Πώς να αποκλείσετε την εξόρυξη Bitcoin στο πρόγραμμα περιήγησής σας

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων (Bitcoin, Ethereum, AltCoins, κ.λπ.) είναι η πράξη της αποκωδικοποίησης μιας μεμονωμένης μονάδας κρυπτονομίσματος που χωρίζεται σε πολλαπλά κρυπτογραφημένα τμήματα ή hashes. Κάθε κατακερματισμός παίρνει επεξεργαστική ισχύ για την αποκρυπτογράφηση. Αυτή η ισχύς επεξεργασίας απαιτεί σειρές επεξεργαστών που επιλύουν μικρά μέρη ή κατακερματισμούς του νομίσματος. Ορισμένες ομάδες έχουν υιοθετήσει μια λιγότερο δαπανηρή, αλλά μάλλον ανήθικη προσέγγιση για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, όπως τη χρήση του χρόνου σας στον ιστότοπό τους για να «δανειστείτε» τους πόρους του συστήματός σας για εξόρυξη. Αυτή η ατυχής πρακτική ονομάζεται Cryptojacking. Ορισμένοι εξορύκτες εγκαθιστούν κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να αφαιρέσει ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς Ωστόσο, ορισμένες μολύνσεις στοχεύουν το πρόγραμμα περιήγησης. Δείτε πώς μπορείτε να αποκλείσετε την εξόρυξη bitcoin στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Σημείωση: Ορισμένοι ιστότοποι δηλώνουν ότι θα χρησιμοποιήσουν τη συνεδρία περιήγησής σας για εξόρυξη μαζί με το πόσο από την επεξεργαστική σας ισχύ θα καταλάβουν κατά τη χρήση. Άλλοι δεν είναι τόσο προσεχείς.

1. Έλεγχος απόδοσης

Το πρώτο βήμα είναι να ελέγξετε αν υπάρχει καν πρόβλημα. Εάν πιστεύετε ότι το σύστημά σας συμπεριφέρεται διαφορετικά όταν το πρόγραμμα περιήγησής σας λειτουργεί, τότε αυτό είναι σαφές σημάδι παραβίασης. Υπάρχουν μερικά συμπτώματα που θα πρέπει να σηκώσουν κάποιες σημαίες.

  Πώς να προσθέσετε πολλούς λογαριασμούς στο Slack

Πτώση απόδοσης

Αυτό είναι συνήθως ένα προφανές σημάδι ότι το σύστημά σας κάνει κάτι που δεν έπρεπε να κάνει. Εάν η απόδοση του συστήματός σας πέφτει απροσδόκητα, τότε μπορεί να έχετε λόγο να ανησυχείτε. Εάν το σύστημά σας χρειάζεται πολύ χρόνο για να εναλλάσσεται μεταξύ των παραθύρων, διακόπτεται συχνά, συγκρατεί ολόκληρο το δίκτυο, τότε ίσως θελήσετε να το εξετάσετε. Ο καλύτερος τρόπος για να το δοκιμάσετε είναι πρώτα να απενεργοποιήσετε τυχόν επεκτάσεις που εκτελούνται (μπορείτε να τις ενεργοποιήσετε ξανά μετά τη δοκιμή) ώστε να κατανοήσετε τη βασική απόδοση του προγράμματος περιήγησής σας. Για να απενεργοποιήσετε τις επεκτάσεις και τα πρόσθετά σας.

Στη συνέχεια, εκκινήστε το Task Manager (Ctrl + Shift + Esc) > Performance > Open Resource Monitor (κάτω μέρος του παραθύρου) ή ανοίξτε το μενού έναρξης και γράψτε το Resource Monitor.

Μόλις φτάσετε εδώ, μεταβείτε στην καρτέλα Επισκόπηση και αφήστε το να τρέξει για περίπου 20 λεπτά. Αυτά τα αποτελέσματα είναι η βασική απόδοση του συστήματός σας σε κατάσταση αδράνειας. Είναι σύνηθες να βλέπετε πολλές περιπτώσεις ενός προγράμματος περιήγησης που εκτελείται, ειδικά με το Chrome, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτές.

Μόλις δημιουργηθεί μια γραμμή βάσης, αρχίστε να επισκέπτεστε τους συνηθισμένους ιστότοπούς σας, παρακολουθήστε πώς αυξάνεται η απόδοση. Εδώ θα δείτε περιστασιακές αιχμές, αλλά αν δείτε μια σταθερή αύξηση σε οποιαδήποτε απόδοση. Έχετε έναν ιστότοπο που ζητά πάρα πολλά από το σύστημά σας.

  Πώς να ορίσετε υπενθυμίσεις στο Slack

Αυξημένη Θερμότητα

Εάν το σύστημά σας αρχίσει να λειτουργεί πιο ζεστό από το συνηθισμένο, είναι επίσης ένα σημάδι ότι ίσως θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο αξιολόγησης της απόδοσής σας. Ο εύκολος τρόπος να το καταλάβετε είναι να βάλετε το χέρι σας δίπλα στον ανεμιστήρα και να νιώσετε τη θερμοκρασία της εξερχόμενης θερμότητας, ένας άλλος τρόπος είναι να παρακολουθείτε τα θερμικά σας χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα εργαλεία.

Αποκλεισμός εξόρυξης Bitcoin

Εάν έχετε λόγους να πιστεύετε ότι το πρόγραμμα περιήγησής σας υπολειτουργεί, τότε το επόμενο λογικό σας βήμα θα είναι να εξαλείψετε την πηγή της θλίψης. Δεδομένου ότι δεν μπορείτε να προχωρήσετε στην αποσυναρμολόγηση κάθε ύποπτου ιστότοπου, μπορείτε να αποτρέψετε εξαρχής το πρόγραμμα περιήγησής σας από την εκτέλεση αυτών των σεναρίων εξόρυξης. Σκεφτείτε τους ως αποκλειστές διαφημίσεων για το Cyrptocurrency. Υπάρχουν δύο μεγάλα έργα γνωστά ως minerBlock και No Coin. Σε αυτές βασίζονται οι επεκτάσεις στο Chrome Web Store.

minerBlock

minerBlock είναι ένα απλό εργαλείο που παρακολουθεί οποιαδήποτε δραστηριότητα εξόρυξης στο διαδίκτυο. Αρχικά εντοπίζει τον ένοχο και στη συνέχεια αποκλείει τις δραστηριότητές του στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Είναι τόσο απλό. Μπορείτε να ελέγξετε τις ρυθμίσεις του για να δημιουργήσετε μια λίστα επιτρεπόμενων ή να ελέγξετε πόση εξόρυξη έχετε αποτρέψει. Εάν αυτό δεν σας αρέσει, υπάρχει άλλη επιλογή. Οι χρήστες του Firefox μπορούν εγκαταστήστε το CoinBlock που είναι το αντίστοιχο του minerBlock για τον Firefox.

  Γιατί εξακολουθώ να χρησιμοποιώ έναν παλιό PowerPC Mac το 2020

Χωρίς νόμισμα

Χωρίς νόμισμα λειτουργεί για τον ίδιο στόχο με το minerBlock, με τον περιορισμό ότι μπορείτε να περιορίσετε τη διάρκεια της περιόδου λειτουργίας εξόρυξης. Έχετε ακόμα μια λίστα επιτρεπόμενων για διατήρηση ή μπορείτε να διακόψετε την εκτέλεση της επέκτασης κατά τη λειτουργία. Δεν συνιστούμε την ταυτόχρονη εγκατάσταση και των δύο επεκτάσεων, καθώς ακολουθούν διαφορετικές προσεγγίσεις στο ίδιο πρόβλημα, διατρέχετε τον κίνδυνο να επιβαρύνετε το σύστημά σας με αυτόν τον τρόπο. Αυτό προσπαθούμε να αποφύγουμε καταρχήν. No Coin είναι επίσης διαθέσιμο για το Firexfox

συμπέρασμα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι εντάξει να αφήσετε τον αγαπημένο σας ιστότοπο να εξορύξει για κάποιο κρυπτονόμισμα, αν το κάνει αντί για παρεμβατική διαφήμιση. Ωστόσο, θα πρέπει (και να διατηρείτε) τη δυνατότητα να ελέγχετε ποιος έχει πρόσβαση στους πόρους σας ενώ περιηγείστε σε έναν ιστότοπο. Τέλος, εάν ενδιαφέρεστε για την εξόρυξη bitcoin, κάντε την έρευνά σας. Εάν δεν ξέρετε τι κάνετε, κινδυνεύετε να θέσετε σε κίνδυνο το υλικό σας, καθώς και οποιοδήποτε άλλο συμπεριλάβετε σε αυτό το πείραμα.