Πώς να απενεργοποιήσετε τις προτάσεις αναζήτησης στον Firefox


Ο Firefox 43 παρουσίασε τις Προτάσεις Αναζήτησης. Είναι μια νέα δυνατότητα που επιτρέπει στις μηχανές αναζήτησης να παρέχουν προτεινόμενες αναζητήσεις στη γραμμή Awesome και προς το παρόν είναι opt-in. Προτάσεις αναζήτησης ή “ζωντανή αναζήτηση” όπως θα τις λέγαμε ίσως αν χρησιμοποιούσαμε τους όρους της Google, παρέχετε σχετικούς όρους αναζήτησης, ώστε να έχετε περισσότερες πιθανότητες να βρείτε τις σωστές πληροφορίες. Θεωρητικά, θα πρέπει να είναι χρήσιμο, αλλά αν δοκιμάσατε τη λειτουργία και δεν σας άρεσε, ίσως αναρωτιέστε πού/πώς μπορείτε να την απενεργοποιήσετε. Εφόσον ο Firefox είχε την προνοητικότητα να μην επιβάλει τη νέα δυνατότητα στους χρήστες του, είχε επίσης την προνοητικότητα να σας δώσει έναν εύκολο τρόπο να την απενεργοποιήσετε. Να πώς.

  Πώς να συγχωνεύσετε όλα τα Windows του Firefox σε ένα

Η ενεργοποίηση των προτάσεων αναζήτησης είναι αρκετά εύκολη. Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε στη γραμμή Awesome και ο Firefox θα προσφερθεί να ενεργοποιήσει τις προτάσεις αναζήτησης. Ίσως μάλιστα να το έχετε κάνει για να δείτε πώς είναι. Για να το απενεργοποιήσετε, ανοίξτε τον Firefox και από το εικονίδιο του χάμπουργκερ επάνω δεξιά, μεταβείτε στις επιλογές του προγράμματος περιήγησης. Στο παράθυρο Προτιμήσεις που ανοίγει, μεταβείτε στην καρτέλα «Αναζήτηση». Εναλλακτικά, απλώς επικολλήστε το στη γραμμή Awesome.

about:preferences#search

Στην ενότητα Προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης, ακριβώς κάτω από το αναπτυσσόμενο μενού για την επιλογή της μηχανής αναζήτησης της επιλογής σας, θα δείτε μια νέα επιλογή που ονομάζεται «Παροχή προτάσεων αναζήτησης». Θα είναι ενεργοποιημένο (επιλεγμένο) αφού έχετε ενεργοποιήσει τη δυνατότητα και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να την απενεργοποιήσετε είναι να καταργήσετε την επιλογή της επιλογής.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το νέο εργαλείο στιγμιότυπου οθόνης του Firefox

Αυτή η νέα δυνατότητα είναι μέρος του Chrome εδώ και χρόνια. Εάν επισκέπτεστε την αρχική σελίδα του Google, οι προτάσεις αναζήτησης ή η ζωντανή αναζήτηση θα λειτουργούσαν χωρίς να το ζητήσετε. Δεν είναι μόνο ευρέως εφαρμοσμένη, αλλά και ευπρόσδεκτη, καθιστώντας τη λειτουργία μια λογική προσθήκη στον Firefox.