Πώς να αποτρέψετε την αυτόματη ενημέρωση στον Firefox 57

Ο Firefox 57 γνωστός και ως Firefox Quantum είναι πλέον διαθέσιμος. Είναι πιο γρήγορο και οι χρήστες το συγκρίνουν τώρα με τον Chrome, ο οποίος έχει γίνει μια σοβαρή μνήμη με τα χρόνια. Το νέο πρόγραμμα περιήγησης είναι σίγουρα εντυπωσιακό, αλλά έχει μια τιμή. πρόσθετα. Από αυτήν την έκδοση, αρκετά πρόσθετα δεν είναι πλέον συμβατά. Αυτό σημαίνει ότι είτε πρέπει να περιμένετε να τα ενημερώσουν οι προγραμματιστές τους είτε πρέπει να βρείτε μια εναλλακτική. Εάν καμία από αυτές τις επιλογές δεν σας αρέσει, η μόνη σας επιλογή είναι να παραμείνετε στην παλιά έκδοση του Firefox μέχρι να είναι διαθέσιμες περισσότερες επιλογές. Αν όμως εκκινήσετε τον Firefox, θα προσπαθήσει να ενημερώσει στην πιο πρόσφατη έκδοση. Δείτε πώς μπορείτε να αποτρέψετε την αυτόματη ενημέρωση στον Firefox 57 στα Windows 10.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις προτάσεις αναζήτησης στον Firefox

Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων και εισαγάγετε τα ακόλουθα στη γραμμή τοποθεσίας.

%APPDATA%MozillaFirefoxProfiles

Θα δείτε έναν φάκελο με αλφαριθμητικό όνομα που δεν έχει νόημα. Θα τελειώνει σε .default. Μέσα σε αυτόν τον φάκελο, αναζητήστε το αρχείο pref.js.

Ανοίξτε το αρχείο pref.js στο Σημειωματάριο. Αναζητήστε την ακόλουθη γραμμή χρησιμοποιώντας τη συνάρτηση Εύρεση στο Σημειωματάριο.

user_pref("app.update.enabled", false);

Μπορεί να υπάρχει ή να μην υπάρχει στο αρχείο. Εάν δεν είναι, προχωρήστε και προσθέστε το. Αποθηκεύστε τις αλλαγές και ο Firefox δεν θα ενημερώνεται πλέον αυτόματα. Ενδέχεται να λάβετε μια προειδοποίηση στην οθόνη που θα σας λέει να μην τροποποιήσετε το αρχείο, αλλά μην ανησυχείτε γι’ αυτό και αποδεχτείτε το μήνυμα όταν εμφανιστεί.

  Πώς να επιλέξετε και να κλείσετε πολλές καρτέλες Chrome ή Firefox ταυτόχρονα

Αυτό θα αποτρέψει την αυτόματη ενημέρωση του Firefox στην έκδοση 57, ωστόσο, αυτή είναι μια γενική λύση που λειτουργεί σε όλες τις εκδόσεις του Firefox. Εάν τροποποιήσετε το αρχείο pref.js με την παραπάνω γραμμή, θα απενεργοποιήσει τις αυτόματες ενημερώσεις του Firefox.

Μια λέξη της προσοχής

Στους ανθρώπους γενικά μπορεί να μην αρέσουν οι ενημερώσεις. Αλλάζουν το πώς λειτουργούν τα πράγματα και πώς φαίνονται. Μερικές φορές, είναι άβολα. ρωτήστε οποιονδήποτε αναγκάστηκε να εγκαταστήσει μια ενημέρωση των Windows 10 ενώ βρισκόταν σε κάτι σημαντικό. Επομένως, είναι δελεαστικό να αποκλείσετε αυτές τις ενημερώσεις, αλλά αυτό δεν είναι έξυπνο. Οι ενημερώσεις είναι ως επί το πλείστον χαρακτηριστικά ασφαλείας και διορθώσεις σφαλμάτων και πολύ λίγες από αυτές προσθέτουν στην πραγματικότητα νέες δυνατότητες. Ανεξάρτητα, οι ενημερώσεις είναι κρίσιμες για τη διατήρηση του συστήματός σας ασφαλές και αυτό δεν περιορίζεται μόνο στις ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος. Το πρόγραμμα περιήγησής σας είναι πρωταρχικός στόχος για οποιονδήποτε έχει κακόβουλη πρόθεση και η εκτέλεση παρωχημένων εκδόσεων του προγράμματος περιήγησης μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την ασφάλεια.

  Πώς να συγχρονίσετε τα δεδομένα του προγράμματος περιήγησης μεταξύ επιφάνειας εργασίας και Android στον Firefox 29

Αυτό που προσπαθούμε να πούμε είναι ότι μπορείτε να σταματήσετε την αυτόματη ενημέρωση στον Firefox 57, αλλά βεβαιωθείτε ότι τελικά θα κάνετε αναβάθμιση στην επόμενη έκδοση. Βρείτε μια εναλλακτική λύση για τα πρόσθετά σας ή δοκιμάστε ένα εργαλείο που δεν χρειάζεται να λειτουργεί μέσα στο πρόγραμμα περιήγησής σας αλλά να ενημερώνεται το νωρίτερο.