Πώς να ανεβάσετε φωτογραφίες HD στο Facebook από το τηλέφωνό σας

Τα smartphone έχουν εξαιρετικές κάμερες και κάθε χρόνο βελτιώνονται. Η ποσότητα της λεπτομέρειας που μπορείτε να τραβήξετε σε μια εικόνα που τραβήχτηκε σε ένα τηλέφωνο υψηλής τεχνολογίας μπορεί να συναγωνιστεί μια κάμερα DSLR. Αυτές οι φωτογραφίες κοινοποιούνται συχνά στο διαδίκτυο σε εφαρμογές όπως το Instagram ή κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook. Οι χρήστες τα μοιράζονται εν κινήσει και αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούν το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας τους. Για να γίνει η μεταφόρτωση πιο γρήγορη και να φορολογηθεί λιγότερο το πρόγραμμα δεδομένων σας, το Facebook δεν ανεβάζει την καλύτερη έκδοση της φωτογραφίας, δηλαδή ανεβάζει μια συμπιεσμένη φωτογραφία. Δείτε πώς μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες HD στο Facebook από το τηλέφωνό σας.

Ανεβάστε φωτογραφίες HD στο Facebook – iPhone

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε την εφαρμογή Facebook. Στην οθόνη λεπτομερειών της εφαρμογής θα δείτε μια πλήρη λίστα με όλα τα δικαιώματα που έχει η εφαρμογή. Μπορείτε να αλλάξετε οποιοδήποτε από τα δικαιώματα που έχει η εφαρμογή από αυτήν την οθόνη. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και θα δείτε δύο διακόπτες για τη μεταφόρτωση βίντεο και φωτογραφιών σε HD.

  Πώς να αρχειοθετήσετε ή να διαγράψετε μια ομάδα Facebook

Εάν θέλετε να ανεβάσετε μόνο φωτογραφίες HD στο Facebook, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή μόνο για τις φωτογραφίες και να αφήσετε το βίντεο να απενεργοποιηθεί.

Ανεβάστε φωτογραφίες HD στο Facebook – Android

Στο Android, ανοίξτε την εφαρμογή Facebook και μεταβείτε στην καρτέλα χάμπουργκερ. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος και πατήστε Ρυθμίσεις & Απόρρητο. Αυτό θα αποκαλύψει πρόσθετες ρυθμίσεις. Πατήστε Ρυθμίσεις εφαρμογής. Στην οθόνη Ρυθμίσεις εφαρμογής, θα δείτε διακόπτες για μεταφόρτωση εικόνων και βίντεο HD. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και τα δύο ή ένα από τα δύο στο τηλέφωνό σας.

Δεν υπάρχει παρόμοια επιλογή για την επιτραπέζια έκδοση του ιστότοπου του Facebook, αλλά οι εικόνες που μοιράζεστε από την επιφάνεια εργασίας σας είναι, από προεπιλογή, συμπιεσμένες και έτσι η ποιότητά τους μειώνεται. Το ίδιο ισχύει και για τα βίντεο που δημοσιεύετε στο χρονολόγιό σας. Για να το αντιμετωπίσετε, θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε ένα άλμπουμ και, στη συνέχεια, να ανεβάσετε φωτογραφίες ή/και βίντεο σε αυτό. Όταν το κάνετε, βλέπετε το πρόγραμμα μεταφόρτωσης που θα ανεβάσει την έκδοση HD των πολυμέσων σας.

  Γιατί δεν εμφανίζεται η Προσθήκη φίλου στο Facebook;

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι εάν αποφασίσετε να ξεκινήσετε τη μεταφόρτωση φωτογραφιών σε HD στο Facebook από το τηλέφωνό σας, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για τη μεταφόρτωσή τους, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για τη φόρτωση των εικόνων για άλλους στο χρονοδιάγραμμά τους και το πρόγραμμα δεδομένων σας θα καταναλωθεί περισσότερο από συνήθης. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι οι εφαρμογές του Facebook που είναι διαβόητες για το πόσο εξαντλούν την μπαταρία του τηλεφώνου σας, πιθανότατα θα καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια κατά τη μεταφόρτωση φωτογραφιών ή βίντεο HD. Ίσως είναι καλύτερη ιδέα να τα ανεβάσετε όταν επιστρέψετε στο σπίτι και έχετε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή για να εργαστείτε.

  Πώς να ρυθμίσετε μια βιντεοκλήση στο Facebook Messenger Rooms