Πώς να αποκλείσετε το Red Shell στον υπολογιστή ή στο Mac σας

Του πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι κορυφαίοι προγραμματιστές παιχνιδιών έχουν συσκευάσει λογισμικό που ονομάζεται Red Shell με τα παιχνίδια τους. Το Red Shell είναι ένα λογισμικό παρακολούθησης που οι προγραμματιστές αρχικά θεώρησαν ότι ήταν αβλαβές και συνέλεγαν μόνο βασικά δεδομένα. Αποδεικνύεται ότι το Red Shell συλλέγει πολύ περισσότερα δεδομένα από ό,τι πίστευαν αρχικά οι προγραμματιστές και οι παίκτες δεν είναι ευχαριστημένοι με αυτό. Πολλοί προγραμματιστές έχουν αρχίσει να αφαιρούν το Red Shell, αλλά δεν το έχουν κάνει όλοι. Εάν παίζετε ένα παιχνίδι που δεν το έχει καταργήσει ακόμα, μπορείτε να αποκλείσετε τη Red Shell να τηλεφωνήσει στο σπίτι.

SPOILER ALERT: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και παρακολουθήστε το εκπαιδευτικό βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

  Πώς να στείλετε μια ενημέρωση τοποθεσίας σε μια ομαδική συνομιλία Skype

Για να αποκλείσετε το Red Shell, μπορείτε να προσθέσετε τους διακομιστές στους οποίους τηλεφωνεί στο σπίτι, στο αρχείο κεντρικού υπολογιστή και να τους αποκλείσετε. Όταν δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στους διακομιστές, η Red Shell δεν θα μπορεί να στείλει τα δεδομένα που συλλέγει στους οικιακούς διακομιστές της και στη συνέχεια να τα πουλήσει σε τρίτους.

Πίνακας περιεχομένων

Block Red Shell

Το Red Shell είναι ένα πρόβλημα σε Windows, Mac και Linux, επομένως εάν παίζετε σε οποιαδήποτε από αυτές τις πλατφόρμες και τα παιχνίδια της επιλογής σας εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το Red Shell, θα πρέπει να το αποκλείσετε.

Windows 7, 8/8.1, 10

Ανοίξτε το Σημειωματάριο με δικαιώματα διαχειριστή. Μπορείτε να το κάνετε αυτό αναζητώντας το στην αναζήτηση των Windows, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής. Εναλλακτικά, ανοίξτε το πλαίσιο εκτέλεσης με τη συντόμευση πληκτρολογίου Win+R και πληκτρολογήστε Σημειωματάριο και πατήστε Ctrl+shift+Enter.

  Πώς να βρείτε κείμενο σε μια ιστοσελίδα στο Safari σε iPhone και iPad

Στο Σημειωματάριο, μεταβείτε στο Αρχείο> Άνοιγμα. Στο πλαίσιο Άνοιγμα αρχείου, μεταβείτε στην ακόλουθη τοποθεσία και επιλέξτε το αρχείο Hosts. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αλλάξει τον τύπο αρχείου από αρχεία κειμένου σε όλα τα αρχεία.

C:WindowsSystem32driversetc

Στο αρχείο hosts, προσθέστε τα παρακάτω στο τέλος. Βεβαιωθείτε ότι το καθένα είναι στη δική του γραμμή.

0.0.0.0 redshell.io
0.0.0.0 api.redshell.io 
0.0.0.0 treasuredata.com
0.0.0.0 in.treasuredata.com

macOS

Στο macOS, ανοίξτε το Terminal και πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή.

sudo nano /etc/hosts

Πατήστε enter και πραγματοποιήστε έλεγχο ταυτότητας με τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή. Αυτό θα ανοίξει το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου Nano και θα φορτώσει το αρχείο hosts.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες Google για πλοήγηση στο Apple CarPlay

Εισαγάγετε τα ακόλουθα στο τέλος.

0.0.0.0 redshell.io api.redshell.io
0.0.0.0 treasuredata.com api.treasuredata.com

Αποθηκεύστε την αλλαγή με τη συντόμευση πληκτρολογίου Control+O και κλείστε την.

Linux

Σε Linux, ανοίξτε το Terminal και εκτελέστε την ακόλουθη εντολή.

sudo nano /etc/hosts

Θα χρειαστεί να κάνετε έλεγχο ταυτότητας με τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή. Επικολλήστε τα παρακάτω στο τέλος και αποθηκεύστε την αλλαγή με τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl+O.

0.0.0.0 redshell.io api.redshell.io
0.0.0.0 treasuredata.com api.treasuredata.com

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε. Ίσως είναι καλή ιδέα να ξεπλύνετε το DNS στο σύστημά σας. Μπορεί να επιλύσει τυχόν σφάλματα που μπορεί να προκύψουν μετά την επεξεργασία του αρχείου κεντρικών υπολογιστών. Μπορεί επίσης να είναι καλή ιδέα να επανεκκινήσετε το σύστημά σας.