Πώς να βρείτε την κατεύθυνση του ταξιδιού σας χρησιμοποιώντας τους Χάρτες Google

Οι Χάρτες Google είναι υπέροχοι για να λαμβάνετε οδηγίες, αλλά αν είστε εκτός δρόμου και δεν μπορείτε να βρείτε το δρόμο για το σπίτι σας, θα χρειαστεί να αυτοσχεδιάσετε. Ευτυχώς, είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες Google για να βρείτε την κατεύθυνση του ταξιδιού σας εάν χαθείτε. Να πώς.

Αυτό θα λειτουργήσει μόνο εάν η συσκευή σας Android ή iPhone διαθέτει μαγνητόμετρο που μπορεί να βρει την κατεύθυνση του ταξιδιού σας χρησιμοποιώντας το μαγνητικό πεδίο της Γης. Οι περισσότερες (αν όχι όλες) σύγχρονες συσκευές Android έχουν εγκατεστημένο μαγνητόμετρο, όπως και όλα τα πρόσφατα iPhone.

Εύρεση της κατεύθυνσής σας χρησιμοποιώντας τους Χάρτες Google

Μπορείτε να βρείτε εύκολα την κατεύθυνση του ταξιδιού σας χρησιμοποιώντας την προβολή χάρτη των Χαρτών Google. Αυτές οι οδηγίες θα λειτουργήσουν είτε διαθέτετε ένα iPhone ή Android συσκευή, αλλά ίσως θέλετε να βαθμονομήσετε πρώτα την πυξίδα σας για να βεβαιωθείτε ότι η κατεύθυνσή σας είναι όσο το δυνατόν ακριβέστερη.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τη ζωντανή ενημέρωση κώδικα στο Ubuntu 18.04

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι οι υπηρεσίες τοποθεσίας είναι ενεργοποιημένες στο τηλέφωνό σας για να επιτρέψετε την ακρίβεια στον εντοπισμό της τοποθεσίας και της κατεύθυνσής σας.

Στην εφαρμογή Χάρτες Google, θα πρέπει να δείτε ένα μικρό σύμβολο πυξίδας ορατό στην επάνω δεξιά γωνία, κάτω από το κουμπί για την αλλαγή του εδάφους και του στυλ του χάρτη. Εάν η πυξίδα δεν είναι ορατή αυτήν τη στιγμή, χρησιμοποιήστε δύο από τα δάχτυλά σας για να μετακινήσετε την προβολή χάρτη για να την εμφανίσετε.

Το κόκκινο σύμβολο στο εικονίδιο της πυξίδας δείχνει βόρεια, ενώ το γκρι σύμβολο δείχνει νότια. Το μπλε εικονίδιο της δέσμης σας θα δείχνει την τρέχουσα κατεύθυνση ταξιδιού σας.

  Πώς να αλλάξετε το φόντο της βιντεοκλήσης Skype

Στο παραπάνω παράδειγμα, η τρέχουσα κατεύθυνση ταξιδιού είναι περίπου ανατολικά, καθώς ο βορράς δείχνει προς τη δεξιά πλευρά. Χρησιμοποιώντας το εικονίδιο της πυξίδας ως οδηγό, μπορείτε στη συνέχεια να μετακινηθείτε προς τη σωστή κατεύθυνση, είτε είναι βόρεια, νότια, ανατολικά ή δυτικά.

Εύρεση Βορρά με χρήση των Χαρτών Google

Αντί να μετακινήσετε χειροκίνητα τον χάρτη σας προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, μπορείτε να αγγίξετε το εικονίδιο της πυξίδας για να κατευθύνετε αυτόματα την προβολή του χάρτη προς βορρά και νότο στην τρέχουσα τοποθεσία σας.

Αυτό σημαίνει ότι, εφόσον το μπλε εικονίδιο σας έχει μια δέσμη που δείχνει προς τα πάνω, κατευθύνεστε προς τα βόρεια. Εάν δείχνει προς τα κάτω, κατευθύνεστε νότια, κ.λπ. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το εικονίδιο της πυξίδας στην επάνω δεξιά γωνία της προβολής χάρτη των Χαρτών Google.

  Τρόπος επεξεργασίας εικόνων στις Παρουσιάσεις Google

Η θέση του χάρτη σας θα μετακινηθεί, με το εικονίδιο να ενημερώνεται για να δείχνει ότι δείχνεις βόρεια.

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, το εικονίδιο της πυξίδας θα εξαφανιστεί από την προβολή χάρτη. Θα επανεμφανιστεί μόνο εάν μετακινήσετε τον χάρτη χειροκίνητα, δείχνοντας τη σωστή βόρεια και νότια θέση για να σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε.

Με την προβολή χάρτη βαθμονομημένη προς το βορρά, μπορείτε στη συνέχεια να αλλάξετε κατεύθυνση χρησιμοποιώντας το μπλε εικονίδιο δέσμης για να σας βοηθήσει. Όσο η δέσμη δείχνει προς τα πάνω, κατευθύνεστε βόρεια.

Για παράδειγμα, εάν το μπλε εικονίδιο δέσμης δείχνει προς τη δεξιά πλευρά, τότε κατευθύνεστε ανατολικά. Εάν χρειαστεί να αλλάξετε την προβολή χάρτη με μη αυτόματο τρόπο, η πυξίδα θα εμφανιστεί ξανά, επιτρέποντάς σας να παρακολουθείτε την κατεύθυνση του ταξιδιού σας.