Νέες δυνατότητες στον Firefox 43 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Ο Firefox 43 κυκλοφόρησε και τα μεγάλα νέα με αυτήν την έκδοση είναι ότι η έκδοση 64 bit για Windows είναι επιτέλους διαθέσιμη. Αυτή η επόμενη έκδοση απαντά επίσης σε ένα πιεστικό ερώτημα, δηλαδή εάν το Firefox για iOS θα ενημερωθεί μαζί με τις εκδόσεις Android και Desktop. Η ηχηρή απάντηση σε αυτό είναι όχι. Η έκδοση iOS δεν έχει λάβει ενημέρωση και η επίσημη σελίδα του Mozilla δείχνει την πιο πρόσφατη έκδοση που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο. Αυτή η νέα έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές σταματά πλέον την εγκατάσταση ανυπόγραφων πρόσθετων, ακόμη και όταν τους επιτρέπετε συγκεκριμένα. Οι χρήστες μπορούν πλέον να επιλέξουν να ενεργοποιήσουν τις προτάσεις αναζήτησης στη γραμμή Awesome και εκτός από τις πολλές δυνατότητες για προγραμματιστές, η γραμμή εργαλείων προγραμματιστή στον Firefox έχει προσθέσει τη δυνατότητα ορισμού ανάλυσης για τα στιγμιότυπα οθόνης σας. Ο Firefox για Android έχει προσθέσει μια ένδειξη στις καρτέλες για να δείχνει ποια καρτέλα αναπαράγει ήχο και οι χρήστες μπορούν πλέον να επισημάνουν στοιχεία στη λίστα ανάγνωσης ως αναγνωσμένα ή μη.

  Τρόπος απόκρυψης στοιχείων και ρυθμίσεων διεπαφής χρήστη του Firefox από το Options and Add-on Manager

Επιτραπέζιος υπολογιστής Firefox 43

Έκδοση 64 bit για Windows

Η έκδοση 64 Bit ήταν σε αναμονή και τελικά κυκλοφόρησε. Εάν επιλέξετε να αναβαθμίσετε την τρέχουσα εγκατάσταση του Firefox, δεν θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να μεταβείτε στην έκδοση 64 bit. Για να λάβετε την έκδοση, επισκεφτείτε το Firefox όλα τα συστήματα σελίδα.

  Χρησιμοποιήστε χειρονομίες Edge για αμέτρητες ενέργειες στο Android

Τα ανυπόγραφα πρόσθετα δεν επιτρέπονται πλέον

Από την έκδοση 43, τα ανυπόγραφα πρόσθετα Firefox δεν θα επιτρέπονται πλέον. Όταν προσπαθείτε να εγκαταστήσετε το πρόσθετο, σας ρωτά αν θέλετε να συνεχίσετε με αυτό. Υπάρχει ένα κουμπί “Να επιτρέπεται” στο οποίο, όταν κάνετε κλικ, εξακολουθεί να μην σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε το πρόσθετο.

Ενεργοποιήστε τις προτάσεις αναζήτησης

Οι προτάσεις αναζήτησης είναι βασικά όροι αναζήτησης που είναι παρόμοιοι με αυτόν που αναζητάτε. Παρέχονται από μηχανές αναζήτησης. Αν ξεκινούσατε να πληκτρολογείτε μια αναζήτηση στο Google, θα τη βλέπατε να παραθέτει μια δέσμη παρόμοιων αναζητήσεων. Ο Firefox 43 σάς επιτρέπει τώρα να τα ενεργοποιήσετε στη γραμμή Awesome. Πληκτρολογήστε οτιδήποτε στη γραμμή Awesome και θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ή όχι.

  Πώς να αφαιρέσετε έναν λογαριασμό Gmail από τη συσκευή σας Android

Καθορίστε την ανάλυση στιγμιότυπου οθόνης στη γραμμή εργαλείων προγραμματιστή

Η γραμμή εργαλείων προγραμματιστή (Shift+F2) είναι ακόμα πειραματική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προστίθενται νέες δυνατότητες σε αυτήν. Με τον Firefox 43, προστέθηκε μια νέα εντολή –dpi, ώστε να μπορείτε να ορίσετε την ανάλυση για το στιγμιότυπο οθόνης που τραβάτε.

Firefox 43 Android

Επισήμανση στοιχείων ως αναγνωσμένα/μη αναγνωσμένα στη λίστα ανάγνωσης

Τώρα μπορείτε να επισημάνετε στοιχεία στη λίστα ανάγνωσης ως αναγνωσμένα ή μη. Πατήστε παρατεταμένα σε ένα στοιχείο. Στο μενού που εμφανίζεται, θα δείτε μια νέα επιλογή για την επισήμανση του στοιχείου ως αναγνωσμένου ή μη αναγνωσμένου.

Ένδειξη ήχου στις καρτέλες

Όταν κάνετε εναλλαγή μεταξύ καρτελών στο Firefox 43, θα δείτε τώρα ένα μικρό εικονίδιο ηχείου για να υποδείξετε εάν μια καρτέλα παίζει ήχο.

Μπορείτε να διαβάσετε τις πλήρεις σημειώσεις έκδοσης για τον Firefox 43 για επιφάνεια εργασίας και Android στον επίσημο ιστότοπο της Mozilla για να διαβάσετε για τις μικρότερες δυνατότητες που παραλείψαμε.

Κάντε λήψη του Firefox 43 για την επιφάνεια εργασίας

Κάντε λήψη του Firefox από το Google Play Store