Πώς να αποθηκεύσετε την εικόνα του προχείρου σε αρχείο στα Windows 10

Τα Windows 10 πρόσθεσαν μια νέα δυνατότητα όπου, εάν πατήσετε τα πλήκτρα Win+Printscreen, ένα στιγμιότυπο οθόνης καταγράφεται και αποθηκεύεται σε έναν φάκελο που ονομάζεται Στιγμιότυπα οθόνης στη βιβλιοθήκη εικόνων. Αυτός είναι μακράν ο ευκολότερος τρόπος για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης πλήρους οθόνης για σχεδόν οτιδήποτε. Το πλήκτρο PrintScreen, όταν πατηθεί μόνο του, καταγράφει επίσης την οθόνη σας, αλλά η εικόνα πηγαίνει στο πρόχειρό σας. Δεν αποθηκεύεται ως αρχείο εκτός και αν το επικολλήσετε σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας. Αυτό είναι κουραστικό, οπότε αν θέλετε έναν πιο γρήγορο τρόπο αποθήκευσης μιας εικόνας του προχείρου σε ένα αρχείο στα Windows 10, μια δωρεάν εφαρμογή που ονομάζεται Paste InTo File θα κάνει το κόλπο.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε μια ισορροπημένη σύνθεση για πιο δυνατές φωτογραφίες

Πρόχειρο εικόνα σε αρχείο

Κατεβάστε και εγκαταστήστε το Paste InTo File. Όταν εγκαθιστάτε την εφαρμογή, ζητά άδεια για να προστεθεί στο μενού περιβάλλοντος. Επιτρέψτε του να προστεθεί στο μενού περιβάλλοντος για να είναι πιο εύκολο στη χρήση. Μόλις το κάνετε αυτό, θα σας ρωτήσει πού θέλετε να αποθηκεύσετε το αρχείο όταν το αποθηκεύσετε από το πρόχειρό σας.

Αυτό δείχνει μια αδυναμία της εφαρμογής, δηλαδή, μπορείτε να την αποθηκεύσετε μόνο σε έναν συγκεκριμένο κατάλογο. Μπορείτε να αλλάξετε τον κατάλογο κάθε φορά που επικολλάτε ένα αρχείο από το μενού περιβάλλοντος, αλλά προσθέτει ένα επιπλέον βήμα.

Για να αποθηκεύσετε μια εικόνα του πρόχειρου σε ένα αρχείο, κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε και επιλέξτε την επιλογή Επικόλληση σε αρχείο. Στο παράθυρο που ανοίγει, μπορείτε να αλλάξετε πού αποθηκεύεται το αρχείο, με ποια επέκταση αρχείου είναι αποθηκευμένο και το όνομα του αρχείου με το οποίο αποθηκεύεται. Εάν δεν θέλετε να αλλάξετε τίποτα, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση και η εικόνα θα αποθηκευτεί.

  Πώς να προγραμματίσετε το Wi-Fi για αυτόματη ενεργοποίηση μετά την απενεργοποίησή του στα Windows 10

Αυτή η εφαρμογή δεν λειτουργεί μόνο με εικόνες που αντιγράφονται στο πρόχειρό σας αφού πατήσετε το πλήκτρο PrintScreen. Εάν κάνετε δεξί κλικ σε μια εικόνα στο πρόγραμμα περιήγησής σας ή σε έναν επεξεργαστή κειμένου και την αντιγράψετε στο πρόχειρό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Επικόλληση σε αρχείο για να την αποθηκεύσετε.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι από τα Windows 10 1809, μπορείτε να ανακαλέσετε το ιστορικό του προχείρου σας πέρα ​​από το ένα στοιχείο που είναι αυτή τη στιγμή αποθηκευμένο σε αυτό. Φυσικά, πρέπει να ενεργοποιήσετε το ιστορικό του προχείρου, αλλά μόλις το κάνετε αυτό, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με αυτήν την εφαρμογή για να ανακαλέσετε και να αποθηκεύσετε για να αρχειοθετήσετε οποιαδήποτε εικόνα αντιγράψατε στο πρόχειρό σας.

  Πώς να κάνετε ζωντανή ροή ενός παιχνιδιού στα Windows 10

Ωστόσο, αυτή δεν είναι μια απλή λύση με ένα κλικ, είναι πολύ πιο εύκολη από το να ανοίξετε μια εφαρμογή όπως το Paint, να επικολλήσετε το αρχείο και να το αποθηκεύσετε. Το παράθυρο διαλόγου αποθήκευσης της Paint για ένα νέο αρχείο είναι από μόνο του λίγο κουραστικό.