Πώς να λάβετε απτική ανάδραση για τη γραμμή αφής στο MacBook Pro

Εάν αγοράσατε το MacBook Pro, έχετε εγγραφεί για το νέο πλαίσιο εισαγωγής αφής πάνω από το πληκτρολόγιο, δηλαδή τη γραμμή αφής. Ανεξάρτητα αν αγοράσατε το νέο MacBook Pro επειδή έπρεπε να αναβαθμίσετε τον φορητό υπολογιστή σας ή επειδή η ιδέα του Touch Bar φαινόταν ελκυστική, έχετε κολλήσει σε αυτό. Αν το βρίσκετε χρήσιμο, είναι χρήματα που ξοδεύτηκαν καλά, ανεξάρτητα από το τι έχει να πει κάποιος άλλος για αυτό. Εάν δεν είστε θαυμαστής, δοκιμάστε το Haptic Touch Bar προτού εγκαταλείψετε το Touch Bar. Είναι μια εφαρμογή αξίας 4,99 $ που προσθέτει απτική ανάδραση για το Touch Bar και σας δίνει επίσης μια ηχητική ειδοποίηση όταν πατάτε ένα κουμπί.

  Πώς να προσαρμόσετε το κέλυφος Bash με το shopt

Απτική ανατροφοδότηση για τη γραμμή αφής

Κατεβάστε Απτική γραμμή αφής. Υπάρχει μια διαθέσιμη δοκιμαστική έκδοση που μπορείτε να κατεβάσετε για να δείτε πόσο καλά λειτουργεί η εφαρμογή προτού ξοδέψετε χρήματα σε αυτήν. Εκτελέστε την εφαρμογή, επιτρέψτε της πρόσβαση προσβασιμότητας όταν σας ζητηθεί και όταν πατάτε ένα προγραμματιζόμενο πλήκτρο, οποιοδήποτε προγραμματιζόμενο πλήκτρο, στη γραμμή αφής, θα σας δίνει τόσο απτική όσο και ηχητική ανατροφοδότηση.

Πως λειτουργεί αυτό?

Η γραμμή αφής δεν έχει ενσωματωμένη απτική ανάδραση, επομένως η λογική ερώτηση που πρέπει να κάνετε είναι “Τι συμβαίνει;” Ενώ η Apple ασύνετα επέλεξε να μην συμπεριλάβει απτική ανάδραση για το Touch Bar, πρόσθεσε δύναμη στο trackpad της το 2015. Η ίδια τεχνολογία έχει μεταφερθεί και στα νεότερα μοντέλα MacBook Pro. Αυτή η εφαρμογή χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα για να σας δώσει σχόλια όταν πατάτε ένα από τα πλήκτρα προγραμματισμού στη γραμμή αφής.

  Τι σημαίνει «IRL» και πώς το χρησιμοποιείτε;

Σχετικά με το γιατί αυτό μπορεί να σας ζεστάνει στη γραμμή αφής, αυτό συμβαίνει επειδή τα προγραμματιζόμενα πλήκτρα μπορεί να αισθάνονται πιο αληθινά με την απτική ανάδραση. Γνωρίζετε ότι έχετε πατήσει ένα πλήκτρο και τόσο η απτική ανάδραση όσο και η ηχητική ειδοποίηση διευκολύνουν τη χρήση.

Όσο ελκυστική και αν είναι η ιδέα να έχετε μαλακά πλήκτρα και ίσως ακόμη και μια μέρα να έχετε έναν φορητό υπολογιστή που να λειτουργεί εξ ολοκλήρου με παρόμοιο πληκτρολόγιο, η λειτουργικότητα δεν είναι τόσο απλή. Χρησιμοποιούμε φυσικά κλειδιά για πολύ καιρό, από τότε που οι φορητοί υπολογιστές έγιναν προσιτές. Μερικοί άνθρωποι που μεταβαίνουν από τον ένα φορητό υπολογιστή στον άλλο θα δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στα νέα κλειδιά. Αυτό από μόνο του θα πρέπει να σας δώσει μια ιδέα για το πόσο αφύσικο μπορεί να αισθάνεστε να χρειάζεται να χρησιμοποιείτε προγραμματισμένα πλήκτρα.

  Τι είναι ένας ασύρματος φορτιστής "Qi-Certified";

Τούτου λεχθέντος, οι οθόνες αφής γίνονται πλέον δημοφιλείς. Σίγουρα, η Apple δεν έχει προσθέσει οθόνη αφής σε κανέναν από τους φορητούς ή επιτραπέζιους υπολογιστές της, αλλά είναι ήδη κάτι και οι άνθρωποι συνηθίζουν να πληκτρολογούν σε εικονικά πληκτρολόγια που δεν είναι σε φορητή συσκευή, π.χ. σε τηλέφωνο. Η ιδέα των μαλακών πλήκτρων μπορεί τελικά να απογειωθεί.