Πώς να ελέγξετε εάν ένας ιστότοπος εξορύσσει κρυπτονομίσματα







Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων απαιτεί ένα σύστημα με αρκετά καλές προδιαγραφές. Εάν επιλέξετε να εξορύξετε κρυπτονομίσματα, ίσως χρειαστεί να επενδύσετε πρώτα σε ένα καλό σύστημα επιτραπέζιου υπολογιστή. Οι ιστότοποι έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τους πόρους συστήματος των χρηστών που τους επισκέπτονται για την εξόρυξη του νομίσματος. Μερικοί είναι εκ των προτέρων σχετικά με αυτό και θα σας πουν με μια προτροπή στην οθόνη τι συμβαίνει. Είναι σαν την απάντηση ενός ιστότοπου στους adblockers. Φυσικά, δεν είναι όλοι οι ιστότοποι εκ των προτέρων σχετικά με το τι κάνουν. Κάποια εξόρυξη κρυπτονομισμάτων μέσω του προγράμματος περιήγησής σας χωρίς να σας το πω. Ποιος είναι η εξόρυξη; είναι μια εφαρμογή Ιστού που σας παρέχει μια ολοκληρωμένη λίστα με γνωστούς ιστότοπους που εξορύσσουν κρυπτονομίσματα. Σας επιτρέπει επίσης να ελέγξετε εάν ένας ιστότοπος εξορύσσει κρυπτονομίσματα χωρίς να σας το πει.

  Προσθέστε μια ροή σαν απόχρωση στο πρόγραμμα περιήγησής σας

Επίσκεψη Ποιος είναι το Mining; και εισαγάγετε τη διεύθυνση URL του ιστότοπου που υποπτεύεστε ότι χρησιμοποιεί το πρόγραμμα περιήγησής σας για την εξόρυξη του νομίσματος. Η εφαρμογή θα σας πει εάν οι υποψίες σας είναι αληθινές. Μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε στη λίστα των ιστότοπων που κάνουν εξόρυξη νομίσματος.

Όσον αφορά τα διορθωτικά μέτρα, μπορείτε να σταματήσετε να επισκέπτεστε έναν ιστότοπο ή μπορείτε να αποκλείσετε την εξόρυξη στο πρόγραμμα περιήγησής σας με ένα πρόσθετο ή επέκταση. Μπορείτε κανονικά να ελέγξετε έναν ιστότοπο για να δείτε εάν εξορύσσει κρυπτονομίσματα ελέγχοντας τον κώδικα HTML, αλλά αυτό απαιτεί να γνωρίζετε τι να αναζητήσετε και χρειάζεται χρόνος. Αυτό είναι πιο εύκολο. Αν ξαφνικά παρατηρήσετε μια απότομη αύξηση στη χρήση της CPU χωρίς προφανή λόγο κατά την περιήγηση στον ιστό, ίσως είναι καλή ιδέα να ελέγξετε εάν ο ιστότοπος εξορύσσει κρυπτονομίσματα χωρίς να σας το πει.

  Διορθώστε το σφάλμα εργαλείου δημιουργίας πολυμέσων 0x800704DD

Αξίζει να συζητήσουμε εάν αυτή η πρακτική είναι ή όχι ηθική ή όχι, αλλά γίνεται διάκριση όταν οι ιστότοποι επιλέγουν να μην αποκαλύπτουν τι κάνουν. Ορισμένοι χρήστες που επωφελούνται από ιστότοπους δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να επιτρέψουν στο σύστημά τους να χρησιμοποιηθεί για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, ωστόσο θα πρέπει να εναπόκειται στον χρήστη να αποφασίσει εάν θέλει να συνεισφέρει έτσι. Επιπλέον, υπάρχει ο προφανής φόρος που απαιτεί η CPU σας και ακόμη και ο λογαριασμός ρεύματος. Δεν θα ξοδεύετε ώρες σε έναν ιστότοπο, αλλά αν τον αφήσετε ανοιχτό σε μια καρτέλα και το ξεχάσετε, το σύστημά σας μπορεί να ζεσταθεί, το σύστημά σας μπορεί να αρχίσει να καθυστερεί και φυσικά θα καταναλώνει περισσότερη ενέργεια.

  Πώς να υπολογίσετε τα διεθνή μεγέθη σελίδων για εκτύπωση

Δεν έχετε πολλές δυνατότητες αν ανακαλύψετε ότι ένας ιστότοπος εξορύσσει όντως κρυπτονομίσματα. Δεν φαίνεται να υπάρχει νόμος ενάντια σε αυτό (ακόμα). Μπορείτε να αποκλείσετε την εξόρυξη στο πρόγραμμα περιήγησής σας με πρόσθετα και επεκτάσεις ή μπορείτε να σταματήσετε να επισκέπτεστε έναν ιστότοπο που ασχολείται με αυτήν την πρακτική.