Πώς να αποτρέψετε τον ύπνο στα Windows 10

Η αναστολή λειτουργίας είναι μια χαμηλή κατάσταση λειτουργίας στην οποία το σύστημά σας μπορεί να εισέλθει όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Μπορείτε να θέσετε το σύστημά σας σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας από το μενού τροφοδοσίας ή μπορείτε να ρυθμίσετε πότε θα τεθεί σε αδράνεια, εάν έχετε μείνει ανενεργός για λίγο από το σχέδιο παροχής ενέργειας. Εάν το σύστημά σας κοιμάται καταναγκαστικά, είτε πρόκειται για σφάλμα είτε για κάτι άλλο, και πρέπει να το αναγκάσετε να μείνει ξύπνιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια δωρεάν εφαρμογή που ονομάζεται Caffeine για να αποτρέψετε τον ύπνο στα Windows 10.

Αποτροπή αναστολής λειτουργίας στα Windows 10

Κατεβάστε την καφεΐνη και τρέξε το. Δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί και δεν χρειάζεται άδεια διαχειριστή για να εκτελεστεί. Η εφαρμογή θα προσθέσει ένα εικονίδιο καφετιέρας στο δίσκο συστήματος για να υποδείξει ότι εκτελείται.

  15 υπέροχες εντολές τερματικού Mac OS X που ίσως δεν γνωρίζετε

Από προεπιλογή, η καφεΐνη εκτελείται επ’ αόριστον και θα μπλοκάρει το χρονόμετρο ύπνου που έχετε ορίσει ως αδράνεια για το τρέχον σχέδιο παροχής ενέργειας. Εάν πρέπει να αποτρέψετε την αδράνεια του συστήματός σας, αλλά δεν θέλετε να επεξεργαστείτε το σχέδιο παροχής ενέργειας για τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αυτή η εφαρμογή είναι ο καλύτερος τρόπος.

Εάν χρειάζεται να αποτρέψετε το σύστημά σας να κοιμάται για σύντομο χρονικό διάστημα, π.χ. μία ή δύο ώρες, μπορείτε να προσαρμόσετε πόσο καιρό η καφεΐνη θα πρέπει να το κρατά ξύπνιο.

Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του δοχείου καφέ στο δίσκο συστήματος και επιλέξτε Awake for από το μενού περιβάλλοντος. Επιλέξτε πόσο καιρό θέλετε να κρατήσετε το σύστημά σας σε λειτουργία προτού τεθεί σε αδράνεια σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του συστήματος. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε την καφεΐνη για μερικές ώρες μεταβαίνοντας στην επιλογή Ανενεργό για στο μενού περιβάλλοντος.

  Πώς να παρακολουθήσετε διαδραστικό περιεχόμενο Netflix σε Windows 10 & Mac

Η καφεΐνη είναι ελαφριά και χρήσιμη όταν εκτελείτε μια εφαρμογή/διαδικασία που χρειάζεται πολύ χρόνο για να ολοκληρωθεί, αλλά δεν είναι σε θέση να αποτρέψει την αδράνεια του συστήματος ενώ εξακολουθεί να λειτουργεί.

Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή διαχείρισης λήψεων ή το πρόγραμμα περιήγησής σας για να κατεβάσετε κάτι, οι εφαρμογές θα εμποδίσουν το σύστημά σας να τεθεί σε αδράνεια. Αυτή δεν είναι μια λειτουργία που είναι κοινή στις εφαρμογές, επομένως οτιδήποτε εκτελεί μια διαδικασία που χρειάζεται πολύ χρόνο για να ολοκληρωθεί μπορεί να διακοπεί από το σύστημά σας σε κατάσταση αδράνειας. Σε μια τέτοια περίπτωση, η καφεΐνη είναι ένας καλός τρόπος για να κρατήσετε το σύστημά σας ξύπνιο.

  Πώς να κάνετε επανεκκίνηση ενός προγράμματος οδήγησης στα Windows 10

Μπορεί να μην εκτελείτε αυτήν την εφαρμογή συνεχώς, εκτός εάν έχετε ένα σφάλμα που θέτει συνεχώς το σύστημά σας σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας, αλλά είναι μια καλή εφαρμογή που πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας όταν χρειάζεται να αποτρέψετε τον ύπνο ή να τον καθυστερήσετε για λίγο χωρίς να αλλάξετε το σχέδιο παροχής ενέργειας. Υπάρχει μια παρόμοια εφαρμογή διαθέσιμη για macOS που ονομάζεται επίσης Caffeine που μπορεί να αποτρέψει τον ύπνο.