Πώς να ενεργοποιήσετε τη νυχτερινή λειτουργία στον Firefox για iOS

Τα προγράμματα περιήγησης είναι μερικές από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες εφαρμογές σε smartphone. Είναι δεύτερες μόνο μετά τις εφαρμογές κοινωνικών μέσων και οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές κοινωνικών μέσων έχουν το δικό τους ενσωματωμένο πρόγραμμα περιήγησης. Τα ενσωματωμένα προγράμματα περιήγησης διασφαλίζουν ότι οι χρήστες δεν αλλάζουν εφαρμογές μόνο για να προβάλλουν εξωτερικούς συνδέσμους. Φυσικά, αυτά τα προγράμματα περιήγησης δεν είναι πλούσια σε χαρακτηριστικά και πολλά δημιουργούν μια κακή εμπειρία ανάγνωσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα πρόγραμμα περιήγησης για κινητά προσφέρει μια ανώτερη εμπειρία ανάγνωσης. Αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν οι προγραμματιστές προγραμμάτων περιήγησης και προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν. Το Safari, για παράδειγμα, έχει μια τακτοποιημένη λειτουργία ανάγνωσης. Στο ίδιο πνεύμα, ο Firefox για iOS μόλις πρόσθεσε μια νέα νυχτερινή λειτουργία. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη νυχτερινή λειτουργία στον Firefox και θα προσθέσει αυτόματα μια σκούρα γκρι επικάλυψη στην οθόνη σας που κάνει την ανάγνωση εκθετικά ευκολότερη.

  Η καμπύλη οδήγησης μετρά την οδηγική σας συμπεριφορά και στυλ [iOS]

Ενεργοποιήστε τη νυχτερινή λειτουργία στον Firefox

Η νυχτερινή λειτουργία είναι μια νέα δυνατότητα στον Firefox που προστέθηκε μέσω μιας ενημέρωσης. Πρέπει να εκτελείτε την έκδοση 8.0.1 της εφαρμογής για να χρησιμοποιήσετε τη νυχτερινή λειτουργία. Ανοίξτε μια νέα καρτέλα και πατήστε το εικονίδιο χάμπουργκερ στο κάτω μέρος της οθόνης. Θα εμφανιστεί ένα μικρό παράθυρο με ένα σύνολο στοιχείων ελέγχου. Αναζητήστε την εναλλαγή Νυχτερινής λειτουργίας και πατήστε την.

Μπορείτε να δείτε τη διαφορά στο στιγμιότυπο οθόνης παρακάτω. Η καρτέλα στα αριστερά είναι με απενεργοποιημένη τη νυχτερινή λειτουργία. Η καρτέλα στα δεξιά δείχνει την ίδια ιστοσελίδα με ενεργοποιημένη τη νυχτερινή λειτουργία. Μόλις ενεργοποιήσετε τη νυχτερινή λειτουργία, ενεργοποιείται για όλες τις καρτέλες που ανοίγετε. Δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη νυχτερινή λειτουργία στον Firefox ανά καρτέλα.

  Πώς λειτουργούν τα γραφικά στοιχεία της αρχικής οθόνης του iPhone στο iOS 14

Για να απενεργοποιήσετε τη νυχτερινή λειτουργία, πατήστε ξανά το εικονίδιο του χάμπουργκερ σε οποιαδήποτε καρτέλα και πατήστε την εναλλαγή της νυχτερινής λειτουργίας για απενεργοποίηση.

Night Mode vs Night Shift

Η νυχτερινή λειτουργία του Firefox παίζει εξαιρετικά καλά με τη νυχτερινή βάρδια στο iOS. Το κείμενο εξακολουθεί να είναι ευανάγνωστο και ευανάγνωστο όταν έχετε ενεργοποιημένη τη νυχτερινή βάρδια στο iPhone σας και τη νυχτερινή λειτουργία στον Firefox. Το πιο εντυπωσιακό είναι το πόσο καλά λειτουργεί η νυχτερινή λειτουργία με τη φωτεινότητα της οθόνης της συσκευής σας. Εάν αυξήσετε τη φωτεινότητα της οθόνης σας μέχρι τέρμα, η νυχτερινή λειτουργία του Firefox θα την αντικαταστήσει. Η φωτεινότητα της οθόνης σας παραμένει μειωμένη. Εάν, ωστόσο, μειώσετε τη φωτεινότητα εντελώς και έχετε ενεργοποιημένη τη νυχτερινή λειτουργία στον Firefox, η οθόνη γίνεται πιο θαμπή.

  Γιατί οι εφαρμογές κλείνουν ξαφνικά στο iOS 15

Ο Firefox μπορεί επίσης να αντικαταστήσει την αυτόματη φωτεινότητα στο iOS. Βασικά, οποιαδήποτε ρύθμιση στο iOS που σας αναγκάζει να κοιτάξετε μια άβολα φωτεινή οθόνη παρακάμπτεται όταν ενεργοποιείτε τη νυχτερινή λειτουργία στον Firefox. Αν και αυτό είναι πολύ φοβερό για ένα πρόγραμμα περιήγησης, είναι ανησυχητικό επειδή στην Apple δεν αρέσουν οι εφαρμογές που αντικαθιστούν την προεπιλεγμένη λειτουργία iOS.