Πώς να αποκτήσετε ΔΩΡΕΑΝ πιστοποιητικό SSL για ιστότοπο (HTTPS);

Η ασφάλεια είναι απαραίτητη για κάθε ιστότοπο για την παροχή ασφάλειας, την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης των επισκεπτών και την καλύτερη κατάταξη.

Είναι απαραίτητο ο ιστότοπος που βασίζεται σε συναλλαγές ή μέλη να κρυπτογραφεί τα ευαίσθητα δεδομένα από έναν πελάτη σε έναν διακομιστή.

Βελτιώστε την ασφάλεια του ιστότοπού σας με πιστοποιητικό SSL/TLS.

Το HTTPS θα ενίσχυε επίσης το κατάταξη στις μηχανές αναζήτησηςοπότε μπορείτε να σκεφτείτε να το έχετε και για το ιστολόγιό σας.

Αν θέλετε να εφαρμόσετε ένα πιστοποιητικό στον ιστότοπό σας χωρίς να ξοδέψετε $$$, τότε εδώ είναι μερικοί Οίκοι Αρχής Πιστοποιητικών (πάροχοι SSL) για να σας βοηθήσουν με αυτό.

Τα ακόλουθα ακρωνύμια χρησιμοποιούνται παρακάτω.

  • SSL – Secure Socket Layer
  • TLS – Ασφάλεια επιπέδου μεταφοράς
  • CDN – Δίκτυο παράδοσης περιεχομένου
  • DV – Επικυρώθηκε ο τομέας
  • ACME – Αυτοματοποιημένο Περιβάλλον Διαχείρισης Πιστοποιητικών

Αν ψάχνετε για κοινόχρηστη φιλοξενία που παρέχει δωρεάν πιστοποιητικό SSL, μπορείτε να δοκιμάσετε το SiteGround. Αν αναρωτιέστε γιατί τότε το SiteGround, τα παρακάτω είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά.

  • Το SiteGround λειτουργεί στο Google Cloud για να δημιουργήσει μια ισχυρή και τεχνικά ανώτερη υπηρεσία φιλοξενίας.
  • Η τελευταία έκδοση της PHP
  • Απαράμιλλη υποστήριξη πελατών διαθέσιμη 24/7 μέσω συνομιλίας, τηλεφώνου, εισιτηρίων. Ο χρόνος αναμονής είναι έως και 10 λεπτά, εάν υπάρχει.
  • Μια καινοτόμος προσέγγιση στην απόδοση και την ασφάλεια
  • Τα προγράμματα φιλοξενίας συνοδεύονται από πολλές δωρεάν και χρήσιμες λειτουργίες
  • Δωρεάν SSL
  • Δωρεάν Cloudflare CDN
  • Δωρεάν και γρήγορη μετεγκατάσταση ιστότοπου από άλλους κεντρικούς υπολογιστές
  • Δωρεάν αυτοματοποιημένη καθημερινή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά
  Πώς να ακονίσετε μια εικόνα στο MS Word

Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά στα παρακάτω για να λάβουμε ένα πιστοποιητικό.

ZeroSSL

Μπορείτε να αποκτήσετε το πιστοποιητικό SSL σας σε λίγα μόνο λεπτά με ZeroSSL. Ξεκινάτε εισάγοντας τα απαιτούμενα στοιχεία, περνάτε από τη διαδικασία γρήγορης επαλήθευσης και BOOM, είναι έτοιμο το πιστοποιητικό SSL σας.

Το πιστοποιητικό SSL που δημιουργήθηκε είναι 100% δωρεάν στη χρήση και διαρκεί 90 ημέρες, μετά τις οποίες μπορείτε να ανανεώνετε ξανά και ξανά χωρίς κόστος.

Δεν θέλετε να ανανεώσετε το πιστοποιητικό μη αυτόματα;

Κανένα πρόβλημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ZeroSSL Certbot για την αυτοματοποίηση της ανανέωσης. Cool, έτσι δεν είναι;

Το ZeroSSL είναι μια αρχή έκδοσης πιστοποιητικών, επομένως τα πιστοποιητικά εκδίδονται από αυτήν. Μπορείτε να διαχειριστείτε όλα τα πιστοποιητικά σας με τον εύχρηστο πίνακα ελέγχου τους. Παίρνετε έως και 3 πιστοποιητικά ΔΩΡΕΑΝ. Ωστόσο, εάν χρειάζεστε περισσότερα, μπορείτε να αναζητήσετε ένα πρόγραμμα επί πληρωμή που προσφέρει απεριόριστα πιστοποιητικά με πολλές άλλες λειτουργίες premium.

  • Πιστοποιητικό μπαλαντέρ και πολλαπλών τομέων
  • Πρόσβαση στο API REST
  • Τεχνική υποστήριξη

Προσφέρουν επίσης μια προσαρμοσμένη λύση, επομένως μιλήστε μαζί τους εάν έχετε επιχειρηματική απαίτηση να εκδώσετε πιστοποιητικά για τους πελάτες σας.

  Πώς να εγγράψετε το πρόγραμμα περιήγησής σας στο iPhone σας

Ας κρυπτογραφήσουμε

Ας κρυπτογραφήσουμε είναι ένα έργο συνεργασίας με το Linux Foundation και μια νέα αρχή έκδοσης πιστοποιητικών που χρηματοδοτείται από τα Mozilla, Akamai, SiteGround, Cisco, Facebook, κ.λπ., η οποία προσφέρει ένα πιστοποιητικό SSL/TLS δωρεάν.

Αυτό είναι εξαιρετικό για την εξοικονόμηση κόστους για την εφαρμογή του σε μη παραγωγικό περιβάλλον.

Είναι αυτοματοποιημένο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ξοδεύετε χρόνο για τη δημιουργία CSR και να το στείλετε στην αρχή της ΑΠ για να υπογράψει. Όλα συμβαίνουν στο παρασκήνιο στους διακομιστές ιστού σας.

Η Let’s Encrypt έχει εκδώσει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο πιστοποιητικά μέχρι στιγμής. Δείτε τους οδηγούς για την εφαρμογή Let’s Encrypt σε Apache HTTP ή Nginx.

SSL Δωρεάν

SSL Δωρεάν χρησιμοποιεί το διακομιστή Let’s Encrypt ACME χρησιμοποιώντας επικύρωση τομέα για να σας παρέχει ένα πιστοποιητικό. Είναι 100% δωρεάν και τα πιστοποιητικά εκδίδονται μέσα σε λίγα λεπτά.

SSL

SSL.com προσφέρει δωρεάν SSL με μηδενικό κόστος για 90 ημέρες. Αυτό είναι κατάλληλο εάν θέλετε να παίξετε για να κατανοήσετε πώς λειτουργεί το SSL ή ορισμένα βραχυπρόθεσμα έργα.

Αποκτήστε το δωρεάν πιστοποιητικό SSL που εκδίδεται μέσα σε λίγα λεπτά με την υψηλότερη ισχύ και κρυπτογράφηση bit. Όλα τα κύρια προγράμματα περιήγησης αναγνωρίζουν πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί από το SSL.com.

  Θυμάστε το MiniDisc; Δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα το 2020

Cloudflare

Cloudflare είναι η CDN & Security Company. Κάνουν τον ιστότοπό σας πιο γρήγορο και ασφαλή—Το Cloudflare τροφοδοτεί πολλούς δημοφιλείς ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένων των Reddit, yelp, Mozilla, StackOverflow κ.λπ.

Πρόσφατα, η Cloudflare ανακοίνωσε ότι το καθολικό SSL είναι δωρεάν για όλους τους χρήστες. Αυτό είναι σωστό, ακόμα κι αν είστε στο δωρεάν πρόγραμμα. Εάν χρησιμοποιείτε το Cloud Flare και το SSL δεν είναι ακόμα ενεργοποιημένο, τότε δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε γρήγορα.

  • Συνδεθείτε στο Cloudflare
  • Επιλέξτε τον ιστότοπο που θέλετε να ενεργοποιήσετε το SSL
  • Κάντε κλικ στο SSL/TLS στη δεξιά πλαϊνή γραμμή πλοήγησης
  • Βεβαιωθείτε ότι έχει διαμορφωθεί ως “Ευέλικτο” και η κατάσταση εμφανίζεται ως “ΕΝΕΡΓΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ”.

Μπορεί να χρειαστούν μερικά δευτερόλεπτα για να μεταδοθεί ζωντανά. Μπορείτε να επαληθεύσετε μεταβαίνοντας στον ιστότοπό σας με HTTPS.

Το ΔΩΡΕΑΝ πιστοποιητικό SSL του Cloudflare προσφέρεται επίσης από πολλούς παρόχους φιλοξενίας που ενσωματώνονται στενά με το Cloudflare για να προσφέρουν ασφάλεια CDN και ιστού. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το Kinsta για premium φιλοξενία WordPress.

30 ημέρες δωρεάν

Μπορείτε επίσης να λάβετε 30 ημέρες δωρεάν δοκιμής από τους ακόλουθους παρόχους πιστοποιητικών.

Ελπίζω τα παραπάνω να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε δωρεάν SSL για τον ιστότοπο/ιστολόγιό σας. Αλλά αν ψάχνετε να αγοράσετε ένα πιστοποιητικό premium για επιχειρηματικές δραστηριότητες, μπορείτε να το ελέγξετε το SSL Store.

Σας άρεσε να διαβάζετε το άρθρο; Τι θα λέγατε να μοιράζεστε με τον κόσμο;