Έχετε κατεστραμμένα αρχεία βίντεο; Δοκιμάστε αυτά τα 11 Λογισμικά επισκευής βίντεο για ανάκτηση

Ένα από τα πιο απογοητευτικά πράγματα που μπορεί να συμβεί στα αρχεία βίντεο σας είναι ότι μπορεί να καταστραφούν για διάφορους λόγους.

Ο λόγος που λέω “απογοητευτικό” είναι επειδή αυτά τα αρχεία βίντεο μπορεί να σημαίνουν πολλά για εσάς, ίσως με τη μορφή αναμνήσεων ή ακόμα και σημαντικών πραγμάτων που σχετίζονται με την εργασία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ένα κατεστραμμένο αρχείο είναι εφιάλτης και μπορεί να οδηγήσει σε αγχωτικές καταστάσεις.

Ευτυχώς, υπάρχουν εργαλεία που μπορούν να επιδιορθώσουν κατεστραμμένα αρχεία βίντεο και θα συζητήσουμε μερικά από τα καλύτερα σε αυτήν τη λίστα. Ωστόσο, προτού προχωρήσουμε, ας μάθουμε περισσότερα σχετικά με τα κατεστραμμένα αρχεία και τι μπορούμε να κάνουμε για να τα αποτρέψουμε.

Τι προκαλεί την καταστροφή βίντεο;

Τα βίντεο μπορεί να καταστραφούν για διάφορους λόγους και υπάρχουν φορές που είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τον ακριβή λόγο πίσω από αυτό. Ωστόσο, εδώ είναι μερικές από τις πιο κοινές αιτίες που θα σας δώσουν μια καλή υπόδειξη:

  • Διακοπή κατά τη μεταφορά αρχείων, με αποτέλεσμα τη μεταφορά των μισών δεδομένων
  • Ιός ή κακόβουλο λογισμικό στο σύστημά σας
  • Κατεστραμμένη μονάδα αποθήκευσης
  • Ξαφνική διακοπή ρεύματος κατά την εργασία στα αρχεία
  • Κατεστραμμένα ή γρατσουνισμένα φυσικά μέσα ή DVD

Πώς να αποτρέψετε την καταστροφή βίντεο;

Το ρητό «η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία» ισχύει για όλες τις καταστάσεις στη ζωή, συμπεριλαμβανομένης αυτής. Είναι καλύτερα να αποτρέψετε την καταστροφή του βίντεο παρά να την επιδιορθώσετε. Και τα καλά νέα είναι ότι είναι πολύ εύκολο να το κάνετε. Απλώς πρέπει να είστε προσεκτικοί και οργανωμένοι όταν πρόκειται για το χειρισμό των αρχείων βίντεο.

Ακολουθούν ορισμένα προληπτικά μέτρα που μπορείτε να λάβετε:

  • Εγκαταστήστε το antivirus στον υπολογιστή σας
  • Δημιουργήστε αντίγραφο ασφαλείας του αρχικού αρχείου βίντεο κάπου αλλού
  • Να είστε προσεκτικοί κατά την εισαγωγή/εξαγωγή της συσκευής που περιέχει το αρχείο
  • Αφήστε τη μεταφορά βίντεο να προχωρήσει σωστά χωρίς διακοπή
  • Διατηρήστε και τις δύο συσκευές πλήρως φορτισμένες κατά τη μεταφορά από τη μία στην άλλη

Εάν, ακόμη και μετά από προσοχή, καταλήξετε με ένα κατεστραμμένο αρχείο βίντεο, χρησιμοποιήστε το παρακάτω λογισμικό επισκευής βίντεο για να το διορθώσετε εύκολα.

  21 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Pastebin για κοινή χρήση κώδικα και κειμένου

Stellar Repair για βίντεο

Το πρώτο σε αυτή τη λίστα είναι Stellar Repair για βίντεοτο οποίο είναι ένα εργαλείο που επιδιορθώνει κατεστραμμένα, κατεστραμμένα ή μη αναπαραγωγή βίντεο σε περισσότερες από 17 διαφορετικές μορφές, ανεξάρτητα από το αν είναι σοβαρά κατεστραμμένα ή όχι.

Μπορείτε να ρίξετε πολλά βίντεο στη μίξη για να αφήσετε το λογισμικό να το επισκευάσει ταυτόχρονα και λειτουργεί ακόμα και για βίντεο 4K, 8K, 360 μοιρών και VR. Υποστηρίζει βίντεο από οποιαδήποτε κάμερα εκεί έξω, συμπεριλαμβανομένης της κάμερας ταμπλό και του CCTV. Επίσης, μπορείτε να κάνετε εισαγωγή από οποιοδήποτε μέσο αποθήκευσης, όπως σκληρούς δίσκους και κάρτες SD.

Εκτός από ζητήματα καταστροφής βίντεο, αυτό το εργαλείο διορθώνει διάφορες πτυχές του βίντεό σας, όπως κοκκώδες, θολό, σπασμωδικό, ασταθές, μη συγχρονισμένο, καθυστερημένο κ.λπ.

Το Stellar Repair for Video είναι 100% ασφαλές για λήψη και χρήση. Είναι μια ολοκληρωμένη λύση επισκευής βίντεο για Windows και macOS. Μπορείτε να το εγκαταστήσετε σήμερα χωρίς καμία ανησυχία.

Tenorshare

Ελάτε στη διάσωση των κατεστραμμένων αρχείων βίντεο χρησιμοποιώντας Επισκευή βίντεο Tenorshare. Είναι ένα υπέροχο εργαλείο που υποστηρίζει περισσότερες από 17 διαφορετικές μορφές βίντεο και μπορεί να επιδιορθώσει πλάνα από διάφορα μέσα, όπως GoPro, drones και κάμερες.

Ανεξάρτητα από το πόσο σοβαρά είναι κατεστραμμένα τα βίντεό σας, αυτό το λογισμικό μπορεί να το διορθώσει αποτελεσματικά με εύκολο χειρισμό. Έχετε την επιλογή να επιδιορθώσετε τα βίντεο σε παρτίδες ή ένα προς ένα, αν θέλετε.

Εκτός από την καταστροφή βίντεο, μπορεί να λύσει πολλά άλλα κοινά προβλήματα βίντεο μέσα σε λίγα μόνο κλικ. Μόλις ολοκληρωθεί η επισκευή, μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση των βίντεο για να βεβαιωθείτε ότι η δουλειά έγινε σωστά και, στη συνέχεια, να τα εξαγάγετε οπουδήποτε στον υπολογιστή ή στην εξωτερική σας μονάδα δίσκου.

Επισκευή

Το μόνο που χρειάζεται είναι μια διαδικασία 3 βημάτων για να διορθώσετε τα κατεστραμμένα βίντεό σας Επισκευή, ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα του ελαττώματος. Και όχι μόνο βίντεο, αυτό το εργαλείο μπορεί επίσης να επιδιορθώσει φωτογραφίες μία προς μία ή ταυτόχρονα.

Διαθέτει μια διαισθητική διεπαφή που διευκολύνει τους χρήστες οποιουδήποτε επιπέδου να χειρίζονται το λογισμικό απρόσκοπτα. Υποστηρίζει μια ποικιλία μορφών τόσο για βίντεο όσο και για φωτογραφίες. Εκτός από την καταστροφή βίντεο, μπορεί επίσης να διορθώσει άλλα προβλήματα, όπως παγωμένα καρέ και θολές και εικονοστοιχισμένες εικόνες.

Γενικά, είναι ένα εργαλείο επί πληρωμή, αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε δωρεάν. Είναι διαθέσιμο για Windows και macOS.

  8 Proxies για αθλητικά παπούτσια που θα σας βοηθήσουν να πάρετε το αγαπημένο σας ζευγάρι [2022]

Διορθώστε.βίντεο

Όπως υποδηλώνει το όνομα, Διορθώστε.βίντεο μπορεί να διορθώσει τα κατεστραμμένα, μη αναπαραγωγή ή κατεστραμμένα βίντεό σας, ανεξάρτητα από τη μορφή.

Μπορεί να ανακτήσει βίντεο που τραβήχτηκαν με τις περισσότερες κάμερες εκεί έξω και να βεβαιωθεί ότι η ποιότητα παραμένει ανέπαφη. Ανεξάρτητα από τον λόγο πίσω από την καταστροφή του βίντεο, αυτό το λογισμικό μπορεί να τα διορθώσει όλα.

Είναι εντελώς δωρεάν για λήψη και χρήση του Fix.video σε υπολογιστές με Windows και macOS. Εκτός από την επισκευή βίντεο, έχει επίσης ένα ξεχωριστό εργαλείο για την ανάκτηση των δεδομένων της κάρτας μνήμης σας, το οποίο πιστεύω ότι μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο εάν θέλετε να αποθηκεύσετε πολλά σημαντικά πράγματα σε αυτό.

Επισκευή Yodot MOV

Διορθώστε ομαλά αρχεία βίντεο που δεν λειτουργούν με Επισκευή Yodot MOV. Είναι μια ισχυρή εφαρμογή που έχει ένα σωρό εντυπωσιακές δυνατότητες. Για παράδειγμα, μπορεί να χειριστεί αρχεία υψηλής ευκρίνειας, υποστηρίζει όλους τους τύπους αρχείων κάμερας και προσφέρει υψηλό ποσοστό επιτυχίας, ανεξάρτητα από το πόσο σοβαρά είναι τα κατεστραμμένα αρχεία.

Το Yodot MOV Repair λειτουργεί εξάγοντας τα καρέ βίντεο και ήχου από τα αρχεία και στη συνέχεια προσαρτώντας τα ξανά μαζί για να δημιουργήσετε ένα νέο αρχείο με δυνατότητα αναπαραγωγής. Έρχεται με μια απλή διεπαφή προσαρμοσμένη για κάθε επίπεδο χρήστη εκεί έξω.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν επίδειξη τους πριν πάτε για την πληρωμένη έκδοση.

DivFix++

Εντελώς δωρεάν και εύκολο στη χρήση, DivFix++ είναι ένα εργαλείο επισκευής βίντεο ειδικά για αρχεία βίντεο AVI. Εάν διαθέτετε φορητό PlayStation (PSP), τότε αυτό το λογισμικό θα είναι πολύ χρήσιμο, επειδή το AVI είναι μία από τις λίγες υποστηριζόμενες μορφές και υπάρχουν φορές που αυτά τα αρχεία μπορεί να καταστραφούν.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το DivFix++ σε Windows και υπολογιστές macOS.

Restore.Media

Restore.Media μπορεί να χειριστεί διάφορες μορφές βίντεο για να τις επιδιορθώσει, είτε δεν μπορούν να αναπαραχθούν, είτε είναι κατεστραμμένες ή κατεστραμμένες.

Μπορεί να εγγραφεί βίντεο από οποιαδήποτε κάμερα, καθώς ο αλγόριθμός τους μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε διάφορες κάμερες. Εκτός από βίντεο, μπορεί επίσης να επιδιορθώσει αρχεία ήχου M4A, συμπεριλαμβανομένων αυτών από φωνητικά μηνύματα στο τηλέφωνό σας.

Το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται να κατεβάσετε κανένα λογισμικό στον υπολογιστή σας. Όλα είναι online και μπορούν να γίνουν από το πρόγραμμα περιήγησής σας. Επίσης, ένα άλλο ωραίο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα να αφήσετε τους μηχανικούς να χειριστούν τη διαδικασία επισκευής βίντεο, εάν δεν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.

  Ένας πλήρης οδηγός για τις λειτουργίες εσόδων (RevOps) [+ 4 Tools]

Συνολικά, το Restore.Media κάνει τα πράγματα αρκετά βολικά για τους χρήστες.

Έργο Μετεωρίτης

Ειδικά για αρχεία βίντεο MKV, Έργο Μετεωρίτης μπορεί να επιδιορθώσει κατεστραμμένα αρχεία και να τα κάνει συμβατά. Είναι σύνηθες τα βίντεο HD να είναι σε μορφή MKV, επομένως εάν η λήψη σας σταμάτησε στη μέση ή τα αρχεία σας φαίνεται να είναι κατεστραμμένα, τότε αυτό το εργαλείο μπορεί να το κάνει άμεσα λειτουργικό.

Είναι ένα απλό και δωρεάν εργαλείο που μπορείτε να το κατεβάσετε στα Windows.

RepairVideo

Άλλο ένα εντελώς δωρεάν εργαλείο, RepairVideo, είναι τόσο καλό όσο τα περισσότερα από τα εργαλεία που αναφέρονται σε αυτήν τη λίστα. Υπάρχει από το 2004 και έχει επιδιορθώσει πάνω από 150 εκατομμύρια βίντεο μέχρι σήμερα με υψηλό ποσοστό επιτυχίας.

Αυτό το λογισμικό λειτουργεί καλά ανεξάρτητα από τον λόγο πίσω από το βίντεο που δεν μπορεί να αναπαραχθεί. Επίσης, δεν έχει σημασία ποια κάμερα τράβηξε το βίντεο, καθώς υποστηρίζει όλους τους τύπους.

FileConverto

Με μέγιστο όριο μεγέθους μεταφόρτωσης 500 MB, FileConverto μπορείτε να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας εάν πρόκειται για βίντεο μικρότερου μεγέθους. Είναι ένα εύχρηστο διαδικτυακό εργαλείο που μπορεί να διορθώσει τα βίντεό σας που δεν μπορούν να αναπαραχθούν αμέσως. Είναι επίσης σχετικά απλό, επομένως δεν χρειάζεται να κατεβάσετε οποιοδήποτε λογισμικό ή να ξεπεράσετε τη διαδικασία επισκευής.

Απλώς μεταφορτώστε το αρχείο και πατήστε το κουμπί “Υποβολή τώρα” για να επιδιορθώσετε τα βίντεό σας.

Remo Video Repair

Ασφαλές, ισχυρό και αποτελεσματικό περιγράφει καλύτερα αυτό το τελευταίο λογισμικό στη λίστα που ονομάζεται Remo Video Repair. Το μόνο που χρειάζεται είναι τρία κλικ για να επιδιορθώσετε βίντεο της υψηλότερης ποιότητας που λαμβάνονται από σχεδόν κάθε τύπο κάμερας εκεί έξω.

Μπορεί να διορθώσει κατεστραμμένα, κατεστραμμένα, κατεστραμμένα, ακόμη και βίντεο με άλλα προβλήματα, όπως ο ήχος που δεν είναι συγχρονισμένος. Όλα αυτά, ανεξάρτητα από τον λόγο πίσω από τα προβλήματα, είναι μια καλή διαβεβαίωση ότι ανεξάρτητα από το τι έχει συμβεί στα αρχεία βίντεο σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να διορθωθεί με το Remo Video Repair.

Για να το κάνουμε καλύτερο, είναι γρήγορο και με τεχνητή νοημοσύνη.

Συμπέρασμα 👨‍🏫

Το να βλέπετε τα πολύτιμα βίντεό σας να μην μπορούν να αναπαραχθούν μπορεί να είναι απογοητευτικό και απογοητευτικό. Ευτυχώς, το λογισμικό που αναφέρεται σε αυτή τη λίστα σας δίνει μια μεγάλη ευκαιρία να το αποκτήσετε και να το επαναφέρετε στη δυνατότητα αναπαραγωγής ξανά.

Στη συνέχεια, μάθετε πώς μπορείτε να ανακτήσετε δεδομένα από Windows και Mac.