Στιγμιότυπο οθόνης Μια ιστοσελίδα και προσθέστε ένα πλαίσιο παραθύρου macOS σε αυτήν [Chrome]


Τα στιγμιότυπα οθόνης διευκολύνουν την εξήγηση μιας διαδικασίας ή την επίδειξη της δυνατότητας ενός διαδικτυακού προϊόντος. Ένα καλό στιγμιότυπο οθόνης μπορεί πραγματικά να κάνει τους χρήστες να ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν ένα προϊόν ή να κάνουν ένα κατά τα άλλα μεγάλο σεμινάριο να φαίνεται πιο εύκολο να ακολουθηθεί. Υπάρχουν πολλά εργαλεία στιγμιότυπων οθόνης διαθέσιμα για κάθε πλατφόρμα επιτραπέζιων υπολογιστών που υπάρχουν και ακόμη και οι πλατφόρμες για φορητές συσκευές δεν μπορούν να επιλέξουν, αλλά η δυνατότητα και το εργαλείο λήψης στιγμιότυπου οθόνης δεν είναι πάντα αρκετά, ειδικά όταν έχει σημασία η αισθητική. Το τυποποιημένο στιγμιότυπο οθόνης είναι μια επέκταση του Chrome που λαμβάνει στιγμιότυπα οθόνης ιστοσελίδων. Δεν θα κάνει κύλιση σε μια ιστοσελίδα και θα καταγράψει όλη, αλλά θα αλλάξει το μέγεθος του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης σε 1366 εικονοστοιχεία, θα πλαισιώσει το στιγμιότυπο οθόνης σε ένα πλαίσιο παραθύρου macOS και θα προσθέσει μια ωραία σκιά με ένα κλικ.

  Το Faces.im φέρνει ειδοποιήσεις για τους επικεφαλής συνομιλίας του Facebook στο Google Chrome

Εγκαταστήστε το Τυποποιημένο στιγμιότυπο οθόνης και μεταβείτε στην ιστοσελίδα που θέλετε να τραβήξετε. Κάντε κλικ στο κουμπί της επέκτασης και κάντε πίσω καθώς αλλάζει το μέγεθος του παραθύρου και καταγράφει την τρέχουσα ιστοσελίδα.

Κάντε δεξί κλικ στην εικόνα όταν ανοίξει σε μια νέα καρτέλα και αποθηκεύστε την στο δίσκο σας.

Η επέκταση λειτουργεί καλά, αλλά μερικές φορές όταν αλλάζετε το μέγεθος του παραθύρου, καταλήγει να τεντώνει την ιστοσελίδα που προσπαθείτε να καταγράψετε. Εάν το κάνει αυτό όταν προσπαθείτε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης, αλλάξτε το μέγεθος του παραθύρου με μη αυτόματο τρόπο. Δεν χρειάζεται να αλλάξετε το μέγεθός του σε 1366 pixel μόνοι σας, αλλά να αυξήσετε το πλάτος του, ώστε η επέκταση να μην καταλήξει να τεντώνει τη σελίδα και στη συνέχεια να τραβήξει το στιγμιότυπο οθόνης.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τη σύνδεση στο Google Apps στο Chrome 69

Το τυποποιημένο στιγμιότυπο οθόνης θα καταγράφει μόνο ό,τι βρίσκεται μέσα στο τρέχον παράθυρο και όχι ολόκληρη την ιστοσελίδα. Δεν υποστηρίζει την κύλιση μιας ιστοσελίδας ούτε μπορεί να λειτουργήσει με στιγμιότυπα οθόνης που έχουν ληφθεί από διαφορετικό εργαλείο. Η μόνη κριτική που έχουμε για την επέκταση είναι ότι θα πρέπει να επιτρέπει στον χρήστη να επιλέξει την απόσταση και το μήκος της σκιάς. Προς το παρόν, φαίνεται λίγο πολύ. Όλα τα στιγμιότυπα οθόνης αποθηκεύονται σε μορφή PNG.

Εγκαταστήστε τυποποιημένο στιγμιότυπο οθόνης από το Chrome Web Store