Τρόπος αναζήτησης και κοινής χρήσης GIF στο Android χωρίς εναλλαγή εφαρμογών

Το Διαδίκτυο λατρεύει τα GIF. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιδράσετε σε οτιδήποτε, είτε πρόκειται για καλά νέα, είτε για κακά νέα, είτε για πολιτικές ειδήσεις. Αυτός ο τύπος εικόνας είναι τόσο δημοφιλής που το Facebook, το Twitter και το Whatsapp έχουν προσθέσει επίσης υποστήριξη GIF, με ενσωματωμένη δυνατότητα αναζήτησης για την εύρεση τους. Η δημιουργία ενός GIF είναι αρκετά εύκολη, αλλά υπηρεσίες όπως το Giphy και το Imgur έχουν μια τόσο πλούσια βιβλιοθήκη GIF, που ποτέ δεν χρειάζεται πραγματικά να δημιουργήσετε μια νέα. Μπορείτε να αναζητήσετε την εκτενή βιβλιοθήκη GIF που είναι διαθέσιμη στο Giphy και απλώς να χρησιμοποιήσετε ένα από εκεί. Το GIF Share Overlay είναι μια δωρεάν εφαρμογή Android που σας επιτρέπει να κάνετε αναζήτηση και κοινή χρήση GIF στο Android από οπουδήποτε. Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται από τη σκίαση Ειδοποιήσεις. Προσθέτει μια αιωρούμενη επικάλυψη στην οθόνη σας από όπου μπορείτε να κάνετε αναζήτηση και να μοιράζεστε GIF.

  Πώς να αφαιρέσετε έναν λογαριασμό από την εφαρμογή Instagram iPhone ή Android

Εγκαταστήστε την επικάλυψη κοινής χρήσης GIF και ένα εικονίδιο “GIF” προστίθεται στη σκιά των Ειδοποιήσεων. Τραβήξτε προς τα κάτω τη σκιά Ειδοποιήσεις και πατήστε «Επικάλυψη GIF».

Η αιωρούμενη επικάλυψη της εφαρμογής θα ανοίξει. Θα εμφανιστεί στην κορυφή της τρέχουσας εφαρμογής/οθόνης. Από προεπιλογή, η επικάλυψη εμφανίζει μια διαφήμιση. Πατήστε τη γραμμή αναζήτησης και πληκτρολογήστε τι είδους GIF ψάχνετε.

Από προεπιλογή, η επικάλυψη κοινής χρήσης GIF φορτώνει είκοσι αποτελέσματα. Αυτό το κάνει ώστε τα αποτελέσματα να φορτώνονται γρήγορα. Κάθε GIF αναπαράγεται αυτόματα εντός της επικάλυψης. Μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε κύλιση στην επικάλυψη για να δείτε περισσότερα.

Για να μοιραστείτε ένα GIF, πατήστε το ώστε να τονιστεί. Πατήστε το κουμπί κοινής χρήσης δίπλα στη γραμμή αναζήτησης για να το μοιραστείτε. Θα ανοίξει το μενού κοινής χρήσης Android. Επιλέξτε μια επαφή ή μια εφαρμογή για κοινή χρήση του GIF.

  Προβάλετε επιλεκτικά ειδοποιήσεις από εφαρμογές στην αρχική σας οθόνη και στην οθόνη κλειδώματος [Android]

Πατήστε το κουμπί κλεισίματος για να κλείσετε την επικάλυψη. Η επικάλυψη κοινής χρήσης GIF θα συνεχίσει να εκτελείται στη σκιά Ειδοποιήσεις. Κάθε φορά που θέλετε να αναζητήσετε και να μοιραστείτε GIF στο Android, τραβήξτε προς τα κάτω τη σκιά Ειδοποιήσεις και πατήστε Επικάλυψη GIF.

Η επικάλυψη κοινής χρήσης GIF σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε την εμφάνιση της επικάλυψης από τις ρυθμίσεις της. Ανοίξτε την επικάλυψη και πατήστε το κουμπί του οδοντωτού τροχού δίπλα στο κουμπί κοινής χρήσης και θα ανοίξει η ρύθμιση της εφαρμογής. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα της επικάλυψης σε μία από τις διαθέσιμες προεπιλογές. Επιπλέον, μπορείτε να αλλάξετε πόσα GIF φορτώνει η εφαρμογή από προεπιλογή, σύροντας το ρυθμιστικό «Μέγιστα αποτελέσματα» προς τα δεξιά. Η επιλογή τρόπου λειτουργίας δεν φαίνεται να κάνει τίποτα. Η εφαρμογή έχει μόνο μία λειτουργία. Αναζήτηση GIF.

  Η Κλιματολογία της Microsoft σάς εκπαιδεύει για το κλίμα οποιουδήποτε τόπου [Android]

Το GIF Share Overlay αναζητά το Giphy για GIF. Η εφαρμογή έχει μόνο μία πηγή για την εύρεση GIF, αλλά το Giphy έχει μια εξαιρετικά μεγάλη βιβλιοθήκη, οπότε δεν υπάρχουν παράπονα εκεί. Όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή για αναζήτηση GIF, ορισμένα από τα αποτελέσματα ενδέχεται να μην φορτωθούν. Απλώς πατήστε το κουμπί ανανέωσης για να τα αναγκάσετε να φορτωθούν.

Η εφαρμογή είναι αρκετά καλή και όταν εμφανίζει διαφημίσεις, δεν προσπαθεί να σας ξεγελάσει για να τις πατήσετε. Το μόνο μειονέκτημα που έχει η εφαρμογή είναι ότι δεν μπορείτε να σύρετε και να επανατοποθετήσετε την αιωρούμενη επικάλυψη στην οθόνη σας. Είναι ένα μικρό μειονέκτημα, αλλά αυτό που μπορεί να οδηγήσει σε μικρότερη εμπειρία χρήστη. Ωστόσο, η εφαρμογή είναι ο πιο εύκολος και διακριτικός τρόπος αναζήτησης και κοινής χρήσης GIF στο Android.