Πώς να αποκτήσετε περισσότερους ακόλουθους στο Instagram

Το Instagram, η εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στο Facebook για κοινή χρήση φωτογραφιών, εξακολουθεί να αυξάνεται σε δημοτικότητα. Στην πραγματικότητα, είναι ο ταχέως αναπτυσσόμενος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, σύμφωνα με το GlobalWebIndex. Διασημότητες, επωνυμίες και οι περισσότεροι φίλοι σας το χρησιμοποιούν για να μοιράζονται τετράγωνες φωτογραφίες με φανταχτερά φίλτρα με τους ακόλουθούς τους. Πώς όμως αποκτάς περισσότερους followers στο Instagram; Εδώ είναι 10 κορυφαίες συμβουλές.

Πίνακας περιεχομένων

Πώς να αποκτήσετε περισσότερους ακόλουθους στο Instagram: Ακολουθήστε άλλους

Αν μόλις ξεκινάτε με το Instagram, το πιο προφανές πράγμα που πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε περισσότερους ακόλουθους είναι να ακολουθήσετε τους φίλους σας για να τους ενημερώσετε ότι έχετε φτάσει στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Instagram στον Ιστό από τον υπολογιστή σας

Για να το κάνετε γρήγορα και εύκολα, ανοίξτε την εφαρμογή και μεταβείτε στο προφίλ σας και, στη συνέχεια, πατήστε το γρανάζι Επιλογές στην επάνω δεξιά γωνία. Θα δείτε τώρα το μενού Επιλογές, το οποίο έχει την επιλογή Εύρεση ατόμων για παρακολούθηση. Πατήστε αυτό και μετά πατήστε Σύνδεση Facebook. Αυτό θα εξετάσει όλους τους φίλους σας στο Facebook και θα ανακαλύψει εάν χρησιμοποιούν το Instagram.

Μπορείτε τώρα να πατήσετε Ακολουθήστε όλους αν θέλετε να το κάνετε ή να προχωρήσετε και να επιλέξετε ποιους φίλους θέλετε να ακολουθήσετε ξεχωριστά.

Πίσω στο μενού “Ακολουθήστε άτομα”, θα βρείτε επίσης άτομα που σας προτείνονται βάσει αυτών που ήδη ακολουθείτε. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε άτομα που θα ακολουθήσουν μεταβαίνοντας στην καρτέλα “Εξερεύνηση”.

Θα διαπιστώσετε ότι οι ακόλουθοί σας αυξάνονται γρήγορα μόλις αρχίσετε να ακολουθείτε άλλους.

Πώς να αποκτήσετε περισσότερους ακόλουθους στο Instagram: Προσθέστε ένα βιογραφικό

Θα πρέπει επίσης να φροντίσετε να προσθέσετε ένα βιογραφικό στο προφίλ σας στο Instagram. Περιγράψτε τον εαυτό σας και τα ενδιαφέροντά σας και συμπεριλάβετε ένα ή δύο σχετικά hashtag για να προσελκύσετε νέους ακόλουθους.

Μπορείτε να προσθέσετε βιογραφικό μεταβαίνοντας στο προφίλ σας και πατώντας το κουμπί «Επεξεργασία προφίλ». Πατήστε Bio και ξεκινήστε να πληκτρολογείτε.

Πώς να αποκτήσετε περισσότερους ακόλουθους στο Instagram: Συνδέστε τους λογαριασμούς σας

Τώρα, θα πρέπει να συνδέσετε το Instagram σας με τους άλλους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό, φυσικά, αλλά θα βοηθήσει στην ενίσχυση αυτών των οπαδών. Μεταβείτε στο προφίλ σας, πατήστε το γρανάζι Επιλογές και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω στις “Ρυθμίσεις κοινής χρήσης”.

  Πώς να απενεργοποιήσετε προσωρινά τον λογαριασμό σας στο Instagram

Εδώ, μπορείτε να συνδέσετε τους λογαριασμούς σας Facebook, Twitter, Tumblr και Flickr με τον λογαριασμό σας στο Instagram, έτσι ώστε οι φωτογραφίες σας στο Instagram να κοινοποιούνται και σε αυτά τα κοινωνικά δίκτυα.

Πώς να αποκτήσετε περισσότερους ακόλουθους στο Instagram: Δημοσιεύστε ενδιαφέρουσες φωτογραφίες

Ελπίζουμε ότι αυτή είναι προφανής, αλλά από μερικές από τις φωτογραφίες που έχουμε δει στο Instagram δεν είναι προφανές σε όλους. Οι άνθρωποι θέλουν να βλέπουν φωτογραφίες που είναι ενδιαφέρουσες, επομένως αυτό δεν σημαίνει 100 selfies την ημέρα (εκτός αν είστε διασημότητα, οπότε μάλλον δεν χρειάζεστε βοήθεια για να αποκτήσετε περισσότερους ακόλουθους).

Δημοσιεύστε φωτογραφίες με όμορφα πράγματα που έχετε δει, τι έχετε κάνει ενώ βρίσκεστε έξω και γύρω σας και συναρπαστικά μέρη που έχετε επισκεφτεί. Τι είναι το πώς τραβάτε τη φωτογραφία – μπορείτε να την κάνετε πιο ελκυστική οπτικά δοκιμάζοντας μια διαφορετική γωνία; Και μην ξεχνάτε αυτά τα πολύ σημαντικά φίλτρα Instagram.

Πώς να αποκτήσετε περισσότερους ακόλουθους στο Instagram: Μείνετε σε ένα θέμα

Αν θέλετε πραγματικά να αποκτήσετε πολλούς ακόλουθους στο Instagram, τότε αξίζει να σκεφτείτε τι πρόκειται να μοιραστείτε. Οι άνθρωποι που προσκολλώνται σε ένα πρόχειρο θέμα τείνουν να αποκτούν τους περισσότερους ακόλουθους.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα αυτοκίνητα, για παράδειγμα. Άλλοι λάτρεις των αυτοκινήτων είναι πιθανό να σας ακολουθήσουν εάν δεν απομακρυνθείτε πολύ από το θέμα των αυτοκινήτων με τις φωτογραφίες σας.

  Γνωρίζει το Instagram εάν αγοράζω ακόλουθους; Θα αποκλείσουν τον λογαριασμό σας;

Εναλλακτικά, ίσως ταξιδεύετε πολύ. Οι ακόλουθοι θα απολαύσουν ένα στιγμιότυπο από το μέρος που βρεθήκατε πιο πρόσφατα.

Πώς να αποκτήσετε περισσότερους ακολούθους στο Instagram: Χρονομετρήστε τις αναρτήσεις σας με σύνεση

Ένας τρόπος για να διασφαλίσετε ότι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν τις αναρτήσεις σας στο Instagram είναι να σκεφτείτε το χρονοδιάγραμμα. Οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να δουν τις φωτογραφίες σας το πρωί (όταν οι άνθρωποι μετακινούνται ή ταξιδεύουν στο σχολείο/κολέγιο/πανεπιστήμιο), την ώρα του μεσημεριανού γεύματος και μετά το βράδυ.

Πώς να αποκτήσετε περισσότερους ακόλουθους στο Instagram: Μην δημοσιεύετε πολλές φωτογραφίες ταυτόχρονα!

Βεβαιωθείτε ότι έχετε χωρίσει τις αναρτήσεις σας. Εάν εμποδίζετε τη ροή κάποιου, είναι πιθανό να θυμώσει λίγο και να σας σταματήσει να ακολουθεί.

Πώς να αποκτήσετε περισσότερους ακόλουθους στο Instagram: Hashtags (και βεβαιωθείτε ότι είναι σχετικά!)

Σε αντίθεση με το Twitter, όπου φαίνεται να χάνουν τη δημοτικότητά τους, τα hashtags εξακολουθούν να ευδοκιμούν στο Instagram. Θα πρέπει πάντα να προσθέτετε μια λεζάντα στη φωτογραφία σας στο Instagram και να προσθέτετε επίσης μερικά σχετικά hashtags.

Μπορείτε να ελέγξετε ιστότοπους όπως το Tagsforlikes.com για να μάθετε ποιες ετικέτες είναι πιο δημοφιλείς.

Το Instagram σάς επιτρέπει να προσθέσετε έως και 30 hashtags, αλλά δεν θα συνιστούσαμε να χρησιμοποιήσετε τόσα πολλά.

Πώς να αποκτήσετε περισσότερους ακόλουθους στο Instagram: Προσθέστε γεωγραφικές ετικέτες

Εάν επιτρέψετε στο Instagram να δει την τοποθεσία σας, θα μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες γεωγραφικής θέσης στις αναρτήσεις σας. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την “Προσθήκη στον χάρτη φωτογραφιών” και επίσης να προσθέσετε την τοποθεσία σας πατώντας “Ονομασία αυτής της τοποθεσίας”, τα οποία θα βοηθήσουν άλλους να ανακαλύψουν τις αναρτήσεις σας.

Πώς να αποκτήσετε περισσότερους ακόλουθους στο Instagram: Αλληλεπιδράστε με άλλους

Τέλος, μόλις αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Instagram, θα θέλετε να αλληλεπιδράσετε με άλλους για να γίνετε μέλος της κοινότητας. Κάντε like στις αναρτήσεις άλλων και σχολιάστε τις, καθώς και απαντήστε σε σχόλια που αφήνουν άλλοι για εσάς. Αυτό θα ενθαρρύνει άλλους να κάνουν κλικ σε αυτό το πολύ σημαντικό κουμπί παρακολούθησης.