Πώς να απενεργοποιήσετε τη γραμμή λήψεων στο Chrome

Όταν κάνετε λήψη αρχείων στο Chrome, εμφανίζεται μια γραμμή στο κάτω μέρος του παραθύρου. Εμφανίζει το αρχείο που γίνεται λήψη και την πρόοδο λήψης του. Μπορείτε να κλείσετε αυτήν τη γραμμή κάνοντας κλικ στο κουμπί κλεισίματος στη δεξιά γωνία. Δεν θα επηρεάσει τη λήψη. Η λήψη του αρχείου θα συνεχιστεί και μπορείτε να ανοίξετε τη σελίδα Λήψεις στο Chrome (Ctrl+J) για να δείτε την πρόοδο της λήψης. Εάν η γραμμή σας ενοχλεί και δεν θέλετε να την κλείνετε κάθε φορά που κάνετε λήψη ενός αρχείου, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη γραμμή Λήψεις στο Chrome με μια επέκταση.

Απενεργοποιήστε τη γραμμή λήψεων

Για να απενεργοποιήσετε τη γραμμή λήψεων στο Chrome, πρέπει να το κάνετε εγκαθιστώ την επέκταση Πάντα εκκαθάριση λήψεων. Αυτή η επέκταση μπορεί να κάνει δύο πράγματα. μπορεί να διαγράψει τη λίστα Λήψεις και να κρύψει τη γραμμή Λήψεις. Εάν δεν θέλετε να διαγραφεί η λίστα Λήψεις, θα πρέπει πρώτα να αλλάξετε τη ρύθμισή της.

  Πώς να μεταδώσετε περιεχόμενο από το Chrome στο Google Home σας

Για να σταματήσετε την εκκαθάριση των λήψεων από την επέκταση, αποεπιλέξτε την επιλογή «Διαγραφή λήψεων κάθε λίγα δευτερόλεπτα». Για να αποκρύψετε τη γραμμή Λήψεις, ενεργοποιήστε την “Απενεργοποίηση επιλογής ράφι λήψης”.

Αυτό είναι πραγματικά το μόνο που χρειάζεται να κάνετε. Την επόμενη φορά που θα κάνετε λήψη ενός αρχείου, δεν θα βλέπετε πλέον τη γραμμή λήψεων. Η λήψη θα ξεκινήσει κανονικά και θα εξακολουθείτε να βλέπετε την πράσινη ένδειξη προόδου στο εικονίδιο της γραμμής εργασιών του Chrome.

Εάν θέλετε η επέκταση να εκκαθαρίζει επίσης τις λήψεις σας, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την επιλογή “Εκκαθάριση λήψεων κάθε λίγα δευτερόλεπτα” και να καθορίσετε πόσο συχνά διαγράφονται οι λήψεις. Από προεπιλογή, η επέκταση διαγράφει τις λήψεις κάθε δέκα δευτερόλεπτα. Αυτό μπορεί να είναι πολύ συχνά, αλλά μπορείτε να το αλλάξετε. Δυστυχώς, μπορείτε να καθορίσετε την ώρα μόνο σε δευτερόλεπτα, οπότε αν θέλετε οι λήψεις να διαγράφονται μετά από κάθε 24 ώρες, θα πρέπει να εισαγάγετε 86.400. Για να τα καθαρίζετε εβδομαδιαία, ο αριθμός γίνεται μεγαλύτερος, 604800.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη συμπλήρωση φόρμας στο Google Chrome

Πριν από λίγο καιρό, υπήρχε μια πιο δημοφιλής επέκταση για την απόκρυψη της γραμμής λήψεων, αλλά έκτοτε εξαφανίστηκε από το κατάστημα web του Chrome. Ο λόγος είναι πιθανό ότι το Chrome απενεργοποίησε το API της επέκτασης που χρησιμοποιούσε για την απόκρυψή του. Το Chrome έχει υποστεί αρκετά σχεδιαστική αλλαγή και είναι πιθανό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας να χάλασε η παλιά επέκταση. Αυτό λειτουργεί με την πιο πρόσφατη έκδοση του Chrome. Υπάρχουν και άλλα παρόμοια, αλλά επικεντρώνονται στην εκκαθάριση της λίστας Λήψεις, κάτι που, πάλι, ο Chrome δεν σας επιτρέπει να το κάνετε από προεπιλογή.

  Πώς να ελέγξετε εάν μια περιγραφή εργασίας εισάγει διακρίσεις [Chrome]

Ωστόσο, το καλό με αυτήν την επέκταση είναι ότι δεν σας αναγκάζει να διαγράψετε επίσης τις λήψεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα χαρακτηριστικό και να αφήσετε το άλλο αχρησιμοποίητο.