Πώς να ενημερώσετε το VLC Media Player

Το έργο VideoLAN εκδίδει τακτικές ενημερώσεις για το VLC Media Player. Αυτές οι ενημερώσεις προσθέτουν νέες δυνατότητες και διορθώνουν σφάλματα, αλλά μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν σημαντικές ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας που βοηθούν στην προστασία του υπολογιστή ή του Mac σας από επιθέσεις.

Το VLC σας ειδοποιεί αυτόματα για νέες ενημερώσεις όταν το ανοίγετε, αλλά δεν τις εγκαθιστά αυτόματα. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε χειροκίνητα και να αποκτήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του VLC σε οποιαδήποτε πλατφόρμα: Windows, Mac, Linux, Android, iPhone και iPad.

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη διαδικασία ενημέρωσης, δεν χρειάζεται να το κάνετε. Μπορείτε να κάνετε λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης του VLC από Ο ιστότοπος της VideoLAN. Φροντίστε να το αποκτήσετε μόνο από τον επίσημο ιστότοπο στο videolan.org.

Πώς να ενημερώσετε το VLC σε υπολογιστή με Windows

Σε υπολογιστή με Windows, κάντε κλικ στην επιλογή Βοήθεια > Έλεγχος για ενημερώσεις για να δείτε εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση.

  Πώς να δείτε τους στίχους τραγουδιών σε iPhone, iPad, Mac ή Apple TV

Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, η VLC θα σας προτείνει να την κατεβάσει και να την εγκαταστήσει. Κάντε κλικ στο «Ναι» και το VLC θα πραγματοποιήσει λήψη της πιο πρόσφατης ενημέρωσης για εσάς.

Το VLC θα προσφέρει την εκκίνηση του προγράμματος εγκατάστασης μόλις γίνει λήψη του. Κάντε κλικ στο “εγκατάσταση” για να κλείσετε το VLC και να ξεκινήσετε την εγκατάστασή του.

Κάντε κλικ στο πρόγραμμα εγκατάστασης για να εγκαταστήσετε τη νέα έκδοση του VLC. Μπορείτε απλώς να επιλέξετε “Αναβάθμιση VLC χρησιμοποιώντας προηγούμενες ρυθμίσεις (συνιστάται)” για να διατηρήσετε τις τρέχουσες επιλογές σας VLC.

Μόλις ολοκληρωθεί, βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένο το “Run VLC media player” και κάντε κλικ στο “Finish”.

  Οι καλύτεροι ιστότοποι για την εκμάθηση μιας νέας γλώσσας

Το VLC είναι πλέον ενημερωμένο. Εάν κάνετε ξανά κλικ στη Βοήθεια > Έλεγχος για ενημερώσεις, θα δείτε ότι έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση του προγράμματος αναπαραγωγής πολυμέσων.

Πώς να ενημερώσετε το VLC σε Mac

Σε Mac, κάντε κλικ στο VLC > Έλεγχος για ενημερώσεις. Αυτή η επιλογή βρίσκεται στη γραμμή μενού στο επάνω μέρος της οθόνης του Mac σας.

Το VLC θα σας ενημερώσει εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση. Κάντε κλικ στο «Εγκατάσταση ενημέρωσης» για να το κατεβάσετε.

Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στην επιλογή “Εγκατάσταση και επανεκκίνηση” για να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του VLC και να την ανοίξετε.

  Πώς να ρυθμίσετε έναν διακομιστή FTP στο Ubuntu με το Webmin

Εάν κάνετε ξανά κλικ στο VLC > Έλεγχος για ενημέρωση, θα δείτε ένα μήνυμα που θα λέει ότι είστε ενημερωμένοι με την πιο πρόσφατη διαθέσιμη έκδοση.

Πώς να ενημερώσετε το VLC σε Android, iPhone, iPad και Linux

Στο Android, το VLC ενημερώνεται μέσω του Google Play Store. Σε iPhone ή iPad, ενημερώνεται μέσω του App Store της Apple, όπως και κάθε άλλη εφαρμογή.

Το ίδιο ισχύει και στο Linux: Η διανομή Linux ενημερώνει το VLC μέσω των κανονικών εργαλείων ενημέρωσης λογισμικού του.

Απλώς εγκαταστήστε τις κανονικές ενημερώσεις εφαρμογών και λογισμικού για να λάβετε τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του VLC.