Πώς να αποκλείσετε ιστότοπους στο Google Chrome

Έχετε πρόσβαση στο Facebook, το Twitter ή άλλους ιστότοπους που σας αποσπούν την προσοχή ενώ πραγματικά θα έπρεπε να κάνετε κάτι άλλο; Αποκλεισμός αυτού του ιστότοπου στο Google Chrome. Άλλες λύσεις θα σας επιτρέψουν επίσης να αποκλείσετε ιστότοπους για παιδιά στο σπίτι ή για υπαλλήλους.

Πώς να αποκλείσετε γρήγορα έναν ιστότοπο για τον εαυτό σας

Συνιστούμε Αποκλεισμός ιστότοπου για το Chrome για γρήγορο αποκλεισμό ιστότοπων. Εγκαταστήστε το και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις απλές επιλογές της επέκτασης για να ορίσετε μια λίστα αποκλεισμένων τοποθεσιών. Μπορείτε ακόμη και να ρυθμίσετε μια ανακατεύθυνση, έτσι ώστε να κατευθύνεστε αυτόματα σε έναν ιστότοπο που θα έπρεπε να χρησιμοποιείτε (ίσως τον ιστότοπο του χώρου εργασίας σας) όταν επισκέπτεστε έναν αποκλεισμένο ιστότοπο. Εναλλακτικά, ενεργοποιήστε το σε ένα πρόγραμμα, ώστε να μπορείτε να κοιτάξετε το Facebook ό,τι θέλετε — αρκεί να είναι εκτός των ωρών που θα πρέπει να ορίσετε.

  Προσθέστε ένα κουμπί «Αισθάνομαι τυχερός» στη γραμμή αναζήτησης του YouTube [Chrome]

Αυτό δεν είναι αλάνθαστο. Στην πραγματικότητα, είναι το αντίθετο. Μπορείτε να επεξεργαστείτε γρήγορα τα δικαιώματα του Block Site για να ξεμπλοκάρετε ιστότοπους. Και, ενώ μπορείτε να ορίσετε προστασία με κωδικό πρόσβασης, οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί τον υπολογιστή σας θα μπορούσε να ανοίξει οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης ιστού για να ξεπεράσει το μπλοκ. Είναι ένας τρόπος για να διατηρήσετε τον εαυτό σας σε καλό δρόμο και να προσθέσετε κάποια πρόσθετη τριβή πριν αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο—αυτό είναι όλο. Δεν είναι ένας τρόπος για να ελέγξετε την πρόσβαση σε ιστότοπους για παιδιά στο σπίτι ή για υπαλλήλους σε έναν οργανισμό

Εάν δεν θέλετε μια επέκταση όπως το Block Site να εκτελείται σε κάθε ιστότοπο που επισκέπτεστε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δικαιώματα επεκτάσεων του Google Chrome για να περιορίσετε την πρόσβασή του. Για παράδειγμα, εάν θέλετε απλώς να αποκλείσετε το Facebook, θα μπορούσατε να περιορίσετε το Block SIte ώστε να εκτελείται μόνο στο facebook.com.

  Πώς να προσθέσετε προσαρμοσμένες γραμμές πλέγματος σε οποιονδήποτε ιστότοπο στο Chrome

Οι έμπειροι geeks μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον αποκλεισμό ιστότοπων χρησιμοποιώντας το αρχείο κεντρικών υπολογιστών του συστήματός τους, το οποίο σας επιτρέπει να ορίσετε μια προσαρμοσμένη λίστα τομέων και τις διευθύνσεις IP που σχετίζονται με αυτούς. Σημειώστε ότι το Google Chrome αγνοεί το αρχείο κεντρικών υπολογιστών του συστήματός σας. Αυτό αποτρέπει το κακόβουλο λογισμικό από το να ανακατευθύνει ιστότοπους όπως το Facebook σε κακόβουλες τοποθεσίες, αλλά σας εμποδίζει επίσης να αποκλείσετε ιστότοπους όπως το Facebook με τον ίδιο τρόπο. Γι’ αυτό η επέκταση είναι τόσο χρήσιμη.

Πώς να αποκλείσετε ιστότοπους με γονικό έλεγχο

Η επέκταση ιστότοπου αποκλεισμού λειτουργεί καλά—για τον εαυτό σας. Αλλά δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά για να αποκλείσετε την πρόσβαση των παιδιών σας σε ιστότοπους.

Πολλοί δρομολογητές Wi-Fi έχουν ενσωματωμένες λειτουργίες αποκλεισμού ιστοτόπων και αυτό θα λειτουργεί πολύ καλύτερα από αυτήν την επέκταση του Chrome. Εάν ο δρομολογητής σας διαθέτει μια τέτοια δυνατότητα, μπορείτε να πείτε στον δρομολογητή σας να αποκλείσει έναν ιστότοπο και κανένας στο δίκτυό σας Wi-Fi δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτόν. Οι άνθρωποι θα μπορούσαν ακόμα να χρησιμοποιούν VPN ή proxies για να ξεπεράσουν τη μαύρη λίστα, φυσικά – τίποτα δεν είναι αλάνθαστο.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τις εγγενείς ειδοποιήσεις των Windows 10 για το Chrome

Ίσως θελήσετε επίσης να εξετάσετε το λογισμικό γονικού ελέγχου που εκτελείται στον ίδιο τον υπολογιστή σας. Εκτός από το λογισμικό γονικού ελέγχου τρίτων, το λειτουργικό σας σύστημα περιέχει ορισμένα χρήσιμα εργαλεία.

Για παράδειγμα, οι δυνατότητες Family στα Windows 10 θα σας επιτρέψουν αποκλεισμός ιστοτόπων για έναν παιδικό λογαριασμό. Σε Mac, η δυνατότητα Screen Time που προστέθηκε στο macOS Catalina θα σας επιτρέψει περιορισμός της πρόσβασης σε ιστότοπους. Σε ένα Chromebook, μπορείτε χρησιμοποιήστε το Family Link για να ελέγξετε ποιους ιστότοπους μπορεί να επισκεφτεί ο λογαριασμός ενός παιδιού.

Πώς να αποκλείσετε έναν ιστότοπο σε έναν οργανισμό

Οι οργανισμοί που χρησιμοποιούν το Chrome Enterprise μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία URLBlacklist του Chrome για να αποκλείσουν μεμονωμένους ιστότοπους. Αυτή η λειτουργία προορίζεται για επαγγελματίες πληροφορικής που διαχειρίζονται τις συσκευές ενός οργανισμού και δεν θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το Chrome στο σπίτι. Συμβουλεύομαι Τεκμηρίωση αποκλεισμού ιστοτόπων της Google Για περισσότερες πληροφορίες.