Πώς να δείτε την απόδοση της GPU στη Διαχείριση εργασιών στα Windows 10

Το Windows 10 Fall Creators Update κυκλοφορεί στους χρήστες. Υπάρχουν αρκετά νέα συναρπαστικά χαρακτηριστικά σε αυτήν την ενημέρωση, αλλά υπάρχει ένα που ενθουσιάζει τους χρήστες ιδιαίτερα. Τώρα μπορείτε να δείτε την απόδοση της GPU στη Διαχείριση εργασιών στα Windows 10. Εάν διαθέτετε μια αποκλειστική GPU, η Διαχείριση εργασιών θα σας εμφανίσει στατιστικά απόδοσης τόσο για την ενσωματωμένη όσο και για την αποκλειστική GPU. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε αναβάθμιση στο Fall Creators Update.

Απόδοση GPU στη Διαχείριση εργασιών

Δοκιμάσαμε αυτή τη νέα δυνατότητα τρέχοντας ένα παιχνίδι Steam. Μπορείτε να δείτε την απόδοση της GPU με βάση τη διαδικασία και τη συνολική χρήση της GPU. Ανοίξτε τη Διαχείριση εργασιών και κάντε κλικ στο κουμπί «Προβολή λεπτομερειών». Μεταβείτε στην καρτέλα Διαδικασίες και θα δείτε δύο νέες στήλες. GPU και GPU Engine. Όπως και οι άλλες στήλες σε αυτήν την καρτέλα, μπορείτε να ταξινομήσετε τις διαδικασίες κατά χρήση της GPU. Η στήλη GPU Engine σάς δείχνει ποια GPU, ενσωματωμένη ή αποκλειστική, χρησιμοποιείται από μια διαδικασία.

  Πώς να μοιραστείτε πράγματα από το OneDrive

Για να δείτε την απόδοση της GPU, μεταβείτε στην καρτέλα Απόδοση. Εδώ μπορείτε να δείτε τη χρήση δίσκου, CPU, ethernet και WiFi. Στο Fall Creators Update, υπάρχει μια νέα προσθήκη σε αυτήν την καρτέλα. GPU. Η απόδοση για την ενσωματωμένη και αποκλειστική GPU εμφανίζεται ξεχωριστά.

Κάθε GPU συνοδεύεται από το όνομά της και μπορείτε να δείτε πόσο από αυτό χρησιμοποιείται με μια ματιά.

Στατιστικά GPU

Η Διαχείριση εργασιών εμφανίζει γραφήματα για 3D, αντιγραφή, κωδικοποίηση βίντεο, αποκωδικοποίηση βίντεο, χρήση αποκλειστικής μνήμης και χρήση κοινής μνήμης. Μπορείτε να δείτε πρόσθετες πληροφορίες για VR και άλλες παραμέτρους κάνοντας κλικ στο βέλος στο τρισδιάστατο γράφημα.

  Πώς να καταλάβετε εάν τα Windows 10 είναι μια νέα εγκατάσταση ή μια αναβάθμιση

Στο κάτω μέρος, λαμβάνετε μια σύνοψη της τρέχουσας απόδοσης της GPU. Αυτό περιλαμβάνει πόσο από αυτό χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή, πόση μνήμη GPU καταναλώνεται, την έκδοση του προγράμματος οδήγησης, την ημερομηνία προγράμματος οδήγησης, την έκδοση DirectX κ.λπ.

Αυτή είναι μια ουσιαστική βελτίωση του Task Manager. Για χρόνια, οι χρήστες των Windows έπρεπε να βασίζονται σε εφαρμογές τρίτων για να παρακολουθούν την απόδοση της GPU τους. Υπάρχουν μερικές εξαιρετικές εφαρμογές εκεί έξω για την παρακολούθηση της GPU, αλλά τίποτα δεν ξεπερνά το να έχετε μια λύση αμέσως.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Microsoft δεν το έκανε αυτό με μισή καρδιά. Οι στήλες GPU στην καρτέλα διεργασίες είναι απόδειξη αυτού ακριβώς. Αν ποτέ θελήσατε να ελέγξετε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν αυτόματα την αποκλειστική GPU ή πόσα τέλη παίρνει μια συγκεκριμένη εφαρμογή/παιχνίδι, η καρτέλα διεργασίες σας καλύπτει.

  Πώς να μεταβείτε σε μια εικονική επιφάνεια εργασίας στα Windows 10 χρησιμοποιώντας συντομεύσεις πληκτρολογίου

Ο χρόνος θα δείξει εάν οι χρήστες των Windows θα απομακρυνθούν από τις εφαρμογές παρακολούθησης GPU τρίτων και θα μεταβούν στη Διαχείριση εργασιών. Χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή για την παρακολούθηση της GPU σας και θα μεταβαίνατε στη Διαχείριση εργασιών;