Πώς να αλλάξετε την ταπετσαρία με χαμηλή μπαταρία στα Windows 10

Τα Windows 10 δεν έχουν επιλογή αυτόματης αλλαγής ταπετσαριών. Το μόνο που πλησιάζει είναι η επιλογή slideshow. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορούν να προγραμματίσουν πότε αλλάζει η ταπετσαρία σας. Αυτές οι εφαρμογές βασίζονται σε διαφορετικούς κανόνες ενεργοποίησης, όπως η ώρα της ημέρας, για να αλλάξουν την ταπετσαρία. Το Chameleon είναι μια δωρεάν εφαρμογή για Windows ανοιχτού κώδικα που σας επιτρέπει να αλλάξετε την ταπετσαρία με χαμηλή μπαταρία. Σας επιτρέπει επίσης να αλλάξετε την ταπετσαρία με βάση άλλους παράγοντες όπως η ώρα της ημέρας, ο καιρός, η υγρασία και άλλες καιρικές συνθήκες.

SPOILER ALERT: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και παρακολουθήστε το εκπαιδευτικό βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

Ταπετσαρία με χαμηλή μπαταρία

Κατεβάστε και τρέξε τον Χαμαιλέοντα. Από προεπιλογή, είναι επιλεγμένο το έναυσμα Κανένα. Επιλέξτε τη σκανδάλη μπαταρίας. Στο κάτω μέρος, θα δείτε θήκες εικόνων με ποσοστά μπαταρίας που έχουν εκχωρηθεί σε καθένα. Οι θήκες εικόνων αντιπροσωπεύουν το καθένα μια υποδοχή μπαταρίας π.χ. 10%-19%.

  Εάν σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε έναν τόνο έξυπνων συσκευών, παραλείψτε το Wi-Fi

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια σκούρα ταπετσαρία όταν η μπαταρία σας φτάσει στο 20%, βρείτε την υποδοχή για αυτήν και σύρετε και αποθέστε την εικόνα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στην υποδοχή. Ακολουθήστε το παράδειγμα για όλα τα επίπεδα μπαταρίας για τα οποία θέλετε να αλλάξετε την ταπετσαρία. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση στο κάτω μέρος.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν από τους κανόνες που σχετίζονται με τον καιρό, πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις στο επάνω μέρος και να επιλέξετε έναν μετεωρολογικό σταθμό. Αυτή η δυνατότητα περιορίζεται στις ΗΠΑ και τον Καναδά

  Πώς να αποκρύψετε τα ονόματα των φακέλων της εφαρμογής σας στο iPhone ή το iPad

Η εφαρμογή διαθέτει επίσης ένα χρονοδιακόπτη που σημαίνει ότι μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε για να αλλάζετε την ταπετσαρία κάθε ώρα και να αναπαράγετε τη δυνατότητα Dynamic Wallpaper στο macOS Mojave.

Η εφαρμογή εκτελείται στο δίσκο συστήματος και έχει πολύ μικρό αντίκτυπο στους πόρους του συστήματός σας. Ακόμη και ένα αρκετά παλιό σύστημα θα πρέπει να μπορεί να το τρέξει χωρίς προβλήματα. Για ενεργοποιήσεις που σχετίζονται με την μπαταρία και τον καιρό, μπορείτε να επιλέξετε πόσο συχνά η εφαρμογή ελέγχει την κατάσταση και των δύο από το πεδίο Διαστήματα ανανέωσης.

Εάν χρησιμοποιείτε συχνά το σύστημά σας με ισχύ μπαταρίας, αυτή η εφαρμογή μπορεί να είναι χρήσιμη για τη ρύθμιση μιας πιο σκούρας ταπετσαρίας όταν η μπαταρία είναι χαμηλή. Δεν θα κάνει μνημειώδη διαφορά στο πόσο περισσότερο χρόνο μπορείτε να πιέσετε από μία μόνο φόρτιση, αλλά θα πρέπει να κάνει μια μικρή διαφορά. Οι χρονοδιακόπτες είναι επίσης χρήσιμες για τη ρύθμιση μιας σκοτεινής εικόνας τη νύχτα και μιας πιο φωτεινής κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η εφαρμογή είναι σίγουρα πιο εύκολη στη διαμόρφωση και τη ρύθμιση σε σύγκριση με τις πολλές άλλες, παρόμοιες επιλογές εκεί έξω.

  Πώς να εκκινήσετε πάντα το Google Chrome σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης στα Windows 10

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι τα καιρικά ερεθίσματα περιορίζονται σε δύο μόνο χώρες, αλλά για να είμαστε δίκαιοι, πολλοί άνθρωποι δεν βλέπουν λόγο να αλλάξουν την ταπετσαρία τους μόνο και μόνο επειδή πρόκειται να βρέξει.