Πώς να απενεργοποιήσετε προσωρινά τον λογαριασμό σας στο Instagram

Θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα από το Instagram; Αυτό είναι απολύτως λογικό. Αντί να διαγράψετε την εφαρμογή ή το προφίλ σας, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε προσωρινά τον λογαριασμό σας στο Instagram. Όταν μπορέσετε να επιστρέψετε σε ένα μήνα, όλα θα είναι όπως φύγατε από το κοινωνικό δίκτυο.

Πώς να απενεργοποιήσετε προσωρινά τον λογαριασμό σας στο Instagram

Η προσωρινή απενεργοποίηση του λογαριασμού σας στο Instagram διαγράφει το προφίλ σας από το κοινωνικό δίκτυο για το χρονικό διάστημα που θέλετε εκτός του ιστότοπου. Η διεύθυνση URL του Instagram θα καταστεί άκυρη, οι χρήστες δεν θα μπορούν να σας βρουν στην αναζήτηση και επίσης δεν θα μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας. Αυτές οι λειτουργίες θα αποκατασταθούν όταν ενεργοποιήσετε ξανά τον λογαριασμό σας.

  Πώς να αποκτήσετε περισσότερους ακόλουθους στο Instagram

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε προσωρινά τον λογαριασμό σας στο Instagram, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για προσωπικό λογαριασμό, λογαριασμό δημιουργού ή επαγγελματικό λογαριασμό.

Παραδόξως, δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας από την εφαρμογή Instagram ενεργοποιημένη iPhone ή Android. Αντ’ αυτού, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο του Instagram.

Ξεκινήστε ανοίγοντας το Ιστοσελίδα Instagram στον υπολογιστή σας ή στο πρόγραμμα περιήγησης smartphone και συνδεθείτε με τον λογαριασμό που θέλετε να απενεργοποιήσετε.

Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Προφίλ και επιλέξτε την επιλογή «Επεξεργασία προφίλ».

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτός ο σύνδεσμος για να μεταβείτε απευθείας στην οθόνη “Επεξεργασία προφίλ”.

Εδώ, κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε τον σύνδεσμο «Προσωρινά απενεργοποίηση του λογαριασμού μου».

Το Instagram θα σας ρωτήσει τώρα τον λόγο για την απενεργοποίηση του λογαριασμού σας. Μπορείτε να επιλέξετε έναν λόγο από το αναπτυσσόμενο μενού. Εάν δεν θέλετε να δώσετε έναν συγκεκριμένο λόγο, επιλέξτε την επιλογή “Κάτι άλλο”.

  Δεν είναι δυνατή η κοινή χρήση της ανάρτησης στο Instagram Story – Γιατί όχι;

Αφού κάνετε την επιλογή, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασής σας για το Instagram.

Για δεύτερη φορά, πατήστε στο μπλε κουμπί «Προσωρινά απενεργοποίηση λογαριασμού» που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης. Το Instagram θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε για τρίτη φορά ότι θέλετε να προχωρήσετε. Από το αναδυόμενο παράθυρο, πατήστε το κουμπί «Ναι».

Ο λογαριασμός σας στο Instagram θα απενεργοποιηθεί τώρα και θα αποσυνδεθείτε από την εφαρμογή Instagram στο smartphone σας. Για επιβεβαίωση, μπορείτε να δοκιμάσετε να αναζητήσετε το όνομα χρήστη σας στο Instagram. Το Instagram είτε θα σας πει ότι ο χρήστης δεν υπάρχει είτε ότι δεν έχει δημοσιεύσει τίποτα ακόμα.

  Προγραμματίστε αναρτήσεις στο Instagram σε τακτά χρονικά διαστήματα για την ημέρα

Πώς να ενεργοποιήσετε ξανά τον λογαριασμό σας στο Instagram

Μπορείτε να επιστρέψετε και να ενεργοποιήσετε ξανά τον απενεργοποιημένο λογαριασμό σας στο Instagram ανά πάσα στιγμή. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασής σας. Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασής σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να τον επαναφέρετε.

Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram στο δικό σας iPhone ή Android συσκευή ή επισκεφθείτε το Ιστοσελίδα Instagram.

Εδώ, συνδεθείτε με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας στο Instagram.

Αμέσως, ο λογαριασμός σας θα αποκατασταθεί στην παλιά του αίγλη. Για πρόσθετη ασφάλεια, θα πρέπει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης Instagram αφού ενεργοποιήσετε ξανά τον λογαριασμό σας.

Δεν θέλετε να επιστρέψετε; Μπορείτε να διαγράψετε εντελώς τον λογαριασμό σας στο Instagram.