Πώς να αποκτήσετε αρχεία κατ’ απαίτηση στο OneDrive στα Windows 10

Οι μονάδες Cloud είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σημαντικών αρχείων, αλλά καταλαμβάνουν χώρο στις τοπικές μας μονάδες δίσκου. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι μια μονάδα cloud είναι ένα καλό μέρος για την αποθήκευση αρχείων και την εξοικονόμηση χώρου στο δίσκο, αλλά οι περισσότερες μονάδες cloud συγχρονίζουν ένα αντίγραφο των αρχείων στον τοπικό σας δίσκο. Ωστόσο, το OneDrive δεν διαφέρει, στο Fall Creators Update για τα Windows 10, υπάρχει μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται File On Demand στο OneDrive.

Αυτή η δυνατότητα, όταν είναι ενεργοποιημένη, κατεβάζει μόνο αρχεία που χρειάζεστε/ έχετε πρόσβαση στην τοπική σας μονάδα δίσκου. Κυκλοφόρησε με το Fall Creators Update και είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή. Δυστυχώς, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες ενημερώσεις των Windows 10, αυτή η συγκεκριμένη δυνατότητα έχει προβλήματα. Δεν εμφανίζεται σε ορισμένους χρήστες. Δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε αρχεία κατά παραγγελία στο OneDrive.

  Πώς να διορθώσετε την αποσύνδεση του WiFi στο Windows 10 Fall Creators Update

Λάβετε αρχεία κατ’ απαίτηση στο OneDrive

Αρχικά, ανοίξτε το OneDrive από το δίσκο συστήματος και μεταβείτε στις ρυθμίσεις του. Στην καρτέλα Ρυθμίσεις, αναζητήστε την επιλογή «Αποθήκευση χώρου και λήψη αρχείων καθώς τα χρησιμοποιείτε» και ενεργοποιήστε την. Αυτό λειτουργεί εάν όλα πήγαν καλά με την ενημέρωση, ωστόσο, όπως μπορείτε να δείτε από το στιγμιότυπο οθόνης παρακάτω, η επιλογή λείπει και έτσι είναι για ορισμένους χρήστες.

Υπάρχει ένας απλός τρόπος για να το διορθώσετε. Κατεβάστε ξανά το OneDrive από αυτόν τον σύνδεσμο και εγκαταστήστε το ξανά. Μετά την ενημέρωση στο Fall Creators Update, ίσως σας ζητήθηκε να εγκαταστήσετε ξανά το OneDrive. Ανεξάρτητα από το αν ήσασταν ή όχι, εάν δεν βλέπετε τα Αρχεία κατ’ απαίτηση στο OneDrive, πρέπει να εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή από τον παραπάνω σύνδεσμο.

  Σίγαση συμμετεχόντων στη σύσκεψη Zoom, ήχου και μικροφώνου

Μόλις εγκατασταθεί, ανοίξτε τις ρυθμίσεις του OneDrive και μεταβείτε στην καρτέλα Ρυθμίσεις. Αυτή τη φορά, θα δείτε την επιλογή «Εξοικονόμηση χώρου και λήψη αρχείων καθώς τα χρησιμοποιείτε». Ενεργοποιήστε το και τελειώσατε.

Γιατί Λειτουργεί αυτό;

Τα Windows 10 κατεβάζουν λάθος έκδοση της εφαρμογής OneDrive. Δείτε το στιγμιότυπο οθόνης παρακάτω. Το παράθυρο ιδιοτήτων στα αριστερά δείχνει το πρόγραμμα-πελάτη εγκατάστασης του OneDrive που κατέβασαν τα Windows 10 αμέσως μετά την αναβάθμιση στην Ενημέρωση Fall Creators. Η έκδοση είναι 17.3.6998.830. Αυτή η έκδοση δεν διαθέτει τη δυνατότητα αρχείων κατά παραγγελία. Το παράθυρο ιδιοτήτων στα δεξιά είναι για το πρόγραμμα-πελάτη εγκατάστασης του OneDrive που κατέβασα από τον παραπάνω σύνδεσμο. Η έκδοση της εφαρμογής είναι 17.3.7073.1013. Αυτή είναι η έκδοση με τη δυνατότητα αρχείων κατ’ απαίτηση. Δυστυχώς, αν μεταβείτε στην επίσημη σελίδα λήψης του OneDrive, λαμβάνετε την παλιά, εσφαλμένη έκδοση.

  Επαναφορά ξεχασμένου κωδικού πρόσβασης για λογαριασμό Windows 10 Local/Microsoft

Η Microsoft πιθανότατα θα το διορθώσει σε λίγες μέρες. Έχουν έτοιμη την ενημερωμένη εφαρμογή, αλλά έχουν κάνει ένα λάθος κατά τη σύνδεση σε αυτήν, επομένως είναι θέμα χρόνου. Εάν είστε ανυπόμονοι να δοκιμάσετε τη δυνατότητα, η λύση στο πρόβλημα είναι αρκετά απλή και δεν υπάρχουν παρενέργειες.