Πώς να ενεργοποιήσετε τις εγγενείς ειδοποιήσεις των Windows 10 για το Chrome

Οι εφαρμογές στα Windows 10 μπορούν να σας εμφανίζουν ειδοποιήσεις επιφάνειας εργασίας. Οι ειδοποιήσεις αποστέλλονται μέσω του προεπιλεγμένου συστήματος ειδοποιήσεων των Windows 10, εάν η εφαρμογή επιλέξει να προσθέσει υποστήριξη για αυτό. Οι ειδοποιήσεις είναι εξαιρετικές τόσο οπτικά όσο και ως χαρακτηριστικό. Εάν χάσετε μια ειδοποίηση, μπορείτε να την ελέγξετε ξανά από το Κέντρο ενεργειών. Εάν ενεργοποιήσετε το Focus Assist, οι ειδοποιήσεις δεν θα σας διακόψουν. Ο Chrome μόλις πρόσθεσε υποστήριξη για ειδοποιήσεις των Windows 10.

Για ορισμένους χρήστες, είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή, αλλά για άλλους πρέπει να ενεργοποιήσετε μη αυτόματα τις εγγενείς ειδοποιήσεις των Windows 1o για το Chrome.

Windows 10 Native Notifications for Chrome

Ανοίξτε το Chrome και πληκτρολογήστε τα παρακάτω στη γραμμή τοποθεσίας.

chrome://flags/#enable-native-notifications

Αυτό θα ανοίξει τη σελίδα σημαιών του Chrome και θα βρει τη σημαία Ενεργοποίηση εγγενών ειδοποιήσεων για εσάς. Ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα του και επιλέξτε την επιλογή «Ενεργοποιημένο». Επανεκκινήστε το Chrome από το κουμπί στο κάτω μέρος.

  Πώς να αλλάξετε το μέγεθος γραμματοσειράς συστήματος στην ενημέρωση δημιουργών των Windows 10

Αυτό θα επιτρέψει σε ιστότοπους και εφαρμογές Ιστού να σας στέλνουν ειδοποιήσεις και οι ειδοποιήσεις που εμφανίζονται θα εμφανίζονται όλες ως εγγενείς ειδοποιήσεις τοστ που εμφανίζουν άλλες εφαρμογές των Windows 10, όπως το Skype.

Αυτό είναι φυσικά μόνο ένα μέρος από αυτό που πρέπει να κάνετε. Το Chrome μπορεί να σας εμφανίζει ειδοποιήσεις, αλλά πρέπει να επιτρέψετε σε ιστότοπους και εφαρμογές ιστού να σας τις στέλνουν. Για να γίνει αυτό, πρέπει να επιτρέπετε ειδοποιήσεις ανά ιστότοπο.

Για να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για έναν ιστότοπο ή μια εφαρμογή Ιστού, επισκεφτείτε τον. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μικρού λουκέτου στα αριστερά της γραμμής URL και θα ανοίξει ένα μικρό μενού. Εάν δείτε μια καταχώρηση Ειδοποιήσεων, ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα της και ορίστε την σε Να επιτρέπεται. Εάν δεν βλέπετε την επιλογή Ειδοποιήσεις, κάντε κλικ στο κουμπί Διαχείριση ρυθμίσεων τοποθεσίας. Αυτό θα ανοίξει μια σελίδα Chrome αφιερωμένη στον ιστότοπο στον οποίο ήσασταν, όπου μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για αυτόν.

  Πώς να ονομάσετε εικονικές επιφάνειες εργασίας στα Windows 10

Αυτό είναι χρήσιμο για εφαρμογές Ιστού όπως η web έκδοση του Telegram. Δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αναγκάσετε τους ιστότοπους να σας εμφανίζουν ειδοποιήσεις επιφάνειας εργασίας, εάν η εφαρμογή δεν το υποστηρίζει. Οι ιστότοποι μπορούν να εμφανίζουν ειδοποιήσεις, αλλά δεν μπορούν όλοι να εμφανίζουν ειδοποιήσεις επιφάνειας εργασίας. Ορισμένοι ιστότοποι θα σας εμφανίζουν μόνο ένα αναδυόμενο παράθυρο στη σελίδα και ενδέχεται να μην μπορούν να προωθήσουν την ειδοποίηση στο Chrome, το οποίο, με τη σειρά του, δεν μπορεί να την προωθήσει στην επιφάνεια εργασίας σας.

Εάν δεν σας αρέσει το Chrome να χρησιμοποιεί τις εγγενείς ειδοποιήσεις, μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε αλλάζοντας την τιμή της σημαίας σε Απενεργοποιημένη. Εάν χρησιμοποιείτε το Chrome και χρησιμοποιείτε πολλούς ιστότοπους και εφαρμογές που στέλνουν ειδοποιήσεις, θα σας αρέσει η νέα λειτουργία και το γεγονός ότι το Focus Assist μπορεί να τις απενεργοποιεί όποτε χρειάζεται να επικεντρωθείτε σε κάτι.

  Το Background Burner σάς βοηθά να αφαιρέσετε το φόντο από τις φωτογραφίες