Τρόπος συμπίεσης φακέλων με το Windows Compact Tool

Οι σκληροί δίσκοι γίνονται φθηνότεροι κάθε μέρα. Δεν είναι ασυνήθιστο να βρείτε φορητούς υπολογιστές με σκληρό δίσκο 1 TB. Η νέα ακριβή συσκευή αποθήκευσης είναι ο SSD. Όχι μόνο κοστίζουν πολύ περισσότερο από έναν σκληρό δίσκο, αλλά διατίθενται και σε μικρότερες διαμορφώσεις χώρου. Οι φορητοί υπολογιστές διατίθενται με SSD 250 GB και αυτό είναι συχνά το ανώτερο όριο αποθήκευσης. Εάν έχετε πάρει τη σοφή απόφαση να χρησιμοποιήσετε έναν SSD αλλά δεν έχετε χώρο, θα πρέπει να συμπιέσετε αρχεία με το εργαλείο Windows Compact.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι η συμπίεση δεν σημαίνει ότι δημιουργείτε ένα αρχείο αρχειοθέτησης. Όταν συμπιέζετε ένα αρχείο ή φάκελο με το εργαλείο Windows Compact, μειώνετε το μέγεθός του. Τα αρχεία παραμένουν ακριβώς εκεί που βρίσκονται. Δεν προστίθενται σε κανένα είδος αρχείου RAR, TAR ή ZIP. Μπορείτε να συμπιέσετε τους φακέλους προγραμμάτων και εφαρμογών όπως αυτό και οι εφαρμογές θα εκτελούνται τέλεια.

  Το Rummage οργανώνει και ευρετηριάζει αρχεία ανά ετικέτα και ημερομηνία [Windows]

Windows Compact Tool

Το εργαλείο Windows Compact είναι ένα ενσωματωμένο εργαλείο στα Windows που μπορεί να μειώσει το μέγεθος των φακέλων στο δίσκο σας. Λειτουργεί από τη γραμμή εντολών, αλλά δεν αισθάνονται όλοι άνετα να εκτελούν εντολές στη γραμμή εντολών. Εάν σας ενδιαφέρει μόνο η συμπίεση αρχείων και φακέλων, δοκιμάστε το CompactGUI. Είναι μια εφαρμογή που σας προσφέρει μια εύχρηστη γραφική διεπαφή για το εργαλείο Windows Compact. Κατεβάστε το CompactGUI και τρέξε το.

Επιλέξτε έναν φάκελο για συμπίεση, μια μέθοδο συμπίεσης και κάντε κλικ στο κουμπί «Συμπίεση φακέλου».

Αποφασίσαμε να συμπιέσουμε τον φάκελο του Photoshop. Μπορείτε να δείτε το μέγεθος που είχε πριν συμπιεστεί. 1,75 GB.

  Πώς να βρείτε τη θέση εγγραφής του Microsoft Teams

Ο χρόνος συμπίεσης εξαρτάται από τη μέθοδο συμπίεσης που επιλέγετε. Η προεπιλεγμένη μέθοδος δεν απαιτεί πολύ χρόνο για τη συμπίεση ενός φακέλου 1,75 GB και τη μείωση του στα 947 MB, που είναι λιγότερο από το μισό του αρχικού μεγέθους.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο ανεξάρτητα από το εάν έχετε HDD ή SSD, αλλά είναι προφανώς πιο χρήσιμο για άτομα που έχουν μικρό SSD.

Όταν συμπιέζετε έναν φάκελο με το εργαλείο Windows Compact, μπορείτε να τον επισημάνετε έτσι ώστε όλα τα μελλοντικά αρχεία και οι φάκελοι που θα αποθηκευτούν σε αυτόν τον φάκελο να συμπιέζονται αυτόματα. Το CompactGUI έχει την επιλογή να επισημαίνει έναν φάκελο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Σας δίνει επίσης την επιλογή να συμπιέσετε το σύστημα και τα κρυφά αρχεία και φακέλους. Από προεπιλογή, συμπιέζει όλους τους υποφακέλους μέσα στο φάκελο που επιλέγετε.

  Πώς να αποκαταστήσετε τους σελιδοδείκτες του προγράμματος περιήγησης Ιστού σας

Το CompactGUI μπορεί να συμπιέζει μόνο φακέλους, ωστόσο το εργαλείο Windows Compact μπορεί να συμπιέζει αρχεία και μονάδες δίσκου. Εάν θέλετε να συμπιέσετε κάποιο από αυτά τα στοιχεία, θα πρέπει να το κάνετε μέσω της γραμμής εντολών.