Τρόπος εξαγωγής και εισαγωγής ασφαλών και αποκλεισμένων αποστολέων του Outlook

Η λειτουργία ανεπιθύμητης αλληλογραφίας του Microsoft Outlook λειτουργεί καλύτερα όταν την εκπαιδεύετε προσθέτοντας αποστολείς στις λίστες Ασφαλείς αποστολείς και Αποκλεισμένοι αποστολείς. Δείτε πώς μπορείτε να εξαγάγετε αυτές τις λίστες και να τις εισαγάγετε ξανά σε νέο μηχάνημα ή λογαριασμό.

Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο στην εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή του Microsoft Outlook. Εάν χρησιμοποιείτε το Outlook Online, τότε τα δεδομένα ασφαλών αποστολέων και αποκλεισμένων αποστολέων θα συγχρονιστούν με το πρόγραμμα-πελάτη του Outlook. Μπορείτε να τα εισαγάγετε και να τα εξαγάγετε μόνο μέσω της εφαρμογής επιτραπέζιου υπολογιστή.

  Πώς να αποκτήσετε μια επέκταση κειμένου στο Microsoft Word

Στο Microsoft Outlook, κάντε κλικ στην Αρχική σελίδα > Ανεπιθύμητα > Επιλογές ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Θα χρειαστεί να εξαγάγετε ξεχωριστά τους ασφαλείς αποστολείς και τους αποκλεισμένους αποστολείς. Ανοίξτε την καρτέλα “Ασφαλείς αποστολείς” και κάντε κλικ στην επιλογή “Εξαγωγή σε αρχείο”.

ο

Αυτό θα ανοίξει έναν τυπικό διάλογο αρχείου για να αποθηκεύσετε το αρχείο κάπου στον υπολογιστή σας. Επιλέξτε μια τοποθεσία, πληκτρολογήστε ένα όνομα για το αρχείο και αποθηκεύστε το.

Τώρα ανοίξτε την καρτέλα “Αποκλεισμένοι αποστολείς” και κάντε κλικ στο “Εξαγωγή σε αρχείο”.

ο

Όπως και με τους Ασφαλείς Αποστολείς, αυτό θα ανοίξει έναν τυπικό διάλογο αρχείου για να αποθηκεύσετε το αρχείο κάπου στον υπολογιστή σας. Επιλέξτε μια τοποθεσία, ένα όνομα για το αρχείο και αποθηκεύστε το.

  Πώς να προστατέψετε και να αποκαταστήσετε την ελαιοφοβική επίστρωση του smartphone σας

Θα πρέπει τώρα να έχετε δύο αρχεία TXT που μπορείτε να εισαγάγετε σε έναν νέο λογαριασμό ή στο Microsoft Outlook που είναι εγκατεστημένο σε διαφορετικό υπολογιστή.

Η εισαγωγή αυτών των αρχείων είναι τόσο απλή όσο και η εξαγωγή τους. Επιστρέψτε στο μενού Επιλογές ανεπιθύμητης αλληλογραφίας κάνοντας κλικ στην Αρχική σελίδα > Ανεπιθύμητα > Επιλογές ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στην εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή του Microsoft Outlook. Για να εισαγάγετε το αρχείο Ασφαλείς Αποστολείς, ανοίξτε την καρτέλα “Ασφαλείς Αποστολείς” και κάντε κλικ στην “Εισαγωγή από αρχείο”.

ο

Για να εισαγάγετε τους αποκλεισμένους αποστολείς, ανοίξτε την καρτέλα «Αποκλεισμένοι αποστολείς» και κάντε κλικ στην «Εισαγωγή από αρχείο».

  Πώς να ακολουθήσετε Hashtags στο Instagram

ο

Η εισαγωγή θα προσθέσει τυχόν αποστολείς στις υπάρχουσες λίστες, αντί να αντικαταστήσει τις υπάρχουσες καταχωρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι εσείς και οι συνάδελφοί σας μπορείτε να μοιράζεστε τα εξαγόμενα αρχεία σας, ιδιαίτερα για τους Αποκλεισμένους Αποστολείς, για να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον να δημιουργήσει καλύτερο φιλτράρισμα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.