Πώς να κατεβάσετε τα δεδομένα σας από την Apple

Τα κοινωνικά δίκτυα συλλέγουν εκτεταμένα δεδομένα για τους χρήστες, περισσότερα από όσα θα μαντέψαμε οι περισσότεροι από εμάς. Για πολλούς ανθρώπους, οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook είναι το μόνο αντίγραφο ασφαλείας των φωτογραφιών που διαθέτουν. Ομοίως, τα τηλέφωνά μας έχουν πιθανώς φωτογραφίες για τις οποίες δεν έχουμε αντίγραφα ασφαλείας. Για να διασφαλιστεί ότι δεν θα χάσουμε φωτογραφίες, τόσο η Apple όσο και η Google σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για φωτογραφίες και άλλα πράγματα στις δικές τους λύσεις cloud. Αυτό σημαίνει ότι έχουν επίσης πολλά από τα δεδομένα σας και, όπως οι εφαρμογές κοινωνικών μέσων, μπορείτε να λάβετε ένα αντίγραφο όλων αυτών εκτός σύνδεσης. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε λήψη των δεδομένων σας από την Apple.

  Πώς να προσθέσετε αριθμούς διαφανειών στο PowerPoint

Λήψη των δεδομένων σας από την Apple

Η επιλογή λήψης δεδομένων ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμη σε όλες τις χώρες. Προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο σε χρήστες στην ΕΕ και σε μερικές επιλεγμένες άλλες χώρες. Οι χρήστες στις ΗΠΑ και στην Ασία-Ειρηνικό δεν θα το δουν ακόμα. Πρέπει να μεταβείτε στην επιφάνεια εργασίας σας για να κατεβάσετε ένα αντίγραφο των δεδομένων. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό από iPhone ή iPad.

Μπορείτε να κάνετε λήψη των δεδομένων σας από την Apple από επίσκεψη αυτής της σελίδας. Συνδεθείτε με το Apple ID σας. Θα δείτε τις ακόλουθες επιλογές στη σελίδα όπου πρέπει να κάνετε κλικ στο «Λήψη αντιγράφου των δεδομένων σας».

Η επόμενη σελίδα θα σας δείξει ποια δεδομένα είναι τα οποία μπορείτε να λάβετε ένα αντίγραφο και μπορείτε να επιλέξετε και να επιλέξετε ποια θα συμπεριληφθούν στο τελικό αρχείο που κατεβάζετε. Τα αρχεία iCloud, η βιβλιοθήκη φωτογραφιών και το Mail βρίσκονται στο κάτω μέρος και θα είναι σημαντικά μεγάλα αρχεία.

  Λάβετε το νόημα για οποιαδήποτε λέξη στους υπότιτλους κάνοντας κλικ σε αυτήν

Δεδομένου ότι το τελικό αρχείο θα είναι ιδιαίτερα μεγάλο εάν συμπεριλάβετε φωτογραφίες και αρχεία iCloud, η Apple προσφέρει να χωρίσει το αντίγραφο ασφαλείας σε πολλά αρχεία και μπορείτε να επιλέξετε το μέγεθος κάθε αρχείου, ξεκινώντας από το 1 GB.

Χρειάζονται περίπου 7 ημέρες για να είναι έτοιμα τα δεδομένα σας, ωστόσο, αν δεν υπάρχουν πολλά από αυτά, πιθανότατα θα λάβετε τα δεδομένα πολύ νωρίτερα.

Τα δεδομένα δεν περιλαμβάνουν τίποτα που να προκαλεί ανησυχίες σχετικά με τις πληροφορίες που έχει συλλέξει η Apple. Δεν μπορείτε να κάνετε λήψη αντιγράφου του iMessages και του ιστορικού κειμένου μέσω του αντιγράφου δεδομένων. Η δραστηριότητά σας στο iTunes θα είναι πιθανώς το πιο ανησυχητικό πράγμα στο αρχείο. Οτιδήποτε δεν έχετε ανεβάσει στο iCloud και δεν έχει να κάνει με τη χρέωση ή ένα κατάστημα της Apple δεν πρόκειται να είναι μέρος των δεδομένων σας.

  Πώς να διαγράψετε μια επαφή στο WeChat

Όσον αφορά τον σεβασμό του απορρήτου των χρηστών και τη διασφάλιση ότι κανείς δεν μπορεί να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στις πληροφορίες σας, η Apple είναι μία από τις καλύτερες εταιρείες που υπάρχουν. Αυτό το εργαλείο είναι πιθανώς εκεί για να διευκολύνει τους χρήστες και να τους δώσει έναν εύκολο τρόπο λήψης της βιβλιοθήκης των φωτογραφιών τους.