Γνωρίζει το Instagram εάν αγοράζω ακόλουθους; Θα αποκλείσουν τον λογαριασμό σας;

Άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα χρησιμοποιούν ψεύτικους ακόλουθους, bots θεατών, επισημάνσεις “μου αρέσει” και κάθε είδους σκιερές υπηρεσίες που μπορεί να τους αυξήσουν τις αξιολογήσεις ή να αυξήσουν τα διαδικτυακά τους προφίλ. Το Instagram είναι μόνο μία από τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπου συμβαίνει αυτό.

Αλλά ποιος ακριβώς πηγαίνει για ψεύτικους ακόλουθους; Συχνά τα ψεύτικα επιχειρηματικά προφίλ χρησιμοποιούν ψεύτικους ακόλουθους. Λιγότερο συχνά, οι πραγματικοί άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουν ένα όνομα για τον εαυτό τους στο Διαδίκτυο θα χρησιμοποιήσουν αυτόματα likes ή θα αγοράσουν οπαδούς εάν δεν έχουν τα μέσα να προσελκύσουν τους ίδιους νέους.

Άλλες καταστάσεις περιλαμβάνουν νεοσύστατες επιχειρήσεις που δεν έχουν άλλα μέσα για να τραβήξουν γρήγορα την προσοχή. Και μην εκπλαγείτε αν ακούσετε ότι μερικές από τις αγαπημένες σας διασημότητες ενίσχυσαν τους ακόλουθούς τους στο Instagram με αγόρασαν ακόλουθους.

Οι άνθρωποι τείνουν να ακολουθούν δημοφιλή προφίλ με πολλούς ακόλουθους, επομένως αυτό είναι λογικό από επιχειρηματική άποψη. Ωστόσο, υπάρχουν περισσότεροι από δύο τρόποι με τους οποίους αυτό μπορεί να αποτύχει, ακόμη και στο Instagram.

Θα αποκλειστεί το Instagram για τους αγορασμένους ακόλουθους;

Τα καλά νέα είναι ότι το Instagram δεν απαγορεύει τους λογαριασμούς μόνο για την αγορά ακολούθων. Η ίδια πολιτική ισχύει για την αγορά αυτοκινήτων likes. Ωστόσο, υπάρχει ένα πράγμα που μπορεί να συμβεί. Μπορεί να χάσετε τους ακόλουθους που αγοράσατε.

  Πώς να προσθέσετε φίλτρα στις ιστορίες Instagram

Περιττό να πούμε ότι, ανάλογα με το από πού τα αγοράσατε, αυτό θα μπορούσε να είναι μια πιθανή οικονομική καταστροφή για την επιχείρησή σας. Οι πάροχοι υψηλού επιπέδου ακολούθων και επισημάνσεων “μου αρέσει” χρεώνουν premium τιμές, αλλά δεν επιστρέφουν χρήματα εάν κάτι πάει στραβά από την πλευρά σας.

Έτσι, εάν το Instagram δεν εκδίδει απαγορεύσεις για τη χρήση ψεύτικων ακολούθων και likes, πώς ανταποκρίνεται, αν όχι; Το Instagram απλώς περιορίζει την έκθεσή σας. Μπορεί να πιστεύετε ότι το να έχετε μεγάλους ακόλουθους είναι αρκετό για να αναδυθεί η σελίδα του προφίλ σας στις ροές άλλων ανθρώπων, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Υπάρχει ένας κρυφός κανόνας σχετικά με την ανάπτυξη οργανικών οπαδών. Αυτό σημαίνει να σας ακολουθούν αληθινά άτομα χρησιμοποιώντας τα πραγματικά τους προφίλ. Σίγουρα, ορισμένοι πωλητές πλαστών προφίλ μπορεί να έχουν πιο αυθεντικά προϊόντα, αλλά γρατσουνίστε λίγο πιο κάτω από την εικόνα προφίλ και τα δεκάδες σχόλια και είναι εύκολο να εντοπίσετε ένα ψεύτικο προφίλ.

Εάν το Instagram εντοπίσει μια σοβαρή κατάχρηση – όχι έναν ή δύο ψεύτικους ακόλουθους, αλλά ίσως 1000+ – τότε μπορεί να συμβούν πολλά πράγματα. Ο λογαριασμός σας ενδέχεται να λαμβάνει περιορισμένη έκθεση, πράγμα που σημαίνει ότι το προφίλ σας θα αντιμετωπίζεται σαν να μην έχει αυτούς τους 1000+ ψεύτικους ακόλουθους.

  Πώς να καρφιτσώσετε σχόλια στο Instagram σε iPhone και Android

Ένα άλλο πράγμα που μπορεί να συμβεί είναι ότι το Instagram αποφασίζει να διαγράψει ή να αναστείλει τους ψεύτικους λογαριασμούς.

Πώς να το ξεφύγετε

Η προφανής επιλογή θα ήταν να μην χρησιμοποιήσετε ψεύτικους οπαδούς και παρόχους υπηρεσιών που μοιάζουν με αυτοκίνητα. Εναλλακτικά, εάν πρέπει απλώς να το κάνετε αυτό για να αυξήσετε το προφίλ σας για λίγο, θα θέλετε να πληρώσετε ένα ασφάλιστρο για να βεβαιωθείτε ότι αυτά τα πλαστά προφίλ μπορούν να χειριστούν έναν έλεγχο ιστορικού.

Βεβαιωθείτε ότι οι οπαδοί σας που αγοράσατε καταγράφουν κάποια δραστηριότητα σε εβδομαδιαία βάση. Θα θελήσετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι θα αυξήσετε τη δραστηριότητά σας στο Instagram. Δεν υπάρχει ευκολότερος τρόπος να ξεφύγετε από το να μην έχετε δραστηριότητα και έναν αυξανόμενο αριθμό ψεύτικων οπαδών.

Δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν όλα τα αγορασμένα προφίλ. Ορισμένες εταιρείες καταβάλλουν τόση προσπάθεια σε αυτές τις σελίδες που θα δείτε τόνους μεταφορτωμένων φωτογραφιών, προσωπικών στοιχείων και μια καλή αναλογία 1:10 μεταξύ του αριθμού των σελίδων που ακολουθούν και του αριθμού των λογαριασμών που τις ακολουθούν.

Μπορεί να έχετε πέσει σε ένα από αυτά τα προφίλ μόνοι σας χωρίς καν να το γνωρίζετε. Ωστόσο, τέτοιοι αλάνθαστοι ακόλουθοι έρχονται σε κορυφαίες τιμές, γι’ αυτό συνήθως τους χρησιμοποιούν μόνο διασημότητες και εταιρείες.

  Πώς να αφαιρέσετε εξουσιοδοτημένες εφαρμογές από το Instagram

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να σταματήσετε αγοράζοντας ακόλουθους με μέση ολοκλήρωση προφίλ και μικρή δραστηριότητα, αλλά με υπερ-ιδιωτικές ρυθμίσεις προφίλ. Αυτό θα δυσκολέψει τους πραγματικούς οπαδούς σας να κάνουν την έρευνά τους. Από την άλλη πλευρά, το να είσαι συνδεδεμένος με τόσα πολλά ιδιωτικά προφίλ θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι έχεις κάτι να κρύψεις.

Αυτή η μέθοδος μπορεί να λειτουργήσει ή όχι προς όφελός σας μακροπρόθεσμα.

Τελικός Λόγος

Στο τέλος της ημέρας, δεν πρέπει να ανησυχείτε μήπως το Instagram σας αποκλείσει ή προσπαθεί να κάνει τη ζωή σας μίζερη επειδή αγοράσατε μερικούς ακολούθους και likes για να αυξήσετε το προφίλ σας. Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να λάβετε υπόψη τους πραγματικούς οπαδούς σας.

Οι ψεύτικοι έλεγχοι προφίλ του Instagram δεν είναι πάντα κατάλληλοι, επομένως μερικές φορές μπορεί να ξεφύγετε εύκολα από το δικό σας. Από την άλλη πλευρά, πραγματικοί άνθρωποι που έχουν πολύ χρόνο στα χέρια τους και ίσως ένα τσεκούρι για να σας μαλώσουν μπορεί να εξακολουθούν να είναι σε θέση να σας διώξουν γρήγορα επειδή χρησιμοποιείτε ψεύτικους οπαδούς.

Χρειάζονται μόνο μερικά κλικ και πολύ λίγη έρευνα για να διαπιστώσετε εάν ένα προφίλ είναι πραγματικό ή όχι. Η συσχέτιση με κάτι τέτοιο μπορεί να βλάψει μαζικά τη δημοτικότητά σας, για να μην αναφέρουμε την αξιοπιστία σας.