Πώς να εγκαταστήσετε την ενημέρωση Οκτωβρίου 2020 των Windows 10 (20H2)

Η ενημέρωση Οκτωβρίου 2020 των Windows 10 (20H2) κυκλοφόρησε στις 20 Οκτωβρίου 2020—κάπως. Ως συνήθως, η Microsoft κυκλοφορεί αργά την ενημέρωση σε μικρούς αριθμούς υπολογιστών κάθε φορά, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέξουν να την εγκαταστήσουν και να δουν πώς λειτουργεί στους υπολογιστές τους.

Εάν δεν βιάζεστε, σας συνιστούμε να περιμένετε έως ότου το Windows Update προσφέρει αυτόματα την ενημέρωση στον υπολογιστή σας. Αυτό διασφαλίζει ότι η ενημέρωση είναι όσο το δυνατόν πιο σταθερή προτού τη λάβετε. Εδώ είναι η επίσημη λίστα της Microsoft τρέχοντα γνωστά προβλήματα με την ενημέρωση.

Πώς να λάβετε την ενημέρωση από το Windows Update

Από τις 20 Οκτωβρίου 2020, η Microsoft λέει ότι αυτή η ενημέρωση θα εμφανίζεται στο Windows Update—για ορισμένες συσκευές.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη διόρθωση στις εφαρμογές UWP των Windows 10

Για να το βρείτε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ενημέρωση και ασφάλεια > Windows Update. Κάντε κλικ στο «Έλεγχος για ενημερώσεις».

Εάν η ενημέρωση είναι διαθέσιμη, θα δείτε ένα μήνυμα που το λέει και μπορείτε να κάνετε κλικ στο «Λήψη και εγκατάσταση» για να την εγκαταστήσετε. Τα Windows θα κάνουν λήψη της ενημέρωσης. Όταν ολοκληρωθεί η λήψη, τα Windows θα σας ειδοποιήσουν και μπορείτε να επιλέξετε την ώρα που θέλετε να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση και να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας.

Εάν δεν βλέπετε την ενημέρωση, μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε λίγο ακόμα—τα Windows θέτει σε “αναμονή ασφαλείας” σε συσκευές με προβλήματα συμβατότητας, ώστε να μην εγκαταστήσουν την ενημέρωση μέχρι να επιλυθούν τα προβλήματα.

Κάντε κλικ

Πώς να επιβάλετε μια αναβάθμιση στην ενημέρωση Οκτωβρίου 2020

Η Microsoft συνιστά να περιμένετε έως ότου το Windows Update προσφέρει την ενημέρωση στον υπολογιστή σας. Εάν δεν βλέπετε την ενημέρωση, είναι πιθανό ο υπολογιστής σας να έχει πρόβλημα συμβατότητας που θα πρέπει να διορθωθεί πριν εγκαταστήσετε την ενημέρωση.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τα πρόσθετα του Outlook για την αντιμετώπιση προβλημάτων

Αλλά, αν θέλετε να εγκαταστήσετε την ενημέρωση ούτως ή άλλως, αυτή είναι μια επιλογή που μπορείτε να κάνετε.

Προειδοποίηση: Σας συνιστούμε να μην το κάνετε αυτό, καθώς παραλείπετε μέρος της διαδικασίας δοκιμής. Μπορεί να αντιμετωπίσετε σφάλματα ή άλλα προβλήματα.

Για να παραλείψετε τη διαδικασία σταδιακής διάθεσης της Microsoft, επισκεφτείτε τη Microsoft Κατεβάστε τα Windows 10 σελίδα. Κάντε κλικ στο «Λήψη τώρα» για να κάνετε λήψη του Βοηθού ενημέρωσης και να εκτελέσετε το ληφθέν αρχείο EXE.

Θα δείτε ένα μήνυμα που θα σας λέει ποια έκδοση των Windows 10 χρησιμοποιείτε. Θα πει ότι η πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10 είναι η έκδοση 2009, η οποία είναι η ενημέρωση Οκτωβρίου 2020.

  Πώς να αποκλείσετε αποστολείς στην εφαρμογή αλληλογραφίας σε iPhone και iPad

Για να προχωρήσετε με την ενημέρωση, κάντε κλικ στο “Ενημέρωση τώρα” για να την εγκαταστήσετε. Αυτό παρακάμπτει οποιαδήποτε «κρατά» το Windows Update που μπορεί να χρειαστεί για να αποτρέψει την αναβάθμιση του υπολογιστή σας. Θα πραγματοποιήσει λήψη της ενημέρωσης και τελικά θα σας ζητήσει να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας.

Κάντε κλικ

Εάν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα, μπορείτε να επιστρέψετε στην παλιά έκδοση των Windows 10 από τις Ρυθμίσεις > Ενημέρωση και ασφάλεια > Ανάκτηση. Ωστόσο, πρέπει να το κάνετε αυτό εντός των πρώτων δέκα ημερών μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης. Δείτε πώς μπορείτε να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση Οκτωβρίου 2020—ή οποιαδήποτε άλλη μεγάλη ενημέρωση των Windows 10.