Πώς να δημιουργήσετε ξανά την προσωρινή μνήμη εικονιδίων στα Windows 10

Τα Windows 10 σάς εμφανίζουν προεπισκοπήσεις αρχείων για συγκεκριμένους τύπους αρχείων στην Εξερεύνηση αρχείων. Για άλλα αρχεία, χρησιμοποιεί ένα γενικό εικονίδιο, π.χ., το εικονίδιο του κίτρινου φακέλου για την αναπαράσταση φακέλων. Αυτό το εικονίδιο δεν χρησιμοποιείται μόνο για φακέλους στην Εξερεύνηση αρχείων. Θα το δείτε να χρησιμοποιείται και σε άλλα μέρη. Τα Windows 10 διαθέτουν μια προσωρινή μνήμη εικονιδίων την οποία διατηρεί και αναφέρεται κάθε φορά που χρειάζεται να εμφανίσει ένα εικονίδιο. Δυστυχώς, η προσωρινή μνήμη των εικονιδίων μπορεί να καταστραφεί και όταν είναι, τα πράγματα σπάνε με το μενού Έναρξη, τη γραμμή εργασιών και ακόμη και στην Εξερεύνηση αρχείων, μεταξύ άλλων. Για να το διορθώσετε, πρέπει να δημιουργήσετε ξανά τη βάση δεδομένων της κρυφής μνήμης εικονιδίων. Να πώς.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα UPnP που δεν ήταν επιτυχές στο Xbox

Δημιουργήστε ξανά την προσωρινή μνήμη των εικονιδίων

Αυτό δεν θα οδηγήσει σε απώλεια δεδομένων, αλλά θα πρέπει να κλείσετε όλες τις εφαρμογές και τα αρχεία που έχετε ανοιχτά. Εάν υπάρχει κάποια εργασία σε εξέλιξη που πρέπει να αποθηκευτεί, θα πρέπει πρώτα να την αποθηκεύσετε.

Ανοίξτε τη γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή και εκτελέστε τις ακόλουθες εντολές, μία κάθε φορά. Μόλις δείτε τον δρομέα που αναβοσβήνει στη γραμμή εντολών και μπορέσετε να τον πληκτρολογήσετε ξανά, μπορείτε να εκτελέσετε την επόμενη εντολή.

ie4uinit.exe -show

taskkill /IM explorer.exe /F

DEL /A /Q "%localappdata%IconCache.db"

DEL /A /F /Q "%localappdata%MicrosoftWindowsExplorericoncache*"

Τώρα πρέπει να εκτελέσετε μια τελευταία εντολή, ωστόσο, αυτή η εντολή θα επανεκκινήσει το σύστημά σας τη δεύτερη φορά που θα πατήσετε Enter ξανά, ώστε να αποθηκεύσετε οτιδήποτε χρειαστείτε.

shutdown /r /f /t 00

Μόλις εκκινήσετε ξανά στην επιφάνεια εργασίας σας, τα Windows 10 θα αρχίσουν να αναδημιουργούν την προσωρινή μνήμη των εικονιδίων. Αυτό που έχουν κάνει βασικά οι εντολές είναι ότι έχουν διαγράψει την κατεστραμμένη προσωρινή μνήμη εικονιδίων, η οποία, κατά την επανεκκίνηση, τα Windows 10 θα αρχίσουν να αναδημιουργούν. Τα Windows 10 μπορούν να δημιουργήσουν ξανά την προσωρινή μνήμη εικονιδίων εάν έχει διαγραφεί, ωστόσο, δεν τη διαγράφουν εάν είναι κατεστραμμένο, γι’ αυτό οι χρήστες πρέπει να παρέμβουν για να διορθώσουν το σφάλμα.

  Τι είναι το Exposure Bracketing;

Μπορεί να παρατηρήσετε ότι ορισμένα πράγματα είναι αρχικά αργά στα Windows 10 μετά την επανεκκίνηση. Το λειτουργικό σας σύστημα θα δημιουργήσει σταδιακά τη βάση δεδομένων και η βραδύτητα θα πρέπει να φύγει.

Αυτό θα πρέπει να διορθώσει πολλά σφάλματα που προκαλεί μια κατεστραμμένη προσωρινή μνήμη εικονιδίων, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου δεν θα κάνει καλό. Εάν η κρυφή μνήμη του εικονιδίου έχει καταστραφεί από άλλη διεργασία και συνεχίζει να την καταστρέφει ξανά, τότε είτε πρέπει να μάθετε τι την προκαλεί είτε πρέπει να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό χρήστη. Ένας νέος λογαριασμός χρήστη είναι ένας αλάνθαστος τρόπος για να διορθώσετε προβλήματα με το μενού Έναρξη, τη γραμμή εργασιών, το Κέντρο ενεργειών και την προσωρινή μνήμη εικονιδίων. Είναι πολύ πιο απλό από την επαναφορά των Windows 10, επειδή δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε ξανά τις εφαρμογές σας.

  Πώς να συμμετάσχετε σε μια συνάντηση Zoom: συνδεθείτε με κωδικό πρόσβασης