Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στα Πρόσφατα αρχεία από το μενού Έναρξη στα Windows 10

Το μενού Έναρξη στα Windows 10 έχει υποστεί κάποιες αλλαγές με την πάροδο των ετών. Τα περισσότερα από αυτά που φαίνεται τώρα είναι μια βελτίωση από τις ημέρες των Windows 8. Έγιναν μικρές αλλαγές σε αυτό στις διάφορες εκδόσεις των Windows 10 που έχουν κυκλοφορήσει. Ένα πράγμα που αφαιρέθηκε και δεν έχει προστεθεί μέχρι σήμερα, είναι η επιλογή πρόσφατων αρχείων που ήταν αρκετά χρήσιμη. Σας επέτρεψε να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια λίστα με όλα τα αρχεία που ανοίξατε πρόσφατα. Δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο πρόσφατο αρχείο από το μενού Έναρξη στα Windows 10.

Λάβετε υπόψη ότι αυτό θα είναι μια δουλειά γύρω από αυτό, οπότε ενώ θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα Πρόσφατα αρχεία από το μενού Έναρξη, θα πρέπει να κάνετε κάποιους συμβιβασμούς.

  Πώς να κάνετε ξανά χρήσιμο το κλειδί εξαγωγής του πληκτρολογίου Mac σας

Συντόμευση πρόσφατων αρχείων

Μεταβείτε στην επιφάνεια εργασίας σας και κάντε δεξί κλικ σε μια κενή περιοχή. Από το μενού περιβάλλοντος, επιλέξτε Νέα>Συντόμευση. Στο πεδίο συντόμευσης, πληκτρολογήστε τα εξής.

%UserProfile%AppDataRoamingMicrosoftWindowsRecent

Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο και ονομάστε τη συντόμευση. Ωστόσο, μπορείτε να του δώσετε οποιοδήποτε όνομα, καλό είναι να το ονομάσετε Πρόσφατα Αρχεία.

Μόλις δημιουργηθεί το εικονίδιο της επιφάνειας εργασίας, κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε «Καρφίτσωμα στην Έναρξη» από το μενού περιβάλλοντος.

Όταν κάνετε κλικ στο πλακίδιο Πρόσφατα στοιχεία στο μενού “Έναρξη”, θα ανοίξει την Εξερεύνηση αρχείων με όλα τα αρχεία και τους φακέλους στους οποίους αποκτήσατε πρόσβαση πρόσφατα. Δεν λαμβάνετε μια λίστα όπως παλιά στα Windows 7, αλλά αν αυτό κάνει τη δουλειά για εσάς, είναι μια λογική λύση για το μειονέκτημα.

  Εκτελέστε το Bash ως διαχειριστής από το μενού περιβάλλοντος στα Windows 10

Τροποποίηση διεπαφής χρήστη του μενού Έναρξη

Η άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή για να τροποποιήσετε το μενού Έναρξη. Το ClassicShell είναι μια δημοφιλής εφαρμογή που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για τη λήψη του μενού Έναρξης των Windows 7 ή για την αναπαραγωγή της εμφάνισης των Windows XP στα Windows 10. Ωστόσο, δεν αναπτύσσεται πλέον, είναι ανοιχτού κώδικα και θα βρείτε αμέτρητες θύρες της . Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το Open-Shell-Menu. Κατεβάστεεγκαταστήστε και εκτελέστε την εφαρμογή.

Δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε τίποτα. Μην επιλέξετε κανένα δέρμα και διατηρήστε το στυλ “Κλασικό με δύο στήλες”.

  Πώς να διορθώσετε το μήνυμα "Οι συνομιλίες και οι κλήσεις σας πηγαίνουν στο Microsoft Teams"

Όταν ανοίγετε το μενού Έναρξη, θα εξακολουθεί να ταιριάζει καλά με τη διεπαφή χρήστη των Windows 10, αλλά θα έχει όλα τα στοιχεία του Μενού Έναρξης των Windows 7 που περιλαμβάνει τα Πρόσφατα Στοιχεία. Όταν τοποθετείτε το ποντίκι σας πάνω από τα Πρόσφατα αντικείμενα, θα εμφανιστεί μια λίστα με τα πρόσφατα στοιχεία στα οποία έχετε πρόσβαση.

Αυτό δεν είναι απλώς κοντά στη δυνατότητα που είχαν τα Windows 7, είναι ένα ακριβές αντίγραφο. Το μειονέκτημα είναι ότι χρειάζεστε ένα σύστημα που μπορεί να εκτελέσει μια εφαρμογή τροποποίησης διεπαφής χρήστη. Αν σας αρέσει το μενού Έναρξη στα Windows 10, θα πρέπει να σταματήσετε να το χρησιμοποιείτε.