Πώς να αποκτήσετε το iOS 11 σαν μικρογραφίες στιγμιότυπου οθόνης στο macOS

Όταν τραβάτε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο iOS 11, η οθόνη σας δεν αναβοσβήνει απλώς. Το στιγμιότυπο οθόνης που τραβάτε εμφανίζεται ως αιωρούμενη μικρογραφία κάτω αριστερά. Μπορείτε να πατήσετε αυτήν τη μικρογραφία και να επεξεργαστείτε/σημαδέψετε το στιγμιότυπο οθόνης. Η High Sierra δεν πρόσθεσε παρόμοια αναβάθμιση στο εργαλείο στιγμιότυπων οθόνης. Εάν σας αρέσουν οι μικρογραφίες και θεωρείτε ότι είναι ένας γρήγορος τρόπος πρόσβασης στα στιγμιότυπα οθόνης σας, μπορείτε να λάβετε μικρογραφίες στιγμιότυπων οθόνης στο macOS με το ShotBox.

Μικρογραφίες στιγμιότυπου οθόνης στο macOS

Shotbox είναι μια δωρεάν εφαρμογή για Mac που διατίθεται στο Mac App Store που προσθέτει στο macOS μικρογραφίες στιγμιότυπων οθόνης στο iOS 11. Οι μικρογραφίες εμφανίζονται ως αιωρούμενο παράθυρο στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης σας. Μπορείτε να κάνετε κλικ στη μικρογραφία για να ρίξετε μια γρήγορη ματιά, να την μοιραστείτε και να την επισημάνετε.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το συγχρονισμό φωνητικών σημειώσεων στο iOS 12

Κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή. Θα χρειαστεί πρόσβαση στο σημείο αποθήκευσης των στιγμιότυπων οθόνης. Αυτή η εφαρμογή λειτουργεί μόνο με το προεπιλεγμένο εργαλείο στιγμιότυπου οθόνης στο macOS. Εάν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή διαφορετικής/τρίτου κατασκευαστή για τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης, το ShotBox δεν θα λειτουργήσει.

Μόλις δώσετε στην εφαρμογή άδεια πρόσβασης στην τοποθεσία των στιγμιότυπων οθόνης, θα εκτελεστεί στη γραμμή μενού. Τραβήξτε στιγμιότυπα οθόνης όπως κάνετε συνήθως και ένα αιωρούμενο παράθυρο/μικρογραφία θα εμφανιστεί κάτω αριστερά.

Κάντε κλικ στο κουμπί του ματιού για να δείτε μια γρήγορη προβολή του στιγμιότυπου οθόνης. Κάντε κλικ στο κουμπί της εργαλειοθήκης για να εισέλθετε στη λειτουργία σήμανσης και κάντε κλικ στο κουμπί κοινής χρήσης για να μοιραστείτε το στιγμιότυπο οθόνης με την ενσωματωμένη δυνατότητα κοινής χρήσης στο macOS. Το ShotBox δεν προσθέτει κανένα δικό του εργαλείο σήμανσης. Αυτά που βλέπετε είναι τα προεπιλεγμένα στην εφαρμογή Προεπισκόπηση.

  Στιγμιότυπο οθόνης Μια ιστοσελίδα και προσθέστε ένα πλαίσιο παραθύρου macOS σε αυτήν [Chrome]

Εάν κάνετε κλικ στο κουμπί κλεισίματος στο αιωρούμενο παράθυρο, θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να αποθηκεύσετε ή να διαγράψετε το στιγμιότυπο οθόνης, όπως στο iOS 11.

Περιορισμοί

Ενώ το ShotBox είναι μια πολύ κοντινή απόδοση της λειτουργίας στιγμιότυπου οθόνης iOS 11, δεν είναι ακριβές αντίγραφο. Μια κραυγαλέα διαφορά είναι ότι αν τραβήξετε πολλά στιγμιότυπα οθόνης, δεν λαμβάνετε παράθυρα για κάθε εικόνα ξεχωριστά. Λαμβάνετε μόνο μια μικρογραφία για το πιο πρόσφατο στιγμιότυπο οθόνης. Θα παραπονιόμασταν, αλλά η εφαρμογή είναι καταπληκτική διαφορετικά και ίσως η δυνατότητα να προστεθεί σε μελλοντική έκδοση.

Εάν αλλάξετε την προεπιλεγμένη τοποθεσία για την αποθήκευση στιγμιότυπων οθόνης στο macOS, θα χρειαστεί να ενημερώσετε τη διαδρομή για το ShotBox. Η εφαρμογή λειτουργεί επίσης μόνο με στιγμιότυπα οθόνης που τραβάτε και όχι με στιγμιότυπα οθόνης που έχουν απλώς αντιγραφεί στο πρόχειρό σας.

  Πώς να αποκτήσετε το iOS 10 Developer Builds πριν από τη δημόσια έκδοση beta

Το ShotBox λειτουργεί εάν χρησιμοποιείτε το Shift+Command+3 ή το Shift+Command+4 για λήψη στιγμιότυπων οθόνης. Αυτό σημαίνει ότι τα στιγμιότυπα οθόνης πλήρους οθόνης και συγκεκριμένου παραθύρου θα εμφανίζονται ως μικρογραφίες.