Πώς να ρυθμίσετε την πρώτη ημέρα της εβδομάδας στα Windows 10

Η πρώτη ημέρα της εβδομάδας είναι διαφορετική ανάλογα με τη χώρα στην οποία ζείτε. Τα Windows πρέπει να χρησιμοποιούν τις τοπικές ρυθμίσεις σας για να αποφασίσουν ποια είναι η πρώτη ημέρα της εβδομάδας ή ακόμα και πώς θα εμφανιστεί η ημερομηνία, αλλά δεν το κάνει. Οι τοπικές ρυθμίσεις χρησιμεύουν μόνο για τον ορισμό της ημερομηνίας και τον έλεγχο εάν μια χώρα ακολουθεί την ημερήσια περίοδο. Δεν κάνει τίποτα άλλο με αυτό όσον αφορά την ημερομηνία και την ώρα. Το καλό με τα Windows 10 είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες να ορίζουν μια προσαρμοσμένη μορφή ημερομηνίας και να ορίζουν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας σε όποια μέρα θέλουν.

  Όχι, οι έξυπνοι μετρητές δεν είναι επικίνδυνοι για την υγεία σας

Ρυθμίστε την πρώτη μέρα της εβδομάδας

Σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows, έπρεπε να περάσετε από το μητρώο των Windows για να ορίσετε την πρώτη ημέρα της εβδομάδας σε οτιδήποτε άλλο εκτός από την προεπιλογή. Ευτυχώς, τα Windows 10 σάς επιτρέπουν τώρα να ορίσετε την πρώτη ημέρα της εβδομάδας από την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων Ώρα και γλώσσα. Επιλέξτε την καρτέλα Ημερομηνία και ώρα και μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα Μορφές. Εδώ, κάντε κλικ στην επιλογή “Αλλαγή μορφών ημερομηνίας και ώρας”.

Ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού στο επάνω μέρος και επιλέξτε ποια ημέρα θέλετε να ορίσετε ως την πρώτη ημέρα της εβδομάδας.

  Προβολή αποθηκευμένων εικόνων από όλα τα προγράμματα περιήγησης Ιστού στον υπολογιστή σας σε ένα μέρος

Όταν αποκτάτε πρόσβαση στο ημερολόγιο από το δίσκο συστήματος, η πρώτη ημέρα της εβδομάδας θα είναι ό,τι επιλέξατε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Windows 7 & 8

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι πιο δύσκολο να ορίσετε την πρώτη ημέρα της εβδομάδας στα Windows 7 και 8. Δεν είναι αδύνατο, αν και θα χρειαστείτε δικαιώματα διαχειριστή για να το κάνετε.

Στα Windows 7 και 8, ανοίξτε το μητρώο και μεταβείτε στην ακόλουθη τοποθεσία.

HKEY_CURRENT_USERControl PanelInternational

Αναζητήστε ένα κλειδί με το όνομα ή κάτι παρόμοιο με το FirstDayOfWeek. Η προεπιλεγμένη τιμή του είναι 0 που αντιπροσωπεύει τη Δευτέρα. Αλλάξτε το σε 1 για Τρίτη, 2 για Τετάρτη κ.λπ.

Μπορείτε επίσης να ορίσετε την πρώτη ημέρα της εβδομάδας στα Windows 10 μέσω του μητρώου, αλλά δεν έχει νόημα να το κάνετε με αυτόν τον τρόπο. Το μητρώο θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο εάν δεν υπάρχει άλλος τρόπος πρόσβασης σε μια συγκεκριμένη ρύθμιση. Είναι πιθανό να χρειαστεί να επανεκκινήσετε το σύστημά σας για να τεθεί σε ισχύ η ημερομηνία και η ώρα στα Windows 7 ad 8. Αυτό δεν πρέπει να έχει καμία επίδραση σε άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιούν τη ρύθμιση ημερομηνίας και ώρας των Windows. Για παράδειγμα, εφαρμογές όπως το MS Excel δεν πρέπει να πραγματοποιούνται, ωστόσο, εάν αλλάξετε τη μορφή ημερομηνίας, μπορείτε να περιμένετε ότι η αλλαγή θα αντικατοπτρίζεται σε εφαρμογές όπως το MS Excel και ακόμη και το MS Word.

  Πώς να σταματήσετε τα Windows 10 από την ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης