Πώς να αποκτήσετε Favicons στο Safari στο macOS

Το Safari δεν υποστηρίζει favicons. Είναι περίεργο, αλλά παρόλο που κάθε άλλο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης τα υποστηρίζει, το Safari δεν το υποστηρίζει. Από ό,τι φαίνεται, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα. Είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί το Safari δεν υποστηρίζει favicons. Δεν κάνουν τη διεπαφή χρήστη να φαίνεται άσχημη και μπορεί στην πραγματικότητα να είναι αρκετά χρήσιμα. Τα εικονικά favicons βοηθούν τους χρήστες να αναγνωρίζουν γρήγορα τις καρτέλες σε ένα πρόγραμμα περιήγησης. Τα Favicons για σελιδοδείκτες λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο, αλλά το Safari δεν υποστηρίζει επίσης favicons για σελιδοδείκτες. Ωστόσο, εάν θέλετε να αποκτήσετε favicons στο Safari, μπορείτε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια εφαρμογή που ονομάζεται Faviconographer.

  Στιγμιότυπο οθόνης Μια ιστοσελίδα και προσθέστε ένα πλαίσιο παραθύρου macOS σε αυτήν [Chrome]

Το Faviconographer είναι μια δωρεάν εφαρμογή macOS που προσθέτει favicons σε καρτέλες στο Safari. Όλες οι ιστοσελίδες έχουν favicon αλλά το Safari, για κάποιο λόγο δεν τις εμφανίζει. Αυτή η εφαρμογή απλώς εντοπίζει το favicon για όλους τους ιστότοπους που επισκέπτεστε και τους φορτώνει ανάλογα.

Έτσι μοιάζουν συνήθως οι καρτέλες Safari. Παρατηρήστε ότι οι καρτέλες σας δείχνουν μόνο το όνομα του ιστότοπου και τον τίτλο του, τίποτα άλλο.

Favicons στο Safari

Για να λάβετε favicons στο Safari, εγκαταστήστε το Faviconographer. Ανοίξτε τις Προτιμήσεις συστήματος και μεταβείτε στο σύνολο προτιμήσεων Privacy & Security. Στην καρτέλα Απόρρητο, επιλέξτε Προσβασιμότητα από τη στήλη στα αριστερά και επιτρέψτε την πρόσβαση στο Faviconographer.

  Πώς να αποκτήσετε το iOS 11 σαν μικρογραφίες στιγμιότυπου οθόνης στο macOS

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται. Από προεπιλογή, το Faviconographer θα εμφανίζει favicons σε καρτέλες αλλά όχι σε σελιδοδείκτες. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα favicons για σελιδοδείκτες από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

Δείτε πώς φαίνεται το Safari με τα favicons. Τα favicons εμφανίζονται στο αριστερό άκρο μιας καρτέλας. Εάν ανοίξετε πολλές καρτέλες στο Safari, σε σημείο που δεν μπορείτε πλέον να διαβάσετε τον τίτλο μιας καρτέλας, τα favicons θα εξακολουθούν να είναι ορατά. Μάλιστα, θα σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε πιο εύκολα στις καρτέλες σας.

Αυτό δεν θα επιβραδύνει το Safari. Δεν θα έχει καμία επίδραση στους χρόνους φόρτωσης της σελίδας, αν και θα διευκολύνει την περιήγηση. Τα favicons είναι ένας οπτικός τρόπος διάκρισης των καρτελών. Για ιστότοπους που επισκέπτεστε σπάνια, μπορεί να μην είναι τόσο χρήσιμοι, ωστόσο, για ιστότοπους που επισκέπτεστε συχνά, όπως το Facebook, το Gmail ή το Google, είναι ένας γρήγορος τρόπος αναγνώρισης καρτελών.

  Μπορεί ο Mac μου να τρέξει macOS Big Sur;

Περιορισμοί

Σύμφωνα με τον προγραμματιστή, αυτή η εφαρμογή έχει τους περιορισμούς της. Τα favicon φορτώνουν λίγο αργά όταν κάνετε εναλλαγή μεταξύ των παραθύρων και δεν εμφανίζονται εκτός εάν το παράθυρο είναι εστιασμένο. Ομοίως, όταν σύρετε και επανατοποθετείτε καρτέλες, τα favicons χρειάζονται ένα δευτερόλεπτο για να φορτωθούν ξανά. Στο High Sierra, εάν επαναφέρετε μια περίοδο λειτουργίας Safari, θα πρέπει να επισκεφτείτε κάθε καρτέλα για να φορτώσετε το favicon της.