Πώς να κάνετε σίγαση σε κάποιον στο Instagram και να έχετε μια καθαρή και προσαρμοσμένη ροή

Τα social media είναι πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας. Έχει αρκετή δύναμη για να επηρεάσει τις σκέψεις, τη νοοτροπία και τις πράξεις μας. Εδώ πρέπει να απενεργοποιήσετε ορισμένες πηγές.

Περίπου 60% του παγκόσμιου πληθυσμού χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου Ίνσταγκραμ είναι η 5η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Το να είσαι ένας τόσο διάσημος και ισχυρός διαδικτυακός χώρος, ο έλεγχος και η διαχείριση του περιεχομένου που βλέπεις είναι απαραίτητος. Η ροή του Instagram επηρεάζει τη συμπεριφορά του χρήστη ασυνείδητα. Εκεί έρχεται να σώσει η επιλογή «Σίγαση».

Η σίγαση είναι μια ευχάριστη λειτουργία στο Instagram που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το περιεχόμενο που βλέπετε. Σας βοηθά να διατηρήσετε τη θετικότητα και να βελτιώσετε την εμπειρία σας. Έτσι, αυτό το ιστολόγιο είναι αποκλειστικά για να σας εξοικειώσει με τη δυνατότητα Σίγασης.

Εδώ, θα συζητήσουμε πώς να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα σίγασης και να κατανοήσουμε τα πλεονεκτήματα της ίδιας. Επομένως, ακολουθήστε αυτό το ιστολόγιο μέχρι το τέλος για να μάθετε τη λειτουργία σίγασης και τα σενάρια όπου μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε. Ας βουτήξουμε.

Τι σημαίνει Σίγαση κάποιου στο Instagram;

Προτού ξεκινήσετε απευθείας τα βήματα για να κάνετε σίγαση σε κάποιον, είναι αρκετά σοφό να κατανοήσετε τις συνέπειες που θα το κάνετε. Λοιπόν, τι σημαίνει σίγαση; Και πώς επηρεάζει τη ροή σας στο Instagram;

Η σίγαση κάποιου στο Instagram είναι σαν να αποστασιοποιείσαι ευγενικά από κάποιον χωρίς να το γνωρίζει. Μπορείτε να διαχειριστείτε τις ιστορίες, τα σχόλια και άλλα κάποιου χρήστη μέσω λειτουργιών σίγασης. Όταν κάνετε σίγαση των ιστοριών και των αναρτήσεων στο Instagram κάποιου, πραγματοποιούνται συγκεκριμένες αλλαγές:

  • Οι ιστορίες και οι αναρτήσεις τους δεν εμφανίζονται πλέον στη ροή σας, δίνοντάς σας ένα διάλειμμα από το περιεχόμενό τους.
  • Ωστόσο, οι αναρτήσεις σας θα εξακολουθούν να είναι ορατές σε αυτούς στη ροή τους, όπως και πριν.
  • Το άτομο που βάλατε σε σίγαση δεν θα ειδοποιηθεί ότι έχει τεθεί σε σίγαση από εσάς, διατηρώντας την αίσθηση του απορρήτου.
  • Παρά τη σίγαση, μπορείτε ακόμα να επικοινωνείτε στέλνοντας μηνύματα και επισκεπτόμενοι ο ένας τα προφίλ του άλλου.
  • Η σίγαση δεν περιλαμβάνει την κατάργηση της παρακολούθησης ή τον αποκλεισμό τους, επιτρέποντάς σας να διατηρείτε μια σύνδεση κατά τη διαχείριση του περιεχομένου.

Συνολικά, η σίγαση κάποιου στο Instagram είναι μια μονόπλευρη ενέργεια. Όταν κάνετε σίγαση κάποιου, αποδεσμεύεστε μόνο από το περιεχόμενό του χωρίς να επηρεάζετε ή να αλλάζετε τη ροή και άλλες λειτουργίες του.

Σίγαση κάποιου στο Instagram

Καθώς γνωρίζετε τι σημαίνει σίγαση, ας ελέγξουμε τα βήματα για τη σίγαση κάποιου στο Instagram.

  Πώς να προσθέσετε μουσική στους κυλίνδρους του Instagram

#1. Σίγαση αναρτήσεων κάποιου

Βήμα 1 – Μεταβείτε στο προφίλ του ατόμου που θέλετε να κάνετε σίγαση.

Βήμα 2 – Πατήστε στο κουμπί «Ακολουθώ» (μπορεί να χαρακτηριστεί ως «Ακολουθήστε» σε περίπτωση που δεν τους ακολουθήσετε).

Βήμα 3 – Επιλέξτε «Σίγαση» από τις επιλογές.

Βήμα 4 – Επιλέξτε “Αναρτήσεις” για να κάνετε σίγαση των αναρτήσεών τους. Μπορείτε επίσης να κάνετε σίγαση των ιστοριών με βάση τις προτιμήσεις σας.

#2. Σίγαση ιστοριών κάποιου

Υπάρχουν δύο μέθοδοι για να σβήσετε τις ιστορίες κάποιου. Το ένα αναφέρεται παραπάνω, ενώ το άλλο κάνει σίγαση απευθείας από το feed. Ακολουθούν τα βήματα για τη σίγαση των ιστοριών κάποιου απευθείας από τη ροή.

Βήμα 1 – Ανοίξτε το Instagram και συνδεθείτε (αν χρειάζεται).

Βήμα 2 – Εντοπίστε την ιστορία του ατόμου που θέλετε να κάνετε σίγαση.

Βήμα 3 – Πατήστε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία ενώ παρακολουθείτε την ιστορία τους.

Βήμα 4 – Τώρα, πατήστε «Σίγαση».

Βήμα 5 – Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο. Επιλέξτε «Σίγαση ιστοριών».

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, δεν θα βλέπετε πλέον τις ιστορίες τους στη ροή σας χωρίς να τους ειδοποιήσετε.

#3. Σίγαση των άμεσων μηνυμάτων κάποιου

Η σίγαση των μηνυμάτων στο Instagram είναι τόσο απλή όσο η σίγαση των αναρτήσεων. Αλλά όταν κάνετε σίγαση των μηνυμάτων κάποιου στο Instagram, δεν λαμβάνετε την ειδοποίηση κειμένου του. Δεν υπάρχουν άλλες αλλαγές που πραγματοποιούνται σε αυτήν τη λειτουργία. Ακολουθούν τα βήματα για τη σίγαση των μηνυμάτων κάποιου.

Βήμα 1 – Μεταβείτε στα μηνύματα και εντοπίστε τη συνομιλία του ατόμου που θέλετε να κάνετε σίγαση.

Βήμα 2 – Πατήστε παρατεταμένα τη συνομιλία και θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο.

Βήμα 3 – Επιλέξτε «Σίγαση μηνυμάτων». θα εμφανιστεί ένα ακόμη μενού.

Βήμα 4 – Επιλέξτε την προτιμώμενη διάρκεια.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, δεν θα λαμβάνετε πλέον ειδοποιήσεις κειμένου από το άτομο που θέσατε σε σίγαση. Ωστόσο, η συνομιλία θα εξακολουθεί να εμφανίζεται στη λίστα των άμεσων μηνυμάτων σας.

Δεν υπάρχει τρόπος να κάνετε σίγαση των σχολίων κάποιου στο Instagram. Αλλά μπορείτε να αποκλείσετε οριστικά οποιονδήποτε από το να σχολιάζει τις αναρτήσεις σας. Όταν αποκλείετε οποιονδήποτε να σχολιάσει, μπορεί να δει τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας.

Η μόνη αλλαγή μετά τον αποκλεισμό τους από το να σχολιάζουν είναι ότι τα νέα τους σχόλια δεν θα είναι ορατά σε κανέναν εκτός από τον εαυτό τους. Λοιπόν, ορίστε τα βήματα για να αποκλείσετε κάποιον από το να σχολιάζει τις αναρτήσεις σας στο Instagram.

Βήμα 1 – Πατήστε στην εικόνα του προφίλ σας στην κάτω δεξιά γωνία.

Βήμα 2 – Τώρα πατήστε σε τρεις γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Ρυθμίσεις και Απόρρητο».

Βήμα 3 – Κάτω από τον υπότιτλο «Πώς οι άλλοι μπορούν να αλληλεπιδράσουν μαζί σας», πατήστε «Σχόλια».

Βήμα 4 – Στη συνέχεια, επιλέξτε «Αποκλεισμός σχολίων από» και πατήστε «Άτομα».

Βήμα 5 – Στη γραμμή αναζήτησης παραπάνω, πληκτρολογήστε το όνομα του ατόμου που θέλετε να αποκλείσετε και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί «Αποκλεισμός» δίπλα στο όνομά του.

Μπορείτε επίσης να ξεμπλοκάρετε το άτομο ακολουθώντας τα ίδια βήματα μέχρι το βήμα 4. Στο βήμα 5, πρέπει να αναζητήσετε το άτομο που θέλετε να ξεμπλοκάρετε και να πατήσετε το κουμπί ‘Κατάργηση αποκλεισμού’ που υπάρχει δίπλα στο όνομά του.

  Πώς να δείτε μη απεσταλμένα μηνύματα στο Instagram

Θετικές επιπτώσεις της σίγασης στο Instagram

Είστε εξοικειωμένοι με τη λειτουργία σίγασης και τον τρόπο χρήσης της. Τώρα, ας καταλάβουμε ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση αυτής της δυνατότητας. Η λειτουργία σίγασης σάς δίνει τον έλεγχο της ροής σας. Μπορείτε να αποφύγετε συγκεκριμένα το περιεχόμενο που δεν θέλετε. Ακολουθούν μερικά θετικά αποτελέσματα από τη χρήση της δυνατότητας Σίγασης στο Instagram.

Μειώστε την αρνητικότητα και το άσχετο περιεχόμενο

Μερικές φορές, οι αλγόριθμοι του Instagram μπορεί να χαλάσουν και να φέρουν άσχετο ή επιβλαβές περιεχόμενο στη ροή σας. Εκτός από αυτό, μπορεί επίσης να παρατηρήσετε λογαριασμούς που διαδίδουν αρνητικότητα και δημοσιεύουν περιεχόμενο που προκαλεί ή προσβλητικό. Η σίγαση τέτοιων λογαριασμών σάς επιτρέπει να προστατεύσετε τη ροή σας από περιττό άγχος και να διατηρήσετε τη θετικότητα κατά τη χρήση της πλατφόρμας.

Προώθηση ενός πιο υγιούς διαδικτυακού περιβάλλοντος

Όταν επιλεκτικά ακολουθείτε και κάνετε σίγαση λογαριασμών στο Instagram, δημιουργείτε έναν άνετο διαδικτυακό χώρο για τον εαυτό σας. Μπορείτε να ευθυγραμμίσετε τη ροή σας με βάση τα ενδιαφέροντα και τις αξίες σας. Η δυνατότητα σίγασης βοηθά στη δημιουργία μιας υποστηρικτικής και ενθαρρυντικής κοινότητας στο Instagram.

Βελτιώστε την ψυχική υγεία

Η συνεχής έκθεση σε επιβλαβές ή απογοητευτικό περιεχόμενο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική σας υγεία. Η λειτουργία σίγασης παρέχει έναν απλό, αποτελεσματικό τρόπο για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από περιεχόμενο που προκαλεί ή βλάπτει την ψυχική σας ηρεμία.

Δημιουργήστε μια καλύτερη ροή

Ο αλγόριθμος Instagram παρακολουθεί κάθε σας ενέργεια για να αναδείξει το καλύτερο. Έτσι, όταν κάνετε Σίγαση οποιουδήποτε λογαριασμού, ο αλγόριθμος Instagram παίρνει αυτόματα την υπόδειξη και αποφεύγει να φέρει παρόμοιο περιεχόμενο στη ροή σας. Ως αποτέλεσμα, βιώνετε σχετικό και ευχάριστο περιεχόμενο.

Ανεπιθύμητοι περισπασμοί

Το Instagram δεν είναι μόνο για ψυχαγωγία. Μπορεί να σας βοηθήσει στην εκπαίδευση, τις επιχειρήσεις και πολλά άλλα. Ως εκ τούτου, η λειτουργία σίγασης σάς επιτρέπει να απεμπλακείτε με λογαριασμούς που δημοσιεύουν άσχετο περιεχόμενο και καταναλώνουν το χρόνο σας.

Διατηρήστε τις σχέσεις

Μερικές φορές, μπορεί να ακολουθήσετε φίλους ή οποιονδήποτε συγγενή του οποίου οι αναρτήσεις δεν έχουν απήχηση σε εσάς ή δεν σας προκαλούν άγχος και ανασφάλειες. Εκεί σας βοηθάει η λειτουργία σίγασης. Με τη σίγασή τους, μπορείτε να απεμπλακείτε από το περιεχόμενό τους χωρίς να πληγώσετε και να δημιουργήσετε κοινωνική ένταση.

Σου δίνει τον έλεγχο

Η λειτουργία σίγασης σάς δίνει τη δύναμη να ελέγχετε την εμπειρία σας στο Instagram. Σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε το περιεχόμενο που βλέπετε χωρίς να διακυβεύετε τις κοινωνικές σχέσεις και να έχετε τον απόλυτο έλεγχο της ροής σας.

Καταστάσεις όπου η σίγαση μπορεί να είναι χρήσιμη

Θα ήταν ήδη ξεκάθαρο για το πόσο ισχυρή και αποτελεσματική είναι η επιλογή Σίγαση. Αλλά τώρα τίθεται το ερώτημα πότε να το χρησιμοποιήσετε. Πού αλλού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα εκτός από το να αγνοήσετε άσχετο, τοξικό ή ψυχικά επιβλαβές περιεχόμενο; Ακολουθούν ορισμένες καθημερινές καταστάσεις όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα.

  • Αντιμετώπιση τρολ και διαδικτυακού εκφοβισμού – Σε περίπτωση που είστε δημιουργός περιεχομένου ή κάποιος που εμφανίζεται πάντα τολμηρός στο Instagram, οι λειτουργίες σίγασης μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος σας. Μπορείτε να κάνετε σίγαση ατόμων που εμπλέκονται σε trolling ή διαδικτυακό εκφοβισμό και σας επιτρέπει επίσης να απεμπλακείτε από αρνητικές αλληλεπιδράσεις χωρίς να τους ικανοποιήσετε με μια απάντηση.
  • Διαχείριση συντριπτικού περιεχομένου – Ορισμένοι λογαριασμοί ενδέχεται να δημοσιεύουν συναρπαστικό περιεχόμενο σε ιστορίες αλλά άσχετο στις αναρτήσεις ή το αντίστροφο. Ο μόνος τρόπος για να το διαχειριστείτε αυτό είναι η σίγαση του περιεχομένου αυτού του λογαριασμού, κατά προτίμηση.
  • Αποφυγή spoiler ή ανεπιθύμητου περιεχομένου – Κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων, εκκινήσεων εκπομπών ή ταινιών, μπορείτε να βρείτε πολλούς χρήστες να κατακλύζουν τη ροή σας με spoilers ή άσχετο περιεχόμενο που θα προτιμούσατε να αποφύγετε. Τότε μπορείτε να κάνετε σίγαση αυτών των λογαριασμών για να ανανεώσετε τη ροή σας στο Instagram και να την επαναφέρετε στη ζωή.
  • Μειώστε τους περισπασμούς – Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το Instagram για να λάβουν συμβουλές μελέτης ή επιχειρήσεων. Ωστόσο, καταλήγουν να ακολουθούν προσωπικές επαφές που φέρνουν περιεχόμενο που αποσπά την προσοχή. Έτσι, μπορείτε να κάνετε σίγαση των προσωπικών επαφών για να διατηρήσετε την πολύτιμη πηγή του Instagram χωρίς να πληγώσετε τα συναισθήματα κανενός.
  •   Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Close Friends στο Instagram

    Πώς να καταργήσετε τη σίγαση κάποιου στο Instagram;

    Η σίγαση είναι μια αναστρέψιμη λειτουργία. Μπορείτε πάντα να καταργήσετε τη σίγαση των αναρτήσεων, των ιστοριών και των σχολίων του λογαριασμού που είχατε θέσει σε σίγαση πριν. Η κατάργηση της σίγασης κάποιου είναι τόσο απλή όσο η σίγαση του. Ακολουθούν δύο τρόποι για να καταργήσετε τη σίγαση του προφίλ σε σίγαση.

    Μέθοδος 1 – Μέσω του προφίλ σας

    Βήμα 1 – Ανοίξτε το Instagram και πατήστε τη φωτογραφία προφίλ στην κάτω δεξιά γωνία.

    Βήμα 2 – Τώρα πατήστε σε τρεις γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία.

    Βήμα 3 – Επιλέξτε «Ρυθμίσεις και Απόρρητο».

    Βήμα 4 – Πατήστε στην επιλογή «Σίγαση λογαριασμών».

    Βήμα 5 – Τώρα, θα δείτε τη λίστα των ατόμων που έχετε βάλει σε σίγαση. Εντοπίστε τον λογαριασμό που θέλετε να καταργήσετε τη σίγαση.

    Βήμα 6 – Πατήστε στο κουμπί κατάργησης σίγασης δίπλα στο όνομα του λογαριασμού.

    Βήμα 7 – Θα παρατηρήσετε ένα αναδυόμενο παράθυρο με διαφορετικές επιλογές. Τώρα, αλλάξτε την εναλλαγή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

    Μέθοδος 2 – Μέσω του προφίλ τους

    Βήμα 1 – Αναζητήστε το προφίλ που θέλετε να καταργήσετε τη σίγαση.

    Βήμα 2 – Ανοίξτε το προφίλ του Λογαριασμού σε σίγαση.

    Βήμα 3 – Πατήστε στο κουμπί «Ακολουθώ».

    Βήμα 4 – Επιλέξτε την επιλογή «Σίγαση».

    Βήμα 5 – Πατήστε στο κουμπί «Κατάργηση σίγασης» σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

    Αφού ακολουθήσετε αυτά τα βήματα, οι αναρτήσεις και οι ιστορίες των λογαριασμών σε σίγαση θα είναι συνήθως ορατές στη ροή σας. Ωστόσο, αφού καταργήσετε τη σίγαση των προφίλ, να δίνετε πάντα προσοχή σε αυτά. Σε περίπτωση που βλάψουν την ψυχική σας υγεία ή επαναφέρουν αρνητικότητα στη ροή σας, μπορείτε πάντα να τα θέσετε σε σίγαση ή να χρησιμοποιήσετε ακόμη και έντονες λειτουργίες, όπως τον περιορισμό ή τον αποκλεισμό τους.

    συμπέρασμα

    Το Instagram δίνει πάντα προτεραιότητα στην εμπειρία χρήστη πάνω από όλα. η δυνατότητα σίγασης είναι ένα παράδειγμα αυτού. Αυτή η ευέλικτη και αναστρέψιμη λειτουργία Instagram σάς επιτρέπει να διαμορφώσετε τη ροή σας σε έναν θετικό, εμπνευσμένο, σχετικό και ευχάριστο χώρο, ενώ παράλληλα προστατεύετε την ευημερία σας.

    Αυτό το ιστολόγιο συζήτησε προσεκτικά τα βήματα για τη χρήση της δυνατότητας σίγασης. Διαβάζοντας αυτό το ιστολόγιο μέχρι το τέλος, θα καταλάβετε πώς, πότε και γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα. Επομένως, αξιοποιήστε στο έπακρο τις δυνατότητες του Instagram και βελτιώστε την εμπειρία σας!

    Στη συνέχεια, μπορείτε επίσης να διαβάσετε πώς να φτιάξετε τροχούς Instagram και να ενισχύσετε την αφοσίωση για καλύτερη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.