Πώς να σταματήσετε την κοινή χρήση δεδομένων Whatsapp με το Facebook


Το Facebook αγόρασε το Whatsapp πριν από μερικά χρόνια. Το Facebook είναι γνωστό ότι αλλάζει, συχνά ανανεώνοντας τον εαυτό του και οτιδήποτε και οτιδήποτε στο χαρτοφυλάκιό του. Απλώς ρίξτε μια ματιά στις αλλαγές που έχει πραγματοποιήσει το Instagram αν χρειάζεστε ένα παράδειγμα. Αχαρακτηριστικά, το Facebook άφησε το Whatsapp μόνο του ως επί το πλείστον. Παρουσιάστηκαν ορισμένες νέες δυνατότητες, αλλά καμία δεν συνέδεε την εφαρμογή ως προϊόν ιδιοκτησίας του Facebook. Η αλλαγή, όπως ήταν αναπόφευκτη, επιτέλους ήρθε. Το Whatsapp θα αρχίσει τώρα να μοιράζεται τα δεδομένα σας με το Facebook για να προβάλλει καλύτερες διαφημίσεις. Ωστόσο, προτού βιαστείτε να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να το απενεργοποιήσετε. Η είδηση ​​ότι το Whatsapp θα μοιράζεται δεδομένα έχει δημοσιοποιηθεί τόσο πολύ, το γεγονός ότι μπορείτε να εξαιρεθείτε από αυτό έχει λίγο πολύ χαθεί. Δείτε πώς μπορείτε να εξαιρεθείτε.

  Πώς να παρακολουθείτε τον χρόνο που αφιερώνετε στο Facebook

Ανοίξτε το Whatsapp και θα σας ενημερώσει ότι έχει ενημερώσει τους όρους παροχής υπηρεσιών και την πολιτική απορρήτου. Μπορείτε να πατήσετε το κουμπί «Συμφωνώ» για να συμφωνήσετε με τους νέους όρους ή μπορείτε να αναβάλετε τη συναίνεσή σας πατώντας «Όχι τώρα». Μπορεί να φαίνεται ότι δεν έχετε άλλη επιλογή στο θέμα και πρέπει απλώς να συμφωνήσετε με τους νέους όρους, αλλά αυτό δεν ισχύει.

Πατήστε την ενότητα «Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις βασικές ενημερώσεις…» και θα μεταφερθείτε στην οθόνη Όροι και Πολιτική Απορρήτου. Εδώ μπορείτε να απενεργοποιήσετε την κοινή χρήση δεδομένων.

Εάν απορρίψατε το μήνυμα προτροπής, μπορείτε να εξαιρεθείτε μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις>Λογαριασμός και απενεργοποιώντας την επιλογή “Κοινή χρήση των πληροφοριών του λογαριασμού μου”. Η επιλογή δεν εμφανίζεται στην ενότητα Λογαριασμός εάν έχετε ήδη εξαιρεθεί όταν σας ζητήθηκε για πρώτη φορά, επομένως είναι πιθανό να μην μπορείτε να την ενεργοποιήσετε στο μέλλον. Είναι επίσης ίσως μια αλλαγή που χρειάζεται να κυκλοφορήσει η επόμενη έκδοση της εφαρμογής, ώστε να μπορείτε να την αλλάξετε εκτός του μηνύματος. Το καλό είναι ότι δεν αναγκάζεστε να επιλέξετε μεταξύ της χρήσης μιας εφαρμογής συνομιλίας και της διατήρησης των συνομιλιών σας ιδιωτικών.

  Τερματίστε εξ αποστάσεως τις περιόδους σύνδεσης ιστού και εφαρμογών Gmail, Facebook, LinkedIn και Twitter