Πώς να μετατρέψετε εικόνες από CMYK σε λειτουργία RGB στο Photoshop

Όταν χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας όπως το Photoshop ή το Gimp, έχετε μερικές λειτουργίες χρώματος που μπορείτε να επιλέξετε για να δημιουργήσετε την εικόνα. Υπάρχει κλίμακα του γκρι, RGB και CMYK. Κανονικά, το CMYK χρησιμοποιείται για εικόνες που πρόκειται να εκτυπωθούν και το RGB χρησιμοποιείται για εικόνες που θα δημοσιευτούν στο διαδίκτυο. Αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο απόδοσης των χρωμάτων και δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια εικόνα σε CMYK για τον Ιστό, καθώς τα χρώματα μπορεί να μην φαίνονται σωστά. Το Photoshop υποστηρίζει και τις δύο αυτές λειτουργίες χρώματος και σας επιτρέπει επίσης να μετατρέψετε εικόνες από τη λειτουργία CMYK σε λειτουργία RGB.

  Πώς να δημιουργήσετε GIF από μια τηλεοπτική εκπομπή

Αυτό λειτουργεί για οποιαδήποτε εικόνα ή για ένα αρχείο σε εξέλιξη. Εάν έχετε το αρχείο προέλευσης του Photoshop για την εικόνα που είναι σε CMYK, μπορείτε να έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα όταν τη μετατρέπετε σε RGB. Εάν δεν έχετε το αρχείο προέλευσης και ασχολείστε με την τελική εικόνα, μπορεί να υπάρξει κάποια απώλεια στην ποιότητα του χρώματος μετά τη μετατροπή.

CMYK σε λειτουργία RGB

Ανοίξτε την εικόνα ή το αρχείο Photoshop που βρίσκεται σε λειτουργία CMYK στο Photoshop. Εάν έχετε ένα αρχείο Photoshop, καλό είναι να το επεξεργαστείτε όσο χρειάζεται πριν το μετατρέψετε από CMYK σε RGB. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορεί να χρειαστεί να ισοπεδώσετε την εικόνα για να τη μετατρέψετε και μόλις η εικόνα ισοπεδωθεί, δεν θα μπορείτε πλέον να την επεξεργαστείτε.

  Πώς να ρυθμίσετε τη διάθεση ενός δωματίου με έξυπνο φωτισμό

Με ανοιχτό το αρχείο, μεταβείτε στο Image>Mode και επιλέξτε RGB Color.

Θα δείτε ένα μήνυμα στην οθόνη που θα σας λέει να ισοπεδώσετε την εικόνα εάν δεν την έχετε ήδη ισοπεδώσει. Μπορείτε να το ισοπεδώσετε ή να επιχειρήσετε να το μετατρέψετε χωρίς να ισοπεδώσετε την εικόνα και να συγκρίνετε τα αποτελέσματα. Η ενέργεια μπορεί να αναιρεθεί εάν δεν σας αρέσουν τα αποτελέσματα και μπορείτε να μετατρέψετε ξανά την εικόνα από CMYK σε RGB και να επιλέξετε να ισοπεδώσετε την εικόνα πριν τη μετατροπή της.

Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε μια εικόνα από RGB σε CMYK. Η διαδικασία είναι η ίδια εκτός από το ότι πρέπει να επιλέξετε CMYK Color από το υπομενού Mode. Με το CMYK, πρέπει να αντιμετωπίσετε τα προφίλ χρωμάτων. Το προεπιλεγμένο προφίλ χρώματος ενδέχεται να μην σας δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα, οπότε μπορείτε να το αλλάξετε και να επιλέξετε ένα διαφορετικό. Μην μαντεύετε ποιο προφίλ είναι αυτό που πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Εάν χρησιμοποιείτε CMYK, πιθανότατα σκοπεύετε να εκτυπώσετε ό,τι κι αν φτιάχνετε. Αναζητήστε ποιο προφίλ είναι καλύτερο για την εργασία εκτύπωσης που έχετε στη διάθεσή σας.

  Τι να παρακολουθήσετε στο Quibi: Οι 10 καλύτερες εκπομπές