογραφεί όλες τις συνομιλίες από προεπιλογή, αλλά ίσως θέλετε να βεβαιωθείτε. Εάν μοιράζεστε ευαίσθητες πληροφορίες μέσω της εφαρμογής, είναι καλύτερο να βεβαιωθείτε ότι η κρυπτογράφηση λειτουργεί.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε μια συνομιλία, πατήστε το όνομα του ατόμου στο επάνω μέρος και, στη συνέχεια, πατήστε “Κρυπτογράφηση”. Βλέπετε ένα QR και έναν μακρύ κωδικό ασφαλείας παρακάτω.

  Πώς να αναζητήσετε μια συνομιλία στο Whatsapp

ο

Μπορείτε να το συγκρίνετε με την επαφή σας για να το επαληθεύσετε ή να ζητήσετε από την επαφή σας να σαρώσει τον κωδικό QR. Αν ταιριάζει, είστε όλοι καλά!

Μην πέφτετε σε κοινές απάτες και προωθήσεις

Επειδή το WhatsApp είναι τόσο δημοφιλές, υπάρχουν νέες απάτες κάθε μέρα. Ο μόνος κανόνας που πρέπει να θυμάστε είναι να μην ανοίξετε κανένα σύνδεσμο που σας προωθείται από άγνωστη επαφή. αυτές είναι συνήθως επιθέσεις smishing.

Το WhatsApp περιλαμβάνει τώρα μια εύχρηστη ετικέτα “Προώθηση” στο επάνω μέρος, η οποία διευκολύνει τον εντοπισμό αυτών των μηνυμάτων.

Ανεξάρτητα από το πόσο δελεαστική μπορεί να είναι η προσφορά, μην ανοίξετε έναν σύνδεσμο και μην παρέχετε τα προσωπικά σας στοιχεία σε οποιονδήποτε ιστότοπο ή άτομο που δεν γνωρίζετε στο WhatsApp.

Απενεργοποιήστε την αυτόματη προσθήκη ομάδας

Από προεπιλογή, το WhatsApp καθιστά πολύ εύκολη την προσθήκη οποιουδήποτε σε μια ομάδα. Εάν δώσετε τον αριθμό σας σε έναν πωλητή, μπορεί να καταλήξετε σε πολλές προωθητικές ομάδες.

Τώρα μπορείτε να σταματήσετε αυτό το πρόβλημα στην πηγή. Το WhatsApp έχει μια νέα ρύθμιση που εμποδίζει οποιονδήποτε να σας προσθέσει αυτόματα σε μια ομάδα.

Για να το ενεργοποιήσετε στη συσκευή σας iPhone ή Android, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Λογαριασμός > Απόρρητο > Ομάδες και, στη συνέχεια, πατήστε «Όχι