Πώς να αποκλείσετε μηνύματα από άγνωστους λογαριασμούς στο Twitter

Το Twitter έχει εδώ και καιρό πρόβλημα με τα τρολ και την διαδικτυακή παρενόχληση. Οι περισσότερες υπηρεσίες και εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης το κάνουν και δυσκολεύονται να το αντιμετωπίσουν. Το Twitter δεν είναι διαφορετικό, αλλά άργησε λίγο να το αντιμετωπίσει. Τα τρολ και οι λογαριασμοί αυγών μπορούν να γεμίσουν τις αναφορές και τις άμεσες αναφορές σας. Μπορεί να γίνει συντριπτικό. Ακόμα κι αν δεν στοχεύεστε από πολλούς ανθρώπους, τα ενοχλητικά μηνύματα κάθε τόσο μπορεί να γίνουν ενοχλητικά. Το καλό είναι ότι το Twitter έχει πλέον κάτι παρόμοιο με τα εισερχόμενα Άλλα του Facebook και μια νέα ρύθμιση που σας επιτρέπει να αποκλείετε μηνύματα από άγνωστους λογαριασμούς στο Twitter.

  Πώς να στείλετε Tweet που εξαφανίζονται χρησιμοποιώντας Fleets στο Twitter

Ένας άγνωστος λογαριασμός στο Twitter είναι βασικά ένας χρήστης που δεν ακολουθείτε και δεν έχετε αλληλεπιδράσει μαζί του. Όταν αποκλείετε μηνύματα από άγνωστους λογαριασμούς στο Twitter, το πρώτο μήνυμα φτάνει στα εισερχόμενά σας. Αυτά τα μηνύματα πηγαίνουν σε μια καρτέλα “Αιτήματα” στα εισερχόμενά σας και όχι στην προεπιλεγμένη καρτέλα. Ο λογαριασμός δεν μπορεί να σας στείλει ξανά μήνυμα εκτός εάν απαντήσετε στο μήνυμα.

Αποκλεισμός μηνυμάτων από άγνωστους λογαριασμούς – iOS και Android

Ανοίξτε το Twitter και πατήστε τη μικρογραφία του προφίλ σας. Από το συρτάρι πλοήγησης, επιλέξτε Ρυθμίσεις και Απόρρητο.

Στην οθόνη Ρυθμίσεις και Απόρρητο, πατήστε Απόρρητο και Ασφάλεια. Στην οθόνη Απόρρητο και ασφάλεια, απενεργοποιήστε την επιλογή “Λήψη απευθείας μηνυμάτων από οποιονδήποτε”.

  Πώς να επισυνάψετε ιδιωτικές σημειώσεις σε προφίλ Twitter [Chrome]

Τα εισερχόμενά σας χωρίζονται σε δύο καρτέλες. Η καρτέλα “Αιτήματα” είναι όπου πηγαίνουν μηνύματα από άγνωστους λογαριασμούς. Εάν διαβάσετε ένα μήνυμα στην καρτέλα αιτημάτων, ο αποστολέας δεν γνωρίζει ότι το έχετε δει. Μόνο εάν στείλετε μήνυμα στο άτομο ή πατήσετε το κουμπί Αποδοχή, η συνομιλία μπορεί να προχωρήσει. Εάν όχι, μπορείτε απλώς να πατήσετε απόρριψη και ακόμη και να αποκλείσετε ή να αναφέρετε τον λογαριασμό.

Αποκλεισμός μηνυμάτων από άγνωστους λογαριασμούς – Ιστός

Μπορείτε επίσης να αποκλείσετε μηνύματα από άγνωστους λογαριασμούς στο Twitter από τη διεπαφή ιστού του. Επισκεφτείτε το Twitter στο πρόγραμμα περιήγησής σας και κάντε κλικ στη μικρογραφία του προφίλ σας επάνω δεξιά. Επιλέξτε Ρυθμίσεις και απόρρητο από το μενού.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για το Twitter

Στη σελίδα Ρυθμίσεις και απόρρητο, επιλέξτε «Απόρρητο και ασφάλεια» από τη στήλη στα αριστερά. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο Άμεσο μήνυμα και καταργήστε την επιλογή “Λήψη απευθείας μηνυμάτων από οποιονδήποτε”.

Δυστυχώς, στη διεπαφή ιστού του Twitter, τα εισερχόμενα δεν χωρίζονται σε δύο καρτέλες. Όλα τα μηνύματα από άγνωστους λογαριασμούς αναμιγνύονται με μηνύματα από γνωστούς λογαριασμούς. Ισχύουν όμως οι ίδιοι κανόνες. Η συνομιλία θα προχωρήσει μόνο εάν στείλετε μήνυμα πίσω ή κάνετε κλικ στο κουμπί αποδοχή. Ο άγνωστος λογαριασμός δεν θα γνωρίζει αν έχετε διαβάσει το μήνυμά του ή όχι. Μπορείτε να επιλέξετε να μην απαντήσετε καθόλου και απλώς να αφήσετε το μήνυμα ως έχει.