Πώς να προσθέσετε προσαρμοσμένες γραμμές πλέγματος σε οποιονδήποτε ιστότοπο στο Chrome

Η Apple μπορεί να καταρρέει ως προς τη σχεδίαση υλικού και λογισμικού, αλλά στο απόγειό της, μας δίδαξε πόσο καλό φαίνεται κάτι αν είναι σωστά ευθυγραμμισμένο. Το θέμα είναι ότι όταν τα πράγματα ευθυγραμμίζονται τέλεια, φαίνονται καλύτερα και αυτό ισχύει για το βιομηχανικό σχέδιο και το σχεδιασμό ιστοσελίδων. Τα σχέδια ιστοτόπων δημιουργούνται συνήθως στο Photoshop, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι σχεδιαστές και οι προγραμματιστές δεν πειράζουν την εμφάνιση ενός ιστότοπου στο πρόγραμμα περιήγησής τους. Είναι πολύ εύκολο να το πειράξεις. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε την κονσόλα ανάπτυξης ιστού που διαθέτουν όλα τα μεγάλα προγράμματα περιήγησης ιστού και να προσθέσετε padding, να αλλάξετε το χρώμα κειμένου κ.λπ. Ένα πράγμα που λείπει από όλες αυτές τις κονσόλες είναι ένα εργαλείο ευθυγράμμισης. Εάν το Chrome είναι το προτιμώμενο πρόγραμμα περιήγησής σας για ανάπτυξη, το Baseliner είναι μια επέκταση που πρέπει να δοκιμάσετε. Προσθέτει μια σειρά από οριζόντιες γραμμές στην οθόνη σας. Έχετε πλήρη ελευθερία να ορίσετε την απόσταση μεταξύ αυτών των γραμμών καθώς και το χρώμα τους. Επιπλέον, το εργαλείο σάς επιτρέπει να προσθέτετε προσαρμοσμένη αναπλήρωση στην κορυφή μιας σελίδας πριν από τις γραμμές πλέγματος.

  Πώς να μετατρέψετε τον υπολογιστή σας σε δέκτη Chromecast

Εγκαταστήστε το Baseliner και κάντε κλικ στο κουμπί B που προσθέτει δίπλα στη γραμμή διευθύνσεων. Θα ανοίξει ένα μενού με επιλογές για την προσαρμογή του πλέγματος σας.

Από προεπιλογή, η επάνω συμπλήρωση έχει οριστεί σε 0 εικονοστοιχεία, η απόσταση μεταξύ των γραμμών έχει οριστεί σε 12 εικονοστοιχεία και οι γραμμές έχουν γκρι χρώμα με αδιαφάνεια ρυθμισμένη στο 100%. Για να αλλάξετε μία από αυτές τις τιμές, κάντε κλικ μέσα στο πλαίσιο δίπλα τους.

Το πλαίσιο χρώματος σάς παρέχει έναν τυπικό επιλογέα χρώματος για να αλλάξετε το χρώμα των γραμμών πλέγματος. Οι τιμές διαστήματος, συμπλήρωσης και αδιαφάνειας μπορούν να αλλάξουν εισάγοντας έναν προσαρμοσμένο αριθμό για κάθε παράμετρο. Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε τα πάνω/κάτω βέλη για να αυξήσετε ή να μειώσετε την τιμή. Αφού προσαρμόσετε το πλέγμα, κάντε κλικ στην «Εφαρμογή» στο κάτω μέρος.

  Οι καλύτερες επεκτάσεις Chrome για βελτίωση του Gmail

Οι γραμμές ζώνης προστίθενται μόνο στην τρέχουσα σελίδα και όχι σε όλες τις σελίδες που έχετε ανοίξει στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Για να αφαιρέσετε τις γραμμές μόλις τελειώσετε, απλώς κάντε ξανά κλικ στο κουμπί B και κάντε κλικ στο κουμπί “Κατάργηση” στο κάτω μέρος.

Το Baseliner λειτουργεί άψογα. Ο έλεγχος χρώματος για το πλέγμα και η επένδυση στο επάνω μέρος κάνουν την επέκταση ακόμα πιο έξυπνη. Ευχόμαστε μόνο να υποστηρίζει και κάθετες γραμμές.

Εγκαταστήστε το Baseliner από το Chrome Web Store