Πώς να αποκρύψετε εφαρμογές στο Android: 3 κορυφαίες μέθοδοι

Κανείς δεν θέλει οι άλλοι να παρακολουθούν το τηλέφωνό τους Android και να ανοίγουν οποιαδήποτε τυχαία εφαρμογή. Μάθετε πώς να αποκρύπτετε εφαρμογές στο Android και να προστατεύετε το τηλέφωνό σας από υποκλοπές.

Κάθε τηλέφωνο Android συνοδεύεται από πολλές προεγκατεστημένες εφαρμογές και καθώς συνεχίζετε να το χρησιμοποιείτε, καταλήγετε να προσθέτετε περισσότερες σε αυτό. Αυτές οι εφαρμογές περιέχουν συχνά προσωπικές και ευαίσθητες πληροφορίες για εσάς.

Ακόμα κι αν διατηρείτε το τηλέφωνό σας προστατευμένο με κωδικό πρόσβασης, το πιθανότερο είναι ότι πρέπει να αφήσετε ορισμένα άτομα να το χρησιμοποιούν, όπως οι γονείς, τα παιδιά, ο σύζυγός σας και ακόμη και τα μικρότερα αδέρφια σας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να θέσετε σε κίνδυνο το απόρρητό σας.

Ως χρήστης Android, απολαμβάνετε πολύ περισσότερες δυνατότητες προσαρμογής σε αντίθεση με τους χρήστες iPhone. Ομοίως, οι χρήστες Android μπορούν να χρησιμοποιήσουν διάφορες τεχνικές όσον αφορά την απόκρυψη εφαρμογών.

Σε αυτό το ιστολόγιο, θα συζητήσουμε μερικές μη αυτόματες μεθόδους και εφαρμογές τρίτων που θα σας βοηθήσουν να αποκρύψετε εφαρμογές Android.

Σενάρια όταν πρέπει να αποκρύψετε εφαρμογές σε τηλέφωνο Android

Όσον αφορά την απόκρυψη μιας εφαρμογής στο τηλέφωνό σας Android για να διατηρήσετε τα δεδομένα απόρρητα και ασφαλή, οι χρήστες μπορεί να έχουν διάφορους λόγους. Στην περίπτωση απόκρυψης εφαρμογών, ένα άτομο μπορεί να επιλέξει να το κάνει για διάφορους λόγους.

Μπορεί να έχετε κάποια μέλη της οικογένειας που δεν εκτιμούν την ιδιωτικότητά σας. Ίσως, δεν θέλετε οι γονείς σας να δουν τις φωτογραφίες σας. Επιπλέον, μπορεί να έχετε κάποιες εφαρμογές που δεν είναι κατάλληλες για τα παιδιά σας.

  Η δημοφιλής εφαρμογή συντήρησης σπιτιού BrightNest έρχεται στο Android

Εκτός από αυτά, ορισμένες εφαρμογές μπορεί να περιέχουν προσωπικές και ευαίσθητες πληροφορίες, όπως προσωπικά οικονομικά δεδομένα, επιχειρηματικά μυστικά ή πνευματική ιδιοκτησία. Δεν θα θέλατε αυτά να πέσουν σε λάθος χέρια εάν χαθούν ή κλαπούν.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, πολλές συσκευές Android αυτές τις μέρες είναι γεμάτες με bloatware. Αυτές οι εφαρμογές συχνά δυσκολεύουν την εύρεση της εφαρμογής που χρειάζεστε. Εκτελούνται επίσης στο παρασκήνιο και επιβραδύνουν τη συσκευή σας.

Για αυτούς τους λόγους, συχνά χρειάζεται να αποκρύψουμε ορισμένες εφαρμογές Android. Στην παρακάτω ενότητα, ρίξτε μια ματιά στις καλύτερες μεθόδους απόκρυψης εφαρμογών σε μια συσκευή Android.

Απενεργοποιήστε τις προεγκατεστημένες εφαρμογές ή τις εφαρμογές συστήματος

Ανεξάρτητα από το τηλέφωνο Android που χρησιμοποιείτε, σίγουρα περιέχει μια τσάντα με προεγκατεστημένες εφαρμογές συστήματος ή άλλες εφαρμογές. Μπορεί να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε πολλές από αυτές τις εφαρμογές. Ευτυχώς, πολλοί κατασκευαστές smartphone προσφέρουν τη δυνατότητα απενεργοποίησης προεγκατεστημένων εφαρμογών.

Αν και αυτό δεν θα καταργήσει την εφαρμογή από τη συσκευή σας Android, σίγουρα θα την κρύψει από το συρτάρι της εφαρμογής και θα σταματήσει να εκτελείται στο παρασκήνιο.

Για να απενεργοποιήσετε μια εφαρμογή Android, μεταβείτε στην ενότητα Ρυθμίσεις της συσκευής σας. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι που είναι ορατό στη σκίαση ειδοποιήσεων. Αναζητήστε Εφαρμογές ή Εφαρμογές και Ειδοποιήσεις για να ανοίξετε τη λίστα με όλες τις εφαρμογές.

Τώρα, επιλέξτε και ανοίξτε μεμονωμένες εφαρμογές που θέλετε να αποκρύψετε. Πατήστε το κουμπί Απενεργοποίηση για να το απενεργοποιήσετε προσωρινά. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τις απενεργοποιημένες εφαρμογές αργότερα, εάν είναι απαραίτητο.

Ανάλογα με το μοντέλο της συσκευής σας, η μέθοδος μπορεί να διαφέρει. Εάν δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε μια εφαρμογή, ίσως θελήσετε να την απεγκαταστήσετε.

Χρησιμοποιήστε τους ενσωματωμένους ασφαλείς φακέλους ή την εφαρμογή προστασίας με κωδικό πρόσβασης

Εάν είστε χρήστης τηλεφώνου Samsung Android, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Ασφαλούς φακέλου για να αποκρύψετε εφαρμογές από άλλους. Σας επιτρέπει να αποθηκεύετε ευαίσθητες και ιδιωτικές εφαρμογές σε έναν φάκελο εφαρμογών Android που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης. Εκτός από τον κωδικό πρόσβασης, μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε το PIN, το μοτίβο, το PIN, το δακτυλικό αποτύπωμα ή την ίριδα για να ασφαλίσετε τις εφαρμογές που βρίσκονται σε αυτόν τον φάκελο.

  Τρόπος αναζήτησης και κοινής χρήσης GIF στο Android χωρίς εναλλαγή εφαρμογών

Ορισμένες συσκευές Android σάς επιτρέπουν να κλειδώνετε μεμονωμένες εφαρμογές χρησιμοποιώντας ένα μοτίβο ή έναν αριθμό κωδικού πρόσβασης. Αφού κλειδώσετε μια εφαρμογή, πρέπει να εισάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασης ή το μοτίβο κάθε φορά που θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση. Έτσι, οι εφαρμογές θα είναι ασφαλείς από ανεπιθύμητη πρόσβαση.

Χρήση εφαρμογών τρίτων για την απόκρυψη ανεπιθύμητων εφαρμογών

Μπορεί να μην βρείτε αυτές τις μεθόδους χρήσιμες για τα σενάρια σας ή αυτές οι τεχνικές δεν είναι διαθέσιμες στη συσκευή σας. Εκτός από τις παραπάνω προσεγγίσεις, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες εφαρμογές:

Nova Launcher Prime

Αντί να χρησιμοποιείτε την προεπιλεγμένη εφαρμογή εκκίνησης του τηλεφώνου σας Android, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Nova Launcher Prime, η οποία είναι μια προσαρμοσμένη εφαρμογή εκκίνησης για Android. Εκτός από όλες τις άλλες απαραίτητες και προηγμένες λειτουργίες ενός εκκινητή, συνοδεύεται από τη δυνατότητα απόκρυψης περιττών και ευαίσθητων εφαρμογών.

Χωρίς να απεγκαταστήσετε καμία εφαρμογή από το τηλέφωνό σας Android, μπορείτε να τις μετακινήσετε από το συρτάρι εφαρμογών και να τις κρατήσετε κρυφές. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις Nova και επιλέξτε συρτάρια εφαρμογών και γραφικών στοιχείων. Στη συνέχεια, πατήστε Απόκρυψη εφαρμογών και επιλέξτε όλες τις εφαρμογές που θέλετε να αποκρύψετε από το συρτάρι εφαρμογών Android.

Απόκρυψη εφαρμογών

Απόκρυψη εφαρμογών είναι μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να αποκρύψετε εφαρμογές που κατεβάζετε από το Google Play Store, συμπεριλαμβανομένων των Facebook Messenger, WhatsApp, Telegram και Instagram.

  Νέες δυνατότητες στον Firefox 39 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Αυτή η εφαρμογή λειτουργεί επίσης ως κλωνοποιητής εφαρμογών που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε πολλούς λογαριασμούς από μία μόνο συσκευή. Μπορείτε εύκολα να διαγράψετε την αρχική εφαρμογή από τη συσκευή σας και να χρησιμοποιήσετε την κλωνοποιημένη έκδοση μέσα από αυτήν την εφαρμογή.

Αυτή η εφαρμογή θα είναι ορατή ως αριθμομηχανή σε όλους και θα λειτουργεί σαν πραγματική. Αφού εισαγάγετε τον σωστό κωδικό πρόσβασης στην αριθμομηχανή, θα εμφανιστεί η αρχική οθόνη του App Hider.

App Hider από το 2 Face Studio

Εάν θέλετε να κρατήσετε ορισμένες εφαρμογές μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα της οικογένειας ή των φίλων σας, χρησιμοποιήστε App Hider: Απόκρυψη εφαρμογών. Αυτή η εφαρμογή σάς προσφέρει έναν κρυφό χώρο για να ασφαλίσετε τις εφαρμογές σας με κλωνοποίηση. Αφού κλωνοποιηθούν οι εφαρμογές, διαγράψτε τις αρχικές εφαρμογές από το τηλέφωνο και χρησιμοποιήστε μόνο την κλωνοποιημένη έκδοση.

Επιπλέον, αυτό το εικονίδιο εφαρμογής και η διεπαφή μοιάζουν με αριθμομηχανή, επομένως κανείς δεν θα υποψιαζόταν ότι αυτό είναι ένα μέρος όπου κρύβετε ορισμένες εφαρμογές.

App Hider από το Smart Store

Απόκρυψη εφαρμογών: Απόκρυψη εφαρμογών Απόκρυψη εφαρμογών είναι μια εφαρμογή Android που σας βοηθά να αποκρύψετε εφαρμογές, βιντεοπαιχνίδια, φωτογραφίες και βίντεο. Σας επιτρέπει να διατηρείτε το απόρρητό σας καμουφλάροντας εφαρμογές και κρύβοντάς τις με κωδικούς πρόσβασης.

Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής, πρέπει να εισαγάγετε τις εφαρμογές που θέλετε να αποκρύψετε σε αυτήν και, στη συνέχεια, να διαγράψετε τις αρχικές εφαρμογές από τη συσκευή. Τώρα, μπορείτε να εκκινήσετε τις κρυφές εφαρμογές από το App Hider και κανείς άλλος δεν μπορεί να προβάλει αυτές τις εφαρμογές από το συρτάρι εφαρμογών σας. Υποστηρίζει κωδικούς πρόσβασης, μοτίβα και κλείδωμα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Τελειώνοντας 📱

Η απόκρυψη εφαρμογών στο Android γίνεται συχνά μια αναγκαιότητα για να εμποδίσουμε τα παιδιά ή άλλα άτομα να έχουν πρόσβαση σε αυτές. Έχουμε παραθέσει μερικές μεθόδους απόκρυψης εφαρμογών στο Android.

Εάν το τηλέφωνό σας δεν υποστηρίζει μη αυτόματη απόκρυψη εφαρμογών, μπορείτε πάντα να αναζητήσετε τις εφαρμογές τρίτων που αναφέρονται εδώ για τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ενώ προστατεύετε το smartphone σας από τη μη αυτόματη κατασκοπεία, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές ασφαλείας για να το προστατέψετε από λογισμικό υποκλοπής spyware, κακόβουλο λογισμικό και ανιχνευτές δεδομένων τρίτων.