Πώς να αποκτήσετε δωρεάν το Microsoft Office

Το Microsoft Office ξεκινά συνήθως από 70 $ ετησίως, αλλά υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να το αποκτήσετε δωρεάν. Θα σας δείξουμε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αποκτήσετε Word, Excel, PowerPoint και άλλες εφαρμογές του Office χωρίς να πληρώσετε ένα σεντ.

Χρήση του Office Online σε ένα πρόγραμμα περιήγησης. Είναι δωρεάν

Είτε χρησιμοποιείτε υπολογιστή Windows 10, Mac ή Chromebook, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Office δωρεάν σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Οι εκδόσεις του Office που βασίζονται στον ιστό είναι απλοποιημένες και δεν θα λειτουργούν εκτός σύνδεσης, αλλά εξακολουθούν να προσφέρουν μια ισχυρή εμπειρία επεξεργασίας. Μπορείτε να ανοίξετε και να δημιουργήσετε έγγραφα Word, Excel και PowerPoint απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις δωρεάν εφαρμογές Ιστού, απλώς κατευθυνθείτε στο Office.com και συνδεθείτε με έναν δωρεάν λογαριασμό Microsoft. Κάντε κλικ σε ένα εικονίδιο εφαρμογής—όπως Word, Excel ή PowerPoint—για να ανοίξετε την έκδοση web αυτής της εφαρμογής.

Μπορείτε επίσης να σύρετε και να αποθέσετε ένα αρχείο από τον υπολογιστή σας στη σελίδα του Office.com. Θα μεταφορτωθεί στον δωρεάν αποθηκευτικό χώρο OneDrive του λογαριασμού σας Microsoft και μπορείτε να τον ανοίξετε στη σχετική εφαρμογή.

Οι εφαρμογές web του Office έχουν ορισμένους περιορισμούς. Αυτές οι εφαρμογές δεν είναι τόσο πλήρως εξοπλισμένες όσο οι κλασικές εφαρμογές γραφείου του Office για Windows και Mac και δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτές εκτός σύνδεσης. Αλλά προσφέρουν εκπληκτικά ισχυρές εφαρμογές του Office και είναι εντελώς δωρεάν.

Εγγραφείτε για μια δωρεάν δοκιμή ενός μήνα

Εάν χρειάζεστε απλώς το Microsoft Office για σύντομο χρονικό διάστημα, μπορείτε να εγγραφείτε για μια δωρεάν δοκιμή ενός μήνα. Για να βρείτε αυτήν την προσφορά, κατευθυνθείτε στη Microsoft Δοκιμάστε το Office δωρεάν ιστοσελίδα και εγγραφείτε για τη δοκιμή.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τα AirPods και τα AirPods Pro: Ο πλήρης οδηγός

Θα πρέπει να προσκομίσετε μια πιστωτική κάρτα για να εγγραφείτε στη δοκιμή και θα ανανεωθεί αυτόματα μετά τον μήνα. Ωστόσο, μπορείτε να ακυρώσετε τη συνδρομή σας ανά πάσα στιγμή—ακόμη και αμέσως μετά την εγγραφή—για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χρεωθείτε. Μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Office για τον υπόλοιπο δωρεάν μήνα μετά την ακύρωση.

Αφού συμμετάσχετε στη δοκιμή, μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη πλήρεις εκδόσεις αυτών των εφαρμογών του Microsoft Office για υπολογιστές με Windows και Mac. Θα έχετε επίσης πρόσβαση στις πλήρεις εκδόσεις των εφαρμογών σε άλλες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων μεγαλύτερων iPad.

Αυτή η δοκιμή θα σας δώσει πλήρη πρόσβαση σε ένα πρόγραμμα οικίας του Microsoft 365 (πρώην Office 365). Θα λάβετε Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote και 1 TB αποθηκευτικού χώρου στο OneDrive. Μπορείτε να το μοιραστείτε με έως και πέντε άλλα άτομα. Ο καθένας θα έχει πρόσβαση στις εφαρμογές μέσω του λογαριασμού του Microsoft και θα έχει το δικό του 1 TB αποθηκευτικού χώρου για ένα συνδυασμένο χώρο αποθήκευσης 6 TB.

Η Microsoft προσφέρει επίσης δωρεάν αξιολογήσεις 30 ημερών του Office 365 ProPlus, που προορίζεται για επιχειρήσεις. Ίσως μπορείτε να επωφεληθείτε και από τις δύο προσφορές για δύο μήνες δωρεάν πρόσβασης στο Microsoft Office.

Αποκτήστε Office Free ως μαθητής ή δάσκαλος

Πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα πληρώνουν για πακέτα του Office 365, επιτρέποντας σε μαθητές και καθηγητές να κάνουν λήψη του λογισμικού δωρεάν.

Για να μάθετε αν συμμετέχει το σχολείο σας, κατευθυνθείτε στο Office 365 Education ιστοσελίδα και εισαγάγετε τη διεύθυνση email του σχολείου σας. Θα σας προσφερθεί μια δωρεάν λήψη εάν είναι διαθέσιμη σε εσάς μέσω του προγράμματος του σχολείου σας.

Ακόμα κι αν ένα πανεπιστήμιο ή κολέγιο δεν συμμετέχει, μπορεί να προσφέρει το Microsoft Office με μειωμένο κόστος σε φοιτητές και καθηγητές μέσω του βιβλιοπωλείου του. Επικοινωνήστε με το εκπαιδευτικό σας ίδρυμα—ή τουλάχιστον ανατρέξτε στον ιστότοπό του—για περισσότερες λεπτομέρειες.

Δοκιμάστε τις εφαρμογές για κινητά σε τηλέφωνα και μικρά iPad

Οι εφαρμογές Office της Microsoft είναι δωρεάν και σε smartphone. Σε τηλέφωνο iPhone ή Android, μπορείτε κατεβάστε τις εφαρμογές του Office για κινητά για να ανοίξετε, να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε έγγραφα δωρεάν.

  Πώς να αλλάξετε το όνομά σας στο Fortnite

Σε tablet iPad ή Android, αυτές οι εφαρμογές θα σας επιτρέπουν να δημιουργείτε και να επεξεργάζεστε έγγραφα μόνο εάν έχετε “συσκευή με μέγεθος οθόνης μικρότερο από 10,1 ίντσες”. Σε ένα μεγαλύτερο tablet, μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτές τις εφαρμογές για να προβάλετε έγγραφα, αλλά θα χρειαστείτε μια συνδρομή επί πληρωμή για να τα δημιουργήσετε και να τα επεξεργαστείτε.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι το Word, το Excel και το PowerPoint προσφέρουν μια πλήρη εμπειρία δωρεάν στο iPad Mini και σε παλαιότερα iPad 9,7 ιντσών. Θα χρειαστείτε μια συνδρομή επί πληρωμή για να αποκτήσετε δυνατότητες επεξεργασίας εγγράφων ένα iPad Pro ή νεότερα iPad 10,2 ιντσών.

Εγγραφείτε στο πρόγραμμα οικίας του Microsoft 365 κάποιου

Συνδρομές Microsoft 365 Home προορίζονται για κοινή χρήση μεταξύ πολλών ατόμων. Η έκδοση $70 ανά έτος προσφέρει Office για ένα άτομο, ενώ η συνδρομή $100 ετησίως προσφέρει Office για έως και έξι άτομα. Θα απολαύσετε την πλήρη εμπειρία, με το Office για υπολογιστές Windows, Mac, iPad και άλλες συσκευές.

Οποιοσδήποτε πληρώνει για το Microsoft 365 Home (παλαιότερα γνωστό ως Office 365 Home) μπορεί να το μοιραστεί με έως και πέντε άλλους λογαριασμούς Microsoft. Είναι πολύ βολικό: Η διαχείριση της κοινής χρήσης γίνεται μέσω μια σελίδα “Κοινή χρήση” του Office στον ιστότοπο του λογαριασμού της Microsoft. Ο κύριος κάτοχος του λογαριασμού μπορεί να προσθέσει άλλους πέντε λογαριασμούς Microsoft και καθένας από αυτούς τους λογαριασμούς θα λάβει έναν σύνδεσμο πρόσκλησης.

Αφού εγγραφεί στην ομάδα, κάθε άτομο μπορεί να συνδεθεί με τον δικό του λογαριασμό Microsoft για να πραγματοποιήσει λήψη των εφαρμογών του Office, ακριβώς σαν να πλήρωνε για τις συνδρομές του. Κάθε λογαριασμός θα έχει ξεχωριστό χώρο αποθήκευσης 1 TB στο OneDrive.

Η Microsoft λέει ότι η συνδρομή προορίζεται για κοινή χρήση μεταξύ του «νοικοκυριού» σας. Έτσι, εάν έχετε ένα μέλος της οικογένειας ή ακόμα και έναν συγκάτοικο με αυτήν την υπηρεσία, αυτό το άτομο μπορεί να σας προσθέσει στη συνδρομή του δωρεάν.

Το πρόγραμμα Home είναι σίγουρα η καλύτερη προσφορά εάν πρόκειται να πληρώσετε για το Microsoft Office. Εάν μπορείτε να μοιράσετε μια συνδρομή 100 $ ανά έτος σε έξι άτομα, αυτό είναι κάτω από 17 $ κάθε χρόνο ανά άτομο.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τη νυχτερινή λειτουργία στην εφαρμογή Twitter

Παρεμπιπτόντως, η Microsoft συνεργάζεται με ορισμένους εργοδότες για να προσφέρει έκπτωση στις συνδρομές του Office για τους υπαλλήλους τους. Ελεγχος Ο ιστότοπος του προγράμματος οικιακής χρήσης της Microsoft για να δείτε αν πληροίτε τις προϋποθέσεις για έκπτωση.

Δωρεάν εναλλακτικές λύσεις Microsoft Office

Αν ψάχνετε για κάτι άλλο, σκεφτείτε να επιλέξετε μια διαφορετική εφαρμογή γραφείου. Υπάρχουν εντελώς δωρεάν σουίτες γραφείου που έχουν καλή συμβατότητα με έγγραφα, υπολογιστικά φύλλα και αρχεία παρουσιάσεων του Microsoft Office. Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα:

LibreOffice είναι μια δωρεάν και ανοιχτού κώδικα εφαρμογή γραφείου για Windows, Mac, Linux και άλλα λειτουργικά συστήματα. Είναι παρόμοιο με τις εκδόσεις του Microsoft Office για επιτραπέζιους υπολογιστές και μπορεί ακόμη και να εργαστεί και να δημιουργήσει έγγραφα του Office σε κοινούς τύπους αρχείων, όπως έγγραφα DOCX, υπολογιστικά φύλλα XLSX και παρουσιάσεις PPTX. Το LibreOffice βασίστηκε στο OpenOffice. Ενώ Ανοιχτό γραφείο εξακολουθεί να υπάρχει, το LibreOffice έχει περισσότερους προγραμματιστές και είναι πλέον το πιο δημοφιλές έργο.
Apple iWork είναι μια δωρεάν συλλογή εφαρμογών γραφείου για χρήστες Mac, iPhone και iPad. Αυτός είναι ο ανταγωνιστής της Apple με το Microsoft Office και ήταν λογισμικό επί πληρωμή πριν η Apple το κάνει δωρεάν. Οι χρήστες υπολογιστών με Windows μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε μια έκδοση web του iWork μέσω του ιστότοπου iCloud.
Έγγραφα Google είναι μια ικανή συλλογή λογισμικού γραφείου που βασίζεται στο web. Αποθηκεύει τα αρχεία σας Google Drive, την ηλεκτρονική υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων της Google. Σε αντίθεση με τις εφαρμογές web του Office της Microsoft, μπορείτε ακόμη και πρόσβαση στα Έγγραφα, τα Υπολογιστικά φύλλα και τις Παρουσιάσεις Google εκτός σύνδεσης στο Google Chrome.

Υπάρχουν πολλές άλλες εναλλακτικές, αλλά αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες.

Εάν απλώς δεν θέλετε να πληρώνετε μηνιαία χρέωση, μπορείτε να αγοράσετε ένα αντίγραφο του Microsoft Office σε κουτί. Ωστόσο, Office Home & Student 2019 κοστίζει 150 $ και μπορείτε να το εγκαταστήσετε μόνο σε μία συσκευή. Δεν θα λάβετε επίσης δωρεάν αναβάθμιση στην επόμενη κύρια έκδοση του Office. Εάν πρόκειται να πληρώσετε για το Office, η συνδρομή είναι πιθανώς η καλύτερη προσφορά—ειδικά εάν μπορείτε να χωρίσετε ένα πρόγραμμα επί πληρωμή με άλλα άτομα.