Πώς να διορθώσετε την αποσύνδεση του WiFi στο Windows 10 Fall Creators Update

Μπορούμε μόνο να ονειρευόμαστε μια μέρα που μια ενημέρωση των Windows 10 δεν χαλάει τίποτα. Οι μικρότερες ενημερώσεις που κυκλοφορούν κάθε μήνα έχουν λιγότερα προβλήματα, αλλά οι σημαντικές ενημερώσεις συνοδεύονται πάντα από σφάλματα. Αυτά τα σφάλματα δεν επηρεάζουν όλους, επομένως οι περισσότεροι κατηγορούν τα συστήματά τους. Η ενημερωμένη έκδοση των Windows 10 Fall Creators προκαλεί προβλήματα αποσύνδεσης WiFi σε ορισμένους χρήστες. Η επιδιόρθωση είναι απλή αλλά έρχεται με τις δικές της ελλείψεις. Για τον μέσο χρήστη, αυτή η επιδιόρθωση δεν θα επηρεάσει καμία σημαντική λειτουργία, αλλά οι προχωρημένοι χρήστες ενδέχεται να μην θεωρήσουν ότι αυτή είναι μια βιώσιμη λύση.

Η αποσύνδεση του WiFi δεν είναι ένα ασυνήθιστο πρόβλημα, επομένως, αν το αντιμετωπίζατε πριν από την Ενημέρωση Fall Creators, αυτή η λύση ενδέχεται να μην το διορθώσει.

  Μπορείτε να βάλετε μια έξυπνη οθόνη στην κορυφή του φούρνου μικροκυμάτων σας;

Διορθώστε την αποσύνδεση WiFi

Για να διορθώσετε το πρόβλημα WiFi στο Παράθυρο 10 μετά την Ενημέρωση Fall Creators, πρέπει να απενεργοποιήσετε τον εικονικό προσαρμογέα Microsoft Wi-Fi Direct.

Για να απενεργοποιήσετε τον εικονικό προσαρμογέα Microsoft Wi-Fi Direct, ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών. Μπορείτε απλώς να το πληκτρολογήσετε στην αναζήτηση των Windows για να το βρείτε. Εάν η αναζήτησή σας στα Windows είναι χαλασμένη, όπως συμβαίνει για πολλούς ανθρώπους, πληκτρολογήστε “devmgmt.msc” στο πλαίσιο εκτέλεσης για να ανοίξετε τη Διαχείριση Συσκευών.

Από το μενού Προβολή, επιλέξτε “Εμφάνιση κρυφών συσκευών”.

Στη συνέχεια, αναπτύξτε τις Συσκευές δικτύου και αναζητήστε τον εικονικό προσαρμογέα Microsoft Wi-Fi Direct. Κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε «Απενεργοποίηση συσκευής» από το μενού περιβάλλοντος. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας (μην παραλείψετε αυτό το βήμα).

  Το ProWidgets είναι η πρώτη αληθινή εφαρμογή γραφικών στοιχείων για iPhone και iPad

Το WiFi αποσύνδεσής σας θα πρέπει να διορθωθεί. Υπάρχει μια άλλη λύση που μπορείτε να δοκιμάσετε εάν οι παρακάτω παρενέργειες δεν είναι κάτι με το οποίο μπορείτε να εργαστείτε.

Ελέγξτε εάν ο κατασκευαστής του φορητού υπολογιστή ή του επιτραπέζιου υπολογιστή σας διαθέτει προγράμματα οδήγησης για τον εικονικό προσαρμογέα. Εάν το κάνουν, εγκαταστήστε τα αντί για τα γενικά που εγκαθιστά τα Windows 10. Είναι πιθανό αυτό να διορθώσει το πρόβλημα, αλλά πολλοί κατασκευαστές συσκευών δεν δημοσιεύουν τα δικά τους προγράμματα οδήγησης, γι’ αυτό η συγκεκριμένη λύση είναι μάλλον περιορισμένη.

Παρενέργειες

Ο εικονικός προσαρμογέας Microsoft Wi-Fi Direct δεν είναι μια άχρηστη συσκευή. Δεν το χρησιμοποιούν όλοι, αλλά αυτό δεν το καθιστά άχρηστο. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λύση να γνωρίζετε ότι έχει παρενέργειες.

  Πώς να διορθώσετε κατεστραμμένα αρχεία WAV

Η απενεργοποίηση του Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter θα απενεργοποιήσει τη λειτουργία hotspot για φορητές συσκευές στα Windows 10. Εάν τη χρησιμοποιήσετε για να συνδέσετε άλλες συσκευές όπως το τηλέφωνό σας στο διαδίκτυο, δεν θα μπορείτε να το κάνετε. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους κανονικούς χρήστες να δημιουργούν ένα hotspot για κινητά, οπότε αυτό μπορεί να σας αποτρέψει.

Η δυνατότητα Project To This PC στα Windows 10 θα σταματήσει να λειτουργεί. Αυτή η δυνατότητα δεν χρησιμοποιείται τόσο ευρέως. Στην πραγματικότητα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για σκοπούς επίδειξης με μερικές άλλες, πολύ εξειδικευμένες περιπτώσεις χρήσης. Εάν δεν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία hotspot για κινητά, αυτό δεν πρόκειται να είναι μεγάλη απώλεια.