Πώς να αποκρύψετε εφαρμογές στο Android

Βασικά Takeaways

  • Κρατήστε τις προσωπικές σας εφαρμογές μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα κρύβοντάς τες στο Android.
  • Οι συσκευές Samsung σάς επιτρέπουν να αποκρύπτετε τις εφαρμογές εγγενώς, αλλά κάποιος εξακολουθεί να μπορεί να τις βρει χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις ή το γραφικό στοιχείο Αναζήτησης της Google. Ορισμένα τηλέφωνα Android, όπως το Google Pixel 8, σάς επιτρέπουν να απενεργοποιήσετε μόνο εφαρμογές συστήματος.
  • Ως καθολική λύση, εξετάστε τα προγράμματα εκκίνησης τρίτων όπως το Nova ή το Microsoft Launcher για απόκρυψη και προσαρμογή της ορατότητας εφαρμογών στο Android.

Η απόκρυψη των ιδιωτικών σας εφαρμογών είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στο κλείδωμα της οθόνης του smartphone σας ή στον βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας. Θα σας δείξουμε πώς να αποκρύψετε εφαρμογές Android χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους, ώστε να είστε σίγουροι ότι κανείς άλλος δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτές.

Πώς να αποκρύψετε εφαρμογές σε ένα τηλέφωνο Samsung

Όλα τα τηλέφωνα Samsung σάς επιτρέπουν να αποκρύπτετε τις εγκατεστημένες εφαρμογές από το συρτάρι εφαρμογών. Η διαδικασία είναι επίσης σχετικά απλή.

  • Πατήστε παρατεταμένα σε μια κενή περιοχή στην Αρχική οθόνη της συσκευής Samsung. Πατήστε Ρυθμίσεις από το μενού που εμφανίζεται στο κάτω μέρος.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Απόκρυψη εφαρμογών στην αρχική οθόνη και στις οθόνες εφαρμογών. Στη συνέχεια, επιλέξτε τις εφαρμογές που θέλετε να αποκρύψετε.
  • Πατήστε Τέλος για να εφαρμόσετε τις αλλαγές.
  • Θα δείτε τώρα ότι όλες οι εφαρμογές που επιλέξατε έχουν εξαφανιστεί από το συρτάρι εφαρμογών του τηλεφώνου Galaxy σας.

    Ένα καλό πράγμα σχετικά με την υλοποίηση της Samsung είναι ότι οι κρυφές εφαρμογές δεν θα εμφανίζονται ακόμη και αν τις αναζητήσετε από το συρτάρι εφαρμογών. Ωστόσο, θα εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης άλλων εφαρμογών καθολικής αναζήτησης τρίτων και στην περιοχή Ρυθμίσεις > Εφαρμογές.

      Πώς να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις YouTube σε iPhone, iPad και Android

    Η Samsung δεν προσφέρει κρυφό συρτάρι εφαρμογών για γρήγορη πρόσβαση στις κρυφές εφαρμογές. Αυτό κάνει την πρόσβαση σε αυτά μια αγγαρεία. Ωστόσο, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε το γραφικό στοιχείο Αναζήτησης της Google ή οποιαδήποτε άλλη καθολική εφαρμογή αναζήτησης για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα. Να θυμάστε ότι υπάρχουν αρκετοί άλλοι τρόποι για να βρείτε κρυφές εφαρμογές στο Android.

    Απενεργοποιήστε τις εφαρμογές στο Android για να τις αποκρύψετε

    Σε τηλέφωνα όπως το Google Pixel 8, δεν υπάρχει εγγενής επιλογή για απόκρυψη μιας εφαρμογής. Μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή εκκίνησης ή εφαρμογή τρίτου μέρους για να το πετύχετε αυτό. Αλλά αν δεν αισθάνεστε άνετα με τη χρήση μιας, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να απενεργοποιήσετε την εφαρμογή για να την αποκρύψετε από το συρτάρι της εφαρμογής σας.

    Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αυτή η μέθοδος λειτουργεί μόνο για εφαρμογές συστήματος που είναι προεγκατεστημένες στο τηλέφωνό σας. Δεν μπορείτε να αποκρύψετε τις εφαρμογές που κατεβάσατε από το Play Store χρησιμοποιώντας τα παρακάτω βήματα.

  • Ανοίξτε το συρτάρι εφαρμογών στο τηλέφωνό σας Android και πραγματοποιήστε κύλιση στην εφαρμογή που θέλετε να αποκρύψετε.
  • Πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής και επιλέξτε Πληροφορίες εφαρμογής από το μενού περιβάλλοντος. Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Εφαρμογές και να πατήσετε το όνομα της εφαρμογής από αυτήν τη λίστα.
  • Πατήστε Απενεργοποίηση και επιβεβαιώστε την ενέργειά σας πατώντας Απενεργοποίηση εφαρμογής από το παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται.
  • Αυτό θα αποκρύψει την εφαρμογή από το συρτάρι εφαρμογών του τηλεφώνου σας Android. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή αν δεν την ενεργοποιήσετε ξανά.

    Πώς να αποκρύψετε εφαρμογές Android χρησιμοποιώντας το Nova Launcher

    Εάν η προεπιλεγμένη εκκίνηση στη συσκευή σας Android δεν προσφέρει την επιλογή απόκρυψης εγκατεστημένων εφαρμογών, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή εκκίνησης τρίτου κατασκευαστή όπως η Nova. Αφού εγκαταστήσετε το Nova Launcher από το Google Play Store, ορίστε το ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα εκκίνησης στη συσκευή σας Android και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

      Νέες δυνατότητες στον Firefox 43 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

    Κατεβάστε:Nova Launcher (Δωρεάν, premium έκδοση διαθέσιμη)

  • Ανοίξτε τις ρυθμίσεις του Nova Launcher χρησιμοποιώντας μια κίνηση σάρωσης με δύο δάχτυλα στην Αρχική οθόνη. Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε παρατεταμένα μια κενή περιοχή της Αρχικής οθόνης και να πατήσετε Ρυθμίσεις.
  • Επιλέξτε το συρτάρι εφαρμογών και μετακινηθείτε προς τα κάτω στο κάτω μέρος.
  • Πατήστε Απόκρυψη εφαρμογών στην κατηγορία Εφαρμογές.
  • Θα εμφανιστεί μια λίστα με όλες τις εφαρμογές στη συσκευή σας. Επιλέξτε τις εφαρμογές Android που θέλετε να αποκρύψετε από το συρτάρι εφαρμογών. Επιστρέψτε για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.
  • Δυστυχώς, αυτή η μέθοδος έχει τους δικούς της περιορισμούς. Εάν χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε εφαρμογή καθολικής αναζήτησης ή την ενσωματωμένη αναζήτηση εφαρμογών της Nova, η κρυφή εφαρμογή θα εμφανιστεί στα αποτελέσματα. Είναι επίσης δυνατό να βρείτε την καταχώριση της κρυφής εφαρμογής στις Ρυθμίσεις > Εφαρμογές της συσκευής σας Android.

    Εάν είστε κάτοχος ενός OnePlus, δεν χρειάζεστε πρόγραμμα εκκίνησης τρίτου μέρους για την απόκρυψη εφαρμογών. Το OxygenOS της OnePlus παρέχει μια εγγενή επιλογή για απόκρυψη εφαρμογών και μπορείτε να προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης τις κρυφές εφαρμογές για πρόσθετη ασφάλεια.

    Χρησιμοποιήστε το Microsoft Launcher για να κρύψετε τις εφαρμογές σας

    Ομοίως, το Microsoft Launcher σάς επιτρέπει επίσης να αποκρύπτετε εφαρμογές στη συσκευή σας Android. Σε σύγκριση με το Nova Launcher, η εκτέλεση απόκρυψης εγκατεστημένων εφαρμογών από το Microsoft Launcher είναι ανώτερη, καθώς μπορείτε να τις προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης.

    Κατεβάστε:Microsoft Launcher (Ελεύθερος)

  • Πατήστε παρατεταμένα σε μια κενή περιοχή της Αρχικής οθόνης σας. Στη συνέχεια, πατήστε Ρυθμίσεις εκκίνησης από το μενού που εμφανίζεται.
  • Μεταβείτε στην Αρχική οθόνη > Κρυφές εφαρμογές.
  • Πατήστε Απόκρυψη εφαρμογών και επιλέξτε τις εφαρμογές που θέλετε να αποκρύψετε. Στη συνέχεια, πατήστε Τέλος.
  • Τώρα, επιστρέψτε στο μενού “Κρυφές εφαρμογές” και πατήστε το εικονίδιο “Ρυθμίσεις” στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Ενεργοποιήστε την εναλλαγή Ορισμός κωδικού πρόσβασης για να προστατεύσετε τις κρυφές εφαρμογές σας με ένα τετραψήφιο PIN.
  • Ενεργοποιήστε τη Γρήγορη πρόσβαση στο dock εάν θέλετε να δείτε γρήγορα τις κρυφές εφαρμογές σας.
  •   Ακολουθούν ορισμένες βελτιώσεις ασφαλείας στο Android 5.0 Lollipop

    Τώρα μπορείτε να σύρετε προς τα πάνω δύο φορές στο dock για να φέρετε ένα κρυφό πλαίσιο με πρόσβαση στις κρυφές εφαρμογές. Εάν η προστασία με κωδικό πρόσβασης είναι ενεργοποιημένη, θα πρέπει πρώτα να εισαγάγετε το τετραψήφιο PIN.

    Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της απόκρυψης εφαρμογών στο Android

    Η απόκρυψη μιας εφαρμογής στη συσκευή σας Android αποτρέπει την εμφάνισή της στο συρτάρι εφαρμογών. Μερικές φορές, θα πρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα άλλο κρυφό συρτάρι εφαρμογών για να ανοίξετε τις κρυφές εφαρμογές.

    Ορισμένα τηλέφωνα σάς επιτρέπουν μόνο να κρύβετε εφαρμογές και δεν προσφέρουν κανέναν τρόπο πρόσβασης σε αυτές ξανά, ενώ άλλα σας επιτρέπουν επίσης να κλειδώνετε κρυφές εφαρμογές για να διασφαλίσετε ότι δεν είναι εύκολη η πρόσβαση σε αυτές.

    Εάν η συσκευή σας Android έχει προεγκατεστημένο bloatware που δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί, μπορείτε να το αποκρύψετε από το συρτάρι εφαρμογών για μια πιο καθαρή εμφάνιση. Μπορείτε επίσης να αποκρύψετε τις τραπεζικές σας εφαρμογές, τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης και άλλες εφαρμογές που περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες για πρόσθετη ασφάλεια.

    Karlis Dambrans/Shutterstock

    Ορισμένα τηλέφωνα Android σάς επιτρέπουν να αποκρύπτετε εγγενώς εγκατεστημένες εφαρμογές. Εάν το τηλέφωνό σας δεν διαθέτει αυτήν τη δυνατότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν εκκινητή τρίτου κατασκευαστή, όπως το Nova ή το Microsoft Launcher. Μια εφαρμογή εκκίνησης τρίτου μέρους σάς επιτρέπει επίσης να αλλάξετε τα εικονίδια εφαρμογών για μεγαλύτερη προσαρμογή Android.

    Θα πρέπει πάντα να αποκρύπτετε εφαρμογές που περιέχουν σημαντικά ή ευαίσθητα δεδομένα στο τηλέφωνό σας για να αποτρέψετε οποιονδήποτε από το να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε αυτό. Αν και δεν είναι αλάνθαστη, η εφαρμογή εξακολουθεί να είναι αρκετά καλή για να εμποδίσει έναν αδιάκριτο φίλο ή μέλος της οικογένειας να έχει εύκολη πρόσβαση σε αυτήν χωρίς την κατάλληλη τεχνική τεχνογνωσία.