Πώς να αποσυνδέσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας από το RCS στο Android

Εάν διαθέτετε τηλέφωνο Android, ενδέχεται να έχετε μια αναβαθμισμένη έκδοση μηνυμάτων κειμένου που ονομάζεται “RCS”. Αυτή είναι μια τεράστια αναβάθμιση μέσω SMS, αλλά συνοδεύεται από κάποιες αποσκευές. Δείτε πώς μπορείτε να καταργήσετε την εγγραφή του αριθμού σας από το RCS.

Κατά την εναλλαγή από μια συσκευή ή μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που υποστηρίζει RCS σε μια που δεν υποστηρίζει, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τη μη αποστολή μηνυμάτων στη νέα συσκευή ή εφαρμογή. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να διαρκέσει έως οκτώ ημέρες μετά την εναλλαγή. Κάτι παρόμοιο μπορεί να συμβεί με την υπηρεσία iMessage της Apple.

  Πώς να στείλετε μηνύματα από την επιφάνεια εργασίας σας στο τηλέφωνό σας Android

Για να αποφευχθεί αυτό, η Google συνιστά στους χρήστες να απενεργοποιούν το RCS πριν από την αλλαγή. Ωστόσο, εάν δεν το κάνατε αυτό και αντιμετωπίζετε αυτά τα προβλήματα, είναι δυνατό να αποσυνδέσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας από το RCS εκ των υστέρων.

Πώς να απενεργοποιήσετε το RCS

Αρχικά, θα σας δείξουμε πώς να απενεργοποιήσετε το RCS ενώ έχετε ακόμα την αρχική συσκευή. Το RCS υποστηρίζεται μόνο σε εφαρμογές πρώτου κατασκευαστή από την Google, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και κατασκευαστές τηλεφώνων. της Google Μηνύματα Η εφαρμογή λειτουργεί σε όλες τις συσκευές Android, επομένως αυτό θα χρησιμοποιήσουμε.

Ανοίξτε την εφαρμογή Μηνύματα στο smartphone Android και πατήστε το εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τις συντομεύσεις εφαρμογών στο Android 7

Στη συνέχεια, επιλέξτε “Ρυθμίσεις” από το μενού.

Πατήστε «Λειτουργίες συνομιλίας» στο επάνω μέρος των ρυθμίσεων.

Σημείωση: Εάν δεν έχετε υποστήριξη RCS, δεν θα δείτε τις “Δυνατότητες συνομιλίας” στις Ρυθμίσεις.

Τώρα απλώς απενεργοποιήστε τον διακόπτη για “Ενεργοποίηση δυνατοτήτων συνομιλίας”.

Αυτό είναι! Τώρα μπορείτε να μεταβείτε στη νέα συσκευή χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τυχόν άλλα χαμένα μηνύματα.

Πώς να αποσυνδέσετε τον αριθμό σας από το RCS

Εάν δεν έχετε πλέον πρόσβαση στην αρχική συσκευή, μπορείτε να καταργήσετε την εγγραφή του αριθμού τηλεφώνου σας από το RCS.

Πρώτα, μεταβείτε στο Google διαδικτυακή πύλη απενεργοποίησης σε ένα πρόγραμμα περιήγησης όπως το Chrome.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης YouTube στο Android

Κάντε κύλιση στο κάτω μέρος της σελίδας στην ενότητα “Χωρίς την προηγούμενη συσκευή σας”. Εισαγάγετε τον αριθμό τηλεφώνου σας στο επάνω πλαίσιο κειμένου και κάντε κλικ στην επιλογή “Αποστολή κωδικού”.

Ένα μήνυμα κειμένου με εξαψήφιο κωδικό θα σταλεί στον αριθμό τηλεφώνου σας. Εισαγάγετε αυτόν τον κωδικό στο δεύτερο πλαίσιο κειμένου και κάντε κλικ στο “Επαλήθευση”.

Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα λέει “Οι λειτουργίες συνομιλίας έχουν απενεργοποιηθεί”. Μπορεί να χρειαστούν μερικά λεπτά για να τεθεί σε ισχύ η αλλαγή, αλλά αυτό είναι το μόνο που υπάρχει.

Σημείωση: “Συζήτηση” είναι ο όρος που χρησιμοποιεί η Google για λειτουργίες RCS στην εφαρμογή Messages.