Πώς να διαγράψετε σχόλια στο Facebook, το Twitter, το YouTube και άλλα

Χρησιμοποιώντας το Facebook, το Twitter, το Google+, το YouTube και το Instagram επικοινωνούμε άμεσα, μοιραζόμενοι σκέψεις, συνδέσμους και φωτογραφίες σε ζώνες ώρας και ηπείρους. Ωστόσο, δεν μπορεί να είναι όλες οι αλληλεπιδράσεις στο διαδίκτυο θετικές και μερικές φορές οι άνθρωποι μπορούν να αφήσουν σχόλια στις αναρτήσεις σας που εσείς θα προτιμούσατε να μην το έκαναν. Ευτυχώς, οι δημιουργοί των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν διευκολύνει την εξάλειψη τυχόν αρνητικών ή υβριστικών σχολίων που ενδέχεται να λάβετε. Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε σχόλια (δείτε επίσης Πώς να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο ελέγχου απορρήτου του Facebook και να αφαιρέσετε φίλους)

Πώς να διαγράψετε σχόλια: Facebook

Για να διαγράψετε σχόλια στην έκδοση web του Facebook, απλώς τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το σχόλιο που θέλετε να αφαιρέσετε και κάντε κλικ στο ‘x’ που εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά.

  Πώς να «ξεκολλήσετε» μια σελίδα στο Facebook στην οποία δεν μπορείτε να αφαιρέσετε το like

Στην εφαρμογή iOS, απλώς πατήστε το σχόλιο και κάντε κλικ στο Delete…

…και για Android απλώς αλλάξτε τη βρύση για ένα παρατεταμένο πάτημα.

Πώς να διαγράψετε σχόλια: Instagram

Για να αφαιρέσετε ένα σχόλιο από την έκδοση iOS του Instagram, απλώς πατήστε στο σχόλιο, σύρετέ το προς τα αριστερά, πατήστε το εικονίδιο του κάδου και επιλέξτε Διαγραφή.

Οι χρήστες Android πρέπει απλώς να πατήσουν το εικονίδιο με το συννεφάκι ομιλίας κάτω από τα σχόλια και να πατήσουν στο εν λόγω σχόλιο για να εμφανιστεί η επιλογή διαγραφής.

Πώς να διαγράψετε σχόλια: Twitter

Το Twitter λειτουργεί με έναν ελαφρώς διαφορετικό τρόπο από πολλά άλλα κοινωνικά δίκτυα, καθώς οι άλλοι χρήστες δεν μπορούν να σχολιάσουν απευθείας τις αναρτήσεις σας, αλλά αντ’ αυτού μπορούν να απαντήσουν μόνο μέσω της δικής τους, ξεχωριστής ανάρτησης. Ως εκ τούτου, δεν μπορείτε να διαγράψετε την απάντηση άλλων χρηστών όπως μπορείτε σε μια πλατφόρμα όπως το Facebook.

  Πώς να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής YouTube

Αντίθετα, ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα αρνητικά σχόλια είναι να αποκλείσετε τον προσβλητικό χρήστη, να “σίγαση” μελλοντικά tweets από αυτόν και σε ακραίες περιπτώσεις να τους αναφέρετε επίσης για ανεπιθύμητη ή υβριστική γλώσσα.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό στο iOS πατώντας παρατεταμένα το εν λόγω tweet για να εμφανιστεί το μενού με αυτές τις επιλογές.

Στην εφαρμογή Android, κάντε κλικ στο εν λόγω tweet και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί επιλογών στην επάνω δεξιά γωνία για να ανοίξετε το μενού.

Πώς να διαγράψετε σχόλια: YouTube

Πλοηγηθείτε στο σχόλιο που θέλετε να αφαιρέσετε από ένα βίντεο, κάντε κλικ στο βέλος αναπτυσσόμενων επιλογών στην επάνω δεξιά γωνία του σχολίου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην κατάργηση.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το YouTube Mini Player

Πώς να διαγράψετε σχόλια: Google+

Για να διαγράψετε σχόλια από μια ροή Google+, απλώς βρείτε το σχόλιο, κάντε κλικ στο ‘x’ στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή διαγραφή για επιβεβαίωση.