Πώς να αποκλείσετε τη φόρτωση μεγάλων αρχείων εικόνας στον Firefox

Η μέση ταχύτητα του Διαδικτύου που θα περίμενε ένας χρήστης πριν από περίπου είκοσι χρόνια θα καθιστούσε αδύνατη την περιήγηση σε μια σύγχρονη ιστοσελίδα. Σε γενικές γραμμές, τόσο η τεχνολογία όσο και οι ταχύτητες σύνδεσης έχουν βελτιωθεί εκθετικά στο παρελθόν. Είναι αυτό που κάνει δυνατές υπηρεσίες όπως το Netflix και το Hulu. Ο μέσος χρήστης μπορεί να παρακολουθήσει ένα βίντεο με ελάχιστο έως καθόλου buffering. Το μέγεθος του αρχείου είναι λιγότερο ανησυχητικό τώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μερικές φορές δεν αποτελεί πρόβλημα. Τα βαριά αρχεία καθυστερούν την πλήρη φόρτωση μιας ιστοσελίδας. Επιπλέον, καθώς αυτά τα αρχεία φορτώνονται, πιέζουν την ιστοσελίδα προς τα κάτω, καθιστώντας δύσκολη την ανάγνωση. Το ImageBlocker είναι ένα πρόσθετο Firefox που σας επιτρέπει να αποκλείετε τη φόρτωση μεγάλων αρχείων εικόνας εάν υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο μέγεθος.

  Το Clean Up Google Music αφαιρεί όλες τις κάρτες προτάσεων από τη Μουσική Google [Firefox]

Αποκλείστε τη φόρτωση μεγάλων αρχείων εικόνας

Εγκαταστήστε το ImageBlocker και κάντε κλικ στο εικονίδιο του πρόσθετου στη γραμμή εργαλείων. Το πρόσθετο έχει δημιουργηθεί για να εμποδίζει τη φόρτωση μεγάλων αρχείων εικόνας, αλλά δεν εφαρμόζει γενική απαγόρευση. Αντίθετα, μπορείτε να επιλέξετε ποια αρχεία θα αποκλείσετε με την επέκτασή τους. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να αποκλείσετε αρχεία BMP ή GIF, μπορείτε να καθορίσετε τις αντίστοιχες επεκτάσεις τους στις ρυθμίσεις του πρόσθετου.

Ομοίως, επιλέγετε πόσο μεγάλο είναι ένα αρχείο πολύ μεγάλο. Μπορείτε να καθορίσετε το μέγεθος ενός αρχείου σε KB και εάν ένα αρχείο υπερβαίνει αυτό το μέγεθος, ο Firefox δεν θα το φορτώσει. Το μέγεθος καθορίζεται με βάση τον τύπο του αρχείου. Έτσι, εάν θέλετε να αποκλείσετε αρχεία BMP που είναι μεγαλύτερα από 200 KB, αλλά να επιτρέπετε GIF κάτω από 500 KB, μπορείτε να κάνετε ακριβώς αυτό.

  Πώς να μεταβείτε αυτόματα στο σκοτεινό θέμα τη νύχτα στον Firefox

Για να ορίσετε όρια, εισαγάγετε την επέκταση αρχείου και, στη συνέχεια, το ανώτερο όριο μεγέθους αρχείου στο πλαίσιο δίπλα. Κάντε κλικ στην Αποθήκευση. Μπορείτε να προσθέσετε πολλές εξαιρέσεις και μπορείτε πάντα να διαγράψετε ή να επεξεργαστείτε αυτές που έχετε προσθέσει.

Περιορισμοί

Το πρόσθετο είναι κάπως buggy. Δεν είναι πάντα σε θέση να σταματήσει τη φόρτωση εικόνων και δεν είμαστε σίγουροι ποιος είναι ο λόγος. Το πρόσθετο έχει δημιουργηθεί για να αποκλείει εικόνες, αλλά με βάση τον τρόπο κατασκευής του θα μπορούσε θεωρητικά να αποκλείσει οποιονδήποτε τύπο αρχείου εάν υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο μέγεθος. Θα είχαμε δοκιμάσει αυτήν την προϋπόθεση, αλλά όπως είπαμε, το πρόσθετο είναι ξεφλουδισμένο ακόμα και όταν πρόκειται για αποκλεισμό εικόνων.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τη νυχτερινή λειτουργία στον Firefox για iOS

Δεν υπάρχει τίποτα περιττό σε αυτό το πρόσθετο εκτός από το ότι πρέπει να λειτουργεί πιο αξιόπιστα. Για χρήστες σε tablet Windows, αυτό το πρόσθετο έχει τη δυνατότητα να είναι πολύ χρήσιμο. Ελπίζουμε ότι ο προγραμματιστής θα του δώσει λίγο περισσότερη προσοχή και θα εξαλείψει τα προβλήματα.