Πώς να προγραμματίσετε το Wi-Fi για αυτόματη ενεργοποίηση μετά την απενεργοποίησή του στα Windows 10

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε το Wi-Fi σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή σας επιτρέπει να συνδεθείτε στο διαδίκτυο. Οι συσκευές IoT δεν διαθέτουν ειδική διεπαφή για την απενεργοποίηση του Wi-Fi, αλλά τα τηλέφωνα και οι υπολογιστές έχουν. Ίσως χρειαστεί να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi για διάφορους λόγους και φυσικά θα το κάνετε συνειδητά. Η ενεργοποίηση ή η απενεργοποίηση του Wi-Fi είναι, και ήταν πάντα, κάτι που κάνουμε χειροκίνητα. Δεν υπάρχει προγραμματισμός για το πότε θα ενεργοποιηθεί ή θα απενεργοποιηθεί το Wi-Fi σε τηλέφωνο ή επιτραπέζιο υπολογιστή. Τα Windows 10 ξεφεύγουν από αυτό. Τώρα σας επιτρέπει να ενεργοποιείτε αυτόματα το Wi-Fi μετά από λίγο. Πρέπει ακόμα να το απενεργοποιήσετε χειροκίνητα σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες, αλλά τα Windows 10 θα θυμηθούν να το ενεργοποιήσουν ξανά για εσάς. Η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο στο Windows 10 Insider Build 14942 προς το παρόν.

  Πώς να κλείσετε αυτόματα το πρόγραμμα περιήγησης Edge όταν το ανοίξουν τα Windows 10

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi από την εφαρμογή Ρυθμίσεις και από το Κέντρο δράσης. Η επιλογή για να επιλέξετε πότε το Wi-Fi θα ενεργοποιηθεί ξανά αυτόματα είναι προσβάσιμη τόσο από την εφαρμογή Ρυθμίσεις όσο και από το Κέντρο δράσης.

Ανοίξτε το Κέντρο ενεργειών κάνοντας κλικ στο κουμπί Wi-Fi στη θήκη συστήματος. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Wi-Fi για να το απενεργοποιήσετε. Μόλις το Wi-Fi είναι απενεργοποιημένο, θα δείτε ένα νέο αναπτυσσόμενο μενού να εμφανίζεται με τον τίτλο «Ενεργοποίηση του Wi-Fi ξανά». Το αναπτυσσόμενο μενού έχει τέσσερις επιλογές. χειροκίνητα, 1 ώρα, 4 ώρες και 1 ημέρα. Εάν επιλέξετε “Μη αυτόματα” από το αναπτυσσόμενο μενού, το Wi-Fi θα παραμείνει απενεργοποιημένο μέχρι να το ενεργοποιήσετε ξανά μόνοι σας. Όλες οι άλλες επιλογές στο αναπτυσσόμενο μενού θα ενεργοποιήσουν ξανά το Wi-Fi όταν λήξει η περίοδος.

  Πώς να αποκτήσετε τη νυχτερινή λειτουργία στο Microsoft Edge στα Windows 10

Οι ρυθμίσεις Wi-Fi στην εφαρμογή Ρυθμίσεις έχουν παρόμοια διεπαφή. Πρέπει πρώτα να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi για να εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού «Επανενεργοποίηση Wi-Fi». Το αναπτυσσόμενο μενού έχει τις ίδιες επιλογές με αυτό στο Κέντρο ενεργειών. Μπορείτε να επιλέξετε να το ενεργοποιήσετε ξανά με μη αυτόματο τρόπο ή μετά από 1 ώρα, 4 ώρες ή μία ημέρα.

Η επιλογή δεν είναι κακή είτε τη χρειάζεστε ως προγραμματιστής είτε ως απλός άνθρωπος που θέλει να σταματήσει να καθυστερεί αρκετά για να ολοκληρώσει μια αναφορά.

Η λειτουργία είναι διαθέσιμη στα Insider Builds προς το παρόν. Αυτό που θα το έκανε εξαιρετικά πιο χρήσιμο είναι εάν οι χρήστες μπορούσαν να προγραμματίσουν πότε το Wi-Fi είναι ενεργοποιημένο και απενεργοποιημένο. Έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει ένα καλό εργαλείο γονικού ελέγχου.

  Πώς να εμφανίσετε γρήγορα την επιφάνεια εργασίας σας στα Windows 10