Νέες δυνατότητες στον Firefox 39 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Ο Firefox 39 κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες και είναι εξαιρετικά συγκινητικός όσον αφορά τις δυνατότητες. Εάν είστε λάτρης της πρόσφατα εισαχθείσας υπηρεσίας συνομιλίας «Hello», ίσως έχετε λόγους να χαρείτε. Η νέα ενημέρωση σάς επιτρέπει να μοιράζεστε έναν σύνδεσμο προς μια συνομιλία μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, οι χρήστες Android μπορεί να είναι λίγο πιο χαρούμενοι. Το κύριο χαρακτηριστικό του Firefox 39 για Android είναι η δυνατότητα επικόλλησης στοιχείων από το πρόχειρο του Firefox σε επεξεργάσιμα πεδία ιστού, όπως γραμμές αναζήτησης ή φόρμες. Εκτός από αυτό, υπάρχει η εισαγωγή του ‘SafeBrowsing’ που ελέγχει τα αρχεία για κακόβουλο λογισμικό πριν τα κατεβάσετε. Για τους προγραμματιστές, το αποκορύφωμα του Firefox 39 για επιτραπέζιους υπολογιστές είναι ότι η κονσόλα Ιστού αποθηκεύει πλέον το ιστορικό εισόδου ακόμα και αφού κλείσετε την εργαλειοθήκη.

  Μετατρέψτε μονάδες με αυτήν την εφαρμογή σχεδιασμού υλικού που έγινε σωστά [Android]

Επιφάνεια εργασίας Firefox

Μοιραστείτε τον σύνδεσμο Hello

Όταν κάνετε κλικ στο συννεφάκι Hello για να ξεκινήσετε μια συνομιλία, το αναδυόμενο παράθυρο διαθέτει ένα κουμπί “Κοινή χρήση συνδέσμου” που προστέθηκε πρόσφατα που σας επιτρέπει να μοιράζεστε τον σύνδεσμο προς τη συνομιλία μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Πρώτα θα σας ζητηθεί να ενεργοποιήσετε τα κοινωνικά δίκτυα στα οποία θέλετε να μοιραστείτε τον σύνδεσμο, αλλά αυτό είναι αρκετά εύκολο. Μπορείτε να τα προσθέσετε επισκεπτόμενοι αυτό Σύνδεσμος.

  Δείτε πώς μπορείτε να παίξετε το κρυφό παιχνίδι στο Android Lollipop

Ασφαλής περιήγηση

Το SafeBrowsing είναι ένα πρωτόκολλο ασφαλείας που μας προστατεύει από κακόβουλες λήψεις. Η δυνατότητα ήταν ήδη διαθέσιμη στα Windows, αλλά τώρα έχει ενεργοποιηθεί σε OS X και Linux. Είναι ουσιαστικά καλό, αλλά μερικές φορές αναγνωρίζει λανθασμένα τα αρχεία ως κακόβουλα ενώ δεν είναι.

Firefox Android

Επικόλληση περιεχομένου του προχείρου Android

Ο Firefox σάς επιτρέπει να αντιγράψετε περιεχόμενο από μια ιστοσελίδα και να το επικολλήσετε σε επεξεργάσιμο περιεχόμενο ιστού. Αυτό μπορεί να είναι κάτι σαν ένα πεδίο φόρμας, μια γραμμή αναζήτησης όπως φαίνεται παρακάτω ή το πλαίσιο σύνθεσης του Gmail. Θα είμαι ειλικρινής, δεν είχα ιδέα ότι ο Firefox δεν το επέτρεπε πριν, αλλά προφανώς δεν το επέτρεπε. Αυτό πιθανότατα θα ωφελήσει τους χρήστες εφαρμογών Ιστού.

  Το CamFind φέρνει την εκπληκτική του αναζήτηση και αναγνώριση εικόνων στο Android

Διόρθωση ελλιπούς λήψης

Πριν από τον Firefox 39, εάν ξεκινούσατε μια λήψη που αργότερα απέτυχε, ο Firefox θα τη θεωρούσε επιτυχημένη λήψη και θα σας ειδοποιούσε για το ίδιο. Ο Firefox 39 το διορθώνει.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτή δεν είναι μια πολύ πρωτοποριακή έκδοση του Firefox, αλλά όταν βρίσκεστε σε έναν γρήγορο κύκλο κυκλοφορίας, δεν μπορείτε να περιμένετε κάθε νέα έκδοση να είναι μια λίστα με εκπληκτικές δυνατότητες. Μπορείτε να διαβάσετε τις σημειώσεις έκδοσης για το επιφάνεια εργασίας και Android έκδοση για να μάθετε τι άλλο είναι νέο.

Κάντε λήψη του Firefox 39 για την επιφάνεια εργασίας

Κάντε λήψη του Firefox από το Google Play Store